![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 01 Kasım 2008 01:17
Elazığ`ın Alacakaya ilçesinde Çataklı Köyü muhtarı Resul Doğan, bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle sondaj kuyusunun kuruması karşısında su sorununa çare bulamayınca istifa etti 300 haneli Çataklı köyü muhtarı Doğan, yaptığı açıklamada, iki dönemdir muhtarlık görevini sürdürdüğünü söyledi. Köylerinde 1999 yılından bu yana açılan sondaj kuyusu sayesinde şebekeli içme suyu sağlandığını belirten Doğan, bu yıl havaların kurak geçmesi sonucu köye su sağlayan kuyunun kuruduğunu, buna karşı kendisi ve köylüler olarak yoğun bir çare arayışı içerisinde girdiklerini kaydetti. Köylülerin kendi arazilerinde sondaj açtıklarını, ancak bu uygulamanın yasal sorunlar taşıdığını, ayrıca çıkan suyun da çok az ve hijyen durumunu bilmediklerini ifade eden Doğan, şöyle dedi: ``Köyü su sorunu çözmek için çok uğraştım. Köyümüz ilçe merkezine 16 kilometre uzaklıkta. İlçenin büyük su kaynağı var. Belediye ile görüşmemizde bu sudan bedeli karşılığında bize de vermesini istedik. Ancak olumsuz cevap aldık. Yakınlarımızda köye su sağlayacak bir kaynak da yok. Köylüler de haklı olarak benden çözüm bekliyorlar. Su sorununa bir çare bulamadım. Ben de istifa ettim.`` Doğan, istifasını Kaymakamlığa sunduğunu belirterek, istifasının kabul edildiğini, Kaymakamlığın ikinci aza Mehmet Özlü`yü muhtar olarak görevlendirdiğini kaydetti. Doğan, ``İnşallah o daha iyi çalışıp çare bulur`` dedi
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|