![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57911
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() . Kim İstemezki
Kim istemezki Aşereyi mübeşşereden olmayı Cennetle müjdelenenden olmak için değil Sonun sonuncusuda olmak ne büyük nimet olurdu Seni görmek ne büyük devlet olurdu ey devletlim benim Seni görenleri görmek, görenleri görenleri görmek silsilenin en son halkası ben olsamda görenleri görmek sevenleri sevmek övenleri övmek daha ne servet isterimki bunlar cana nimet Sonunda burda olmasada bir umutta olsa varya seni orda görmek Havzının başında ümmetinin susuzluğunu giderip şefaat edeceklerini sancağının altında toplarken o ne güzel gölgedir o ne güzel serinliktir Sana yanmak kadar değilsede o ne alevdir şefaat gölgenin düşmediği mahşer meydanı Ya Resulallah şefaatına inanmıyanları nasıl ikna edebilsekte onlarda senin şefaatinin ne büyük nimet olduğunu anlayabilselerde şefaatini anlatabilmek için mücadele etseler Rabbimin ben gizli bir hazineydim bilinmek istedim demesindeki hazinenin en güzel mücefferlerinden birinin herhalde sana verdiği senin hatırına dostlarına verdiği şefaat mücefferi olsa gerek Çünki senin Cemalini görme nimetine bizler kulluğumuzla değil ancak senin rahmetinle ikramın olan Habibinin şefaatında uımuyoruz Hani fakiri sevindirmek için bineğini kaybettirip sonra buldururmuş ya Bizde nefsimizle baş başa bırakıp günah bataklarında bocalarken tövbe etmemizi nasip edip seyyiatımızı Hasenata çevirmiyormu Ne büyük hazinedir affımız için verdiği müsade ve tövbeye meyleden kalp Kalbimin yönünü kendine çeviren a Şükrederim o ne güzel vekildir o ne güzel şefaatçıyı şefaatçıları bize vekil etmiştir neylerse güzel eyler sırrıyla Şefaat ne büyük rahmettir onunla dirlir ölü gönüller Şadan Yenişafak
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() . Başıma Tac Efendim
Karanlıktı gönüller Bir ışık görünmezdi Sensiz alınan nefes Ruhuma can vermezdi Issızdı dağlar gibi Kabustu *******im Korku hüzün iç içe Titrekti hecelerim İsmin teşrif buyurdu Tevrat zebur incilde Sana sevdalılar var Aşkları binbir dilde Mucizeler doluydun Rabbimin bir nuruydun Kur'anla ışık saçan Sen kurtuluş yoluydun Seni duyduğum o gün Yeniden doğduğum gün Saadetli asrını İçim yaşıyor bu gün Mİracın hatırlatır Ahde vefayı bize Alınlar baş koymakta Secdede kutlu ize Rahmetin nüfus etti Doğuşunla aleme Herşey kıyama durdu Ey Nebi şerefine Sen alemler rabbine Gerçek kul ve neferdin Hakikat limanına Kalkan en son seferdin Allahümme salli ve sellim Sensin benim tek tesellim Dünyada ve ukbada Başıma tac s a v efendim Şadan Yenişafak
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() . Bir Yusuf Doğdu Sevdalara
Bir yakubun yolu düştü yesribe Bir kuyu oldu yürekler Bir yusuf doğdu sevdalara Ayın ondördü gibi Dedesi s a v efendimiz misali Yusuflar; Günahlara, çaresizliğe Düşmüş olanları çıkarmak için Girecekler kuyulara Nefsin zindanlarını hakikat nuruyla aydınlatacaklar Yusufu görenler Ellerini kesmiyecekler Onun eliyle uzattığı Felaha tutunacaklar Züleyhalar yusufta yakubu Yakupta Alemlere rahmeti görecekler Hoş geldiniz Efendim İyiki doğdu yakuplardan yusuflar İyiki doğdunuz Seyyidim Sultanım Efendim Şadan Yenişafak
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() . Cansın Sevgili Nebi s a v
Gönlümdeki geceye güneş gibi doğdun sen Karanlıkta kalırdık Gelmeseydin eğer sen Dünya ve ukbamıza saadetler getiren Kurtuluşa götüren Yol'sun sevgili Nebi Herkeste sevdası var herkes dışına vurmaz Gerçekten sevenlerin göz yaşları hiç durmaz Kalpleri hep Allah der, ondan hiç gafil kalmaz Seni gerçek sevene cansın sevgili nebi Hani nerde aşığın hani sana yananlar İsminizi andıkça sanki suya kananlar Yakışırmı mümine isyankarlık, yalanlar Gittin gideli böyle, halim sevgili nebi Güllerin her toprakta gonca açmasa bile Tüm insanlık muhtaçtır elbet açacak güle Onun sevdası ile kainat gelir dile Zerre kürre heryere şifa sevgili nebi Senden gafil olanlar hazanları yaşarken Taşınamaz çileler omuzları aşarken Sana inanmayanlar yollarını şaşarken Ne büyük bir lütufsun bize sevgili nebi Ömürler mevsim gibi bazan kış'larda olur Rahmetinden bihaber çiçekler bile kurur Karanlıkta kalanlar seninle yolun bulur Ömrümü aydınlatan nursun sevgili nebi Adı ile adını şeref ile anarız Dünyada ve ukbada senin hatrına varız Şefaatın olmasa biz ateşte yanarız Gönül bahçemde açan gülsün sevgili nebi Hep anlatmak isterim içimdeki bu hali Üveys gibi sevsemde bana deseler deli Bilirsin Ya Rasulüm bu yollar çok çileli Ümmetin çok yoruldu Yetiş sevgili nebi Şadan Yenişafak
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() . Duanız Duamız Olsun Duamız Duanız Olsun Ya Resulallah S a v
Ya Resulallah s a v Yine tayfta yürüseydim Yoluma dikenler atsalardı Yine beni çocuklara taşlatsalardı da Ümmetim böyle biçare perişan olmasaydı Dediğin oluyormu Çünki içimizde seni öyle çok sevenler varki Onlar hep senin yerine Tayfta biz taşlansaydık Dikenler bizim ayağımıza batsaydı Uhutta bizim dişimiz kırılsaydı Kerbelada Hz Hasanda Hz Hüseyinde biz olsaydık diyorlar Onlar senin özleminle tutuşup Sana kavuşmanın hayaliyle yanıyorlar Ve bizlerde onların ışığında seni arıyoruz Ya Resulallah s a v Ne tayfta taşlanabildik Ne Hz Bilal gibi kızgın kumlara gömüldük Ne Hz Hasan Ne Hz Hüseyin olabildik Ne Fatih olabildik surlar açan Ne Yavuz olabildik Hilafeti ayakta tutan Ne Abdülhamit Han olabildik Filistine sahip çıkan Ya Resulallah s a v Sen hepimizin sesiydin hepimizin duasıydın Sen bizdin hepimizdin Ama biz hepimiz bir sen olamadık Ne olur Medet et Ne olur Himmetinle biz bütün ümmet Hiç olmazsa bir Filistin olabilsek Ya Resulallah s a v Senin iki ismin arasında edilen dualar geri dönmezmiş Duanız duamız olsada Duamız duanız olsa Ya Resulallah s a v Şadan Yenişafak
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() . Efendimiz Yola Çıkmış
Fırtına estikçe esiyor kum tanelerinde çölde bir telaş herbir kum tanesinin heyecandan iştiyaktan içi içine sığmıyor herkes biran evvel sahradaki yerini alabilme telaşı sevdası içinde Huuu Huuu diye esen rüzgar çölün yabancısı değildi ama o aşinalığa rağmen rüzgar bir başka esiyor kumlar bir başka uçuşuyordu çünki Allahın cc Sen olmasaydı sen olmasaydın hiçbir şeyi yaratmazdım dediği Resulullah s a v efendimiz Mekkeden yola çıkmış Medineye geliyordu Öyle bir gelişle geliyorduki hatırına yaratılmış bilinen bilinmeyenki sır tecelli etmiş Alemlere rahmet oluşu alemi kuşatmış yaradılışı ve doğuşundaki hikmet medineye gelişiyle kemal buluyordu medinelilerse onda rahmandan bir cemal buluyordu onunla öyle hemhal oluyorlardıki ne verecekleri birşey kalıyordu nede veremeyecekleri birşey O güzeller güzelinin sevgililer sevgilisinin gelmesiyle muhacirle ensar birbirlerinde fani oluyordu Ashabım gökteki yıldızlar gibidir buyuruşu rahmet güneşinin onlara yansıyan ışığıyla onlarda bizlere ışık oluyorlardı Onlar kum taneleri kadar çok değillerdi ama Nur taneleriydiler Nur üstüne nur olan efendimizin muhabbetiyle tutuşan ışığıyla aydınlanan sahabeler. tabiinler tebei tabiinlere bağlanan her biri nurdan birer halka olan zincirin Ümmetimin alimleri beni israilin Nebileri gibidir müjdesine mashar olan peygamber as varisleri olan alimlerini ahir zamanda günah çölündeki fırtınadan kurtulabilmemiz nefsin kızıl denizini yarıp hakikat kıyısına varabilmemize Mekkeden Medineye doğru yola çıkan Ey habibim senin elini tutanlar aslında benim elimi tutmuşlardır sana biat edenler aslında bana biat etmişlerdir (Fetih Süresi ayet 10) müjdesindeki çizgide bize ulaşan ışıkla dünyamızı Ahiretimizi aydınlatan içimizi coşturan o ıssız çöl *******ine özlem duyuran hasret tohumları eken Allaha binlerce Hamd olsun Ve onun Habibi sevgililer sevgilisinede binlerce Salatu selam olsun Şadan Yenişafak
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() . Güller Gülü
Hasret Kaldım, Ben Güllerin Bağına Güller Gülü Ekilmiş Medinenin Bağrına Kulak Verdik Himmetinle Çağrına Ancak Gönlümüzü Yolcu Edebildik Hacılarla Yanına Ravzanı Arıyor Benim Gözlerim Havzına Susamış Benim Yüreyim Sana Kavuşmaktır Benim Dileğim Güller Gülü Kokuyorsun Burnumda Özlemin Var Buram Buram Ruhumda Gece Gündüz Durmaz Akar Yaşlarım Sen Olmazsan Nice olur İşlerim Hasretinle Dolu Benim Düşlerim Güller Gülü Özlemin Var İçimde Hayalin Var Gonca Gonca Gözümde Ehli Beytin Goncaların Yurdumda Canlarımız Feda Olsun Uğrunda Şehitlik Var Bu Milletin Ruhunda Güller Gülü Açıyorsun Bağrımda Bizi Topla Ne Olur Sancağında Boynu Bükük Beklenmiyor Çaresiz Bu Davalar Aşılmıyor Yarasız Dost Eline Varılmıyor Çilesiz Güller Gülü Hasretin Var Özümde Duman Duman Tütüyorsun Gözümde Şadan Yenişafak
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() . Hoşgeldin Ya Rasulallah
Bir ürperti olur küçücük yüreğimde, bir taşsa yüreğimden kasırgala kopar. Öyle bir eserki ne dalgalarının nede rüzgarlarının önüne geçemezsiniz. Gönlümdeki bu coşkuyu abartıyormuyum dersiniz? Hayır. Ben yere göğe sığmam ama kulumun kalbine sığarım diyen ALLAH'ın (c.c.) sığdığı o yürek için yeryüzünün altını üstüne getirecek fırtına nedirki? Nekadar coşsa, nekadar esse, nekadar titrese gönlümdeki ayrık otlarını kökünden koparıp atsa az bile. Çünkü bu yürek bir müjdeye mazhar olmuştu. O müjdede binlerce lütuf binlerce ihsan bulmuştu. İşte o yürek o muştu ile coşmuştu. Öyle bir gündüki o gün kainatın efendisi Hz. MUHAMMED (S.A.V.) efendimiz doğmuştu. Kainata rahmet dolmuştu. Ben gizli bir hazineydim diyen Rabbul Alemin nebiler resuller hazinesinin en değerli mücevheri olan efendimizle bizlere dünya ve ahiret saadeti sunmuştu. Bu ne güzel bir gündü ki, bu güzellik bütün ömrümüzü mayalıyor, ahiret saadeti oluyordu. Seni tanımak ne büyük şeref ümmetin olmak ne büyük nimet. Kardeşlerim demen ne büyük devlet. Getirdiklerin ne güzel bir miras, ehli beytini sevmek ne kutlu bir vasiyet. Ya Rasulallah. Sen doğduğundan beri havzının başındaydın. Ümmeti ümmeti derken mahşerde bize kana kana havzından içirmeyi murad ediyordun. Ve hala havzının başında bizleri bekliyorsun. Çünkü sen söz verdinmi bizler gelene kadar söz verdiğin yerden ayrılmazsın. Geleceğiz Ya Rasulallah yüzümüz olmasada. Senin ümmetinin çokluğunu göstermek için. Yüzümüzün karasıylada olsa geleceğiz. Ya Rasulallah. En azından senin kainata gelişine sevindiğimiz o anı şahit olarak getireceğiz. Ehli beytini sevmiş olarak geleceğiz. Ve yaşadıkça kutlu doğuşunda sana hoşgeldin Ya Rasulallah diyeceğiz. HOŞ GELDİN YA RASULALLAH. Şadan Yenişafak
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() . Makamı Mahmuda Uzanan Yol
Reslullah s a v efendimiz sahabelerle birlikte bir kabristanın önünden geçerken bir kabirdeki inleme sesini duyunca bir ağaçtan yeşil bir dal koparıp inleme sesi gelen kabire diker sahabeler merak edip sorarlar Resulullah s a v efendimiz kurumamış yapraklı yeşil dalın Allahı zikrettiğini o zikrin kabirdekine nur olacağını kabirdekinin azabının kalkacağını ve kabirdekinin felah bulacağını anlatır Resulullah s a v efendimiz bu gün sahabeleriyle yine yoldalar bu sefer gönlümüze seyahat ediyorlar ufkumuza ışık nur oluyorlar ölü kalbimize iman din ehlibeyt sevgisinin fidanlarını dikerek ilahi kelimetullahın muhabbetiyle ölü gönlümüze hayat veriyorlar onun makamı mahmuda uzanan yolculuğu ne büyük rahmettir ne büyük ikramdır ki bizim gönül durağımızada teşrif ediyor ve bizi selamın en güzeliyle selamlıyor Allahın rahmeti bereketi üzerine olsun ya resulallah Şadan Yenişafak
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() . Ravzandaki Rahmetle
Salavatlara tutunsamda görünsem göz ucuylan Ravzandaki rahmetle lütfunla yunsam Ne yüzüm var bakacak ne verecek bir ikram Sendeki güzelliği yine sana sunsam Hasretin büyüdükçe goncalar olur hep gül Gülüşün göz yaşıma en büyük ödül Yandıkça yüreğim közler olur hep kül Hicranı bitmez feryatta bülbül Sussammı konuşsammı bilemez oldum Seni anmayan dile ben küse durdum Hali ahvalimi ehline sordum Dermanı maşuka hicrette buldum Hatrına kurulmuş kainat alem Derdi sen olana dermandır elem Dünyada tahtlara kurulsamda ben Sana hasret olmak en büyük çilem Şimdi vuslatın son demindeyiz Kalplerde sevdan silinmez bir iz Çağlayan gönlüme bahar yok hep güz Cemaline hasret biçare bu yüz Bitmezki yazsamda anlatsam seni İçime nakşedsin rabbim sevgini Gül gülüstanlık çöl gibi olur Neyleyim ey yar sensiz alemi Şadan Yenişafak
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|