www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-25-2008, 11:17 AM   #1
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye
 
GooD aNd EvıL Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 281,268
Teşekkür Etme: 98
Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi : GooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan İşte iyi ekonomik sicile sahip ülkeler

İşte iyi ekonomik sicile sahip ülkeler

ANKAUluslararası Para Fonu'na (IMF) göre, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkeler, “iyi ekonomik sicile” sahip bulunuyor.

Fon bu nedenle, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkelere, özel bir kredi imkanı sunma konusunda çalışmalar yapıyor.

IMF, bazı özel koşulları taşıyan üyelere, istemeleri halinde, kısa vadeli finansman imkanından faydalandırma planı üzerinde duruyor.

Halen görüşmeleri devam eden ve İcra Direktörleri Kurulu'nda da ele alınacak olan yeni finansman imkanı, bazı üye ülkelere, iç ve dış dalgalanmaları önlemek amacıyla, ihtiyaç duymaları halinde hızlı bir likidite sağlamayı amaçlıyor.

TÜRKİYE, “İYİ EKONOMİK SİCİLE” SAHİP ÜLKELER ARASINDA

Edinilen bilgiye göre, IMF, Türkiye, Brezilya ve Güney Kore gibi “iyi ekonomik sicile” sahip ülkelere kısa vadeli, döviz cinsinden özel bir kredi imkanı sunmayı planlıyor.

IMF'nin bu yeni finansman imkanının kullandırılmasında, üye ülkenin borçlanma sorununun olmaması bir ön şart olarak kabul ediliyor, bu nedenle, Türkiye, Brezilya ve Güney Kore gibi ülkelerin borçlanma sorununun olmadığı belirtiliyor.

Diğer bir koşul olarak olarak ise üye ülkenin iç yapısal bir ekonomik sorununun olmaması ve ekonomik sorunların, küresel dalgalanmanın ikincil etkisinden kaynaklanması gerekiyor.

TÜRKİYE, BREZİLYA VE GÜNEY KORE FARKLI KONUMDA

IMF yetkilileri, Türkiye, Brezilya ve Güney Kore gibi ülkelerin, Fon ile son dönemde acil anlaşma sıkıntısına giren Macaristan ve diğer ülkelere göre, daha farklı ve iyi konumda olduklarına dikkat çekiyor.

IMF'nin daha sonraki aşamada, diğer gelişmekte olan ülkelere göre nispeten daha iyi durumda bulunan ülkelere de bu imkanı sunabileceği belirtiliyor.
Fon, yeni özel kredi imkanı ile uluslararası bankaların, kredilerini dondurmaları nedeniyle ortaya çıkan sorunların aşılmasını ve bu bankalar yeniden kredi sağlayana kadar, bazı üye ülkelerin likidite sorunu çekmemesini hedefliyor.

IMF'nin hazırladığı diğer bir imkan çerçevesinde ise üye ülkelere kotaları nispetinde hızlı bir kredi kullanma imkanı sağlanacak.
Fon'un elinde 200 milyar dolarlık bir ilave kredi kaynağı bulunuyor. IMF'nin, üye ülkelere sağladığı krediler, “ikincil etki” sağlayarak, iç ve dış borçlanma imkanlarının da artmasına katkıda bulunuyor.
__________________
Buraya Kadarmış ..
GooD aNd EvıL çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:54 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.