![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yeni Oluşum Hareketi Lideri Abdüllatif Şener, kuracakları siyasi partinin Nisan 2009'da resmi olarak faaliyete başlayacağını açıkladı. AKP'nin kapatılması davası sürecinde sık sık yaptığı açıklamalarla manşetleri süsleyen Şener, uzun süredir medyada yer almıyordu.
YENİ PARTİ YEREL SEÇİMLERDEN SONRA Malatya'da Aksaç Oteli'nin açılış törenine katılan Yeni Oluşum Hareketi Lideri Abdüllatif Şener, "Buraya bakan olarak gelmedim. Bugün buraya milletvekili olarak gelmedim. Bugün buraya dokunulmazlıklarımla birlikte gelmedim. Hepsini terk ettim. Şunu kesinlikle belirtmek istiyorum, bundan sonraki gelişlerimizde de dokunulmazlık zırhına bürünerek burada olmayacağız. Bir karar verdik. Türkiye'nin yeni bir sese ihtiyacı var. Türkiye'nin yeni bir soluğa ihtiyacı var. Kararımızı verdik. Türkiye'nin yeni bir siyasi harekete ihtiyacı vardır. Biz sizden aldığımız enerji ile yerel seçimlerden sonra Nisan ayında yeni, yepyeni bir siyasi parti kurmaya karar verdik" dedi. Dokunulmazlık gömleğini çıkartarak Malatya'ya geldiğini söyleyen Şener, şöyle konuştu: "Aranızdan biri olarak geldim. Bundan sonrada dokunulmazlık gömlekleri ile buraya gelmeyeceğim. Çünkü bizim kuracağımız siyasi parti milletvekilliği dokunulmazlığına son verecektir. Bizim tarihimizde hiç bir dönemde hukuken hiç bir padişahın, hiç bir devlet başkanının bu günkü milletvekilliği dokunulmazlığına benzer bir imtiyazı olmamıştır. Ele alınmadığı, dosyaların incelenmediği, dokunulmazlıkların kaldırılmadığı hiç bir dönem olmamıştır. Ancak bu son 6 ay içerisinde Meclis'te hiç bir dokunulmazlık dosyası kaldırılmamıştır." HİÇ DOKUNULMAZLIK DOSYAM MECLİS'E GELMEDİ Hz. Ömer de, Hz. Ali de, Fatih Sultan Mehmed de vatandaşlar gibi kadının huzuruna çıkıp yargılanmıştır. Meclis'te yüzlerce dokunulmazlık dosyası var. Dünyada Türkiye'deki yolsuzluklardan söz ediliyor. Hergün televizyonlarda, kulislerde ve vatandaşların arasında bu ülkedeki yolsuzluk ve soygunlardan bahsediliyor. Çok sayıda dosya var ama hiçbirinin dokunulmazlıkları kaldırılmıyor. 6 yıldan beri kimsenin dokunulmazlığı kaldırılmadı. 16 yıl milletvekilliği yaptım ve Meclis'e tek dokunulmazlık dosyam gelmedi. Bunu içinizden biri olarak söylüyorum. 16 yıl milletvekilliği yaptım bunun 6 yılı bakanlıkta geçti. 10 yıl muhalefet partilerinde görev yaptım. Bu 16 yılda tek dokunulmazlığın kaldırılması talebiyle dosya meclise gelmemiştir. Ama bugün Meclis'te yüzlercesi var. Her türlü soygunun koruma altına alındığı bir Meclis bu ülkenin taleplerine uygun değildir. Onun için ilk önce bunu değiştireceğiz.” EKONOMİ KÖTÜYR GİDİYOR Türkiye'de ekonomik sıkıntının büyük olduğunu iddia eden Şener, "Türkiye'nin her tarafı yangın yerine dönmüştür. Bu ülkede yaşayan herkes geçim sıkıntısı içerisinde. Ekonomi iyiye mi gitti? Bu ülkede fabrikalar artmaya mı başladı? Milletin kazancımı arttı?" diye konuştu. OBAMA'YA MEKTUP YAZMA ÖNCE KENDİNE BAK Abdüllatif Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa süre önce “Biz kavgadan yana değiliz” derken şaşırdığını bildirirken, “Her gün kavga ederken ve kavga bir sanattır' derken nasıl kavganın tarafı olunmaz? Bu laftan sonra hızını alamadı ve ABD'de yapılan seçimlerden sonra Obama'ya bir mektup yazdı ve o mektupta ‘Dik dur ama kavga yapma' dedi. Önce biz bir önümüze bakalım. İçinde olmayan, kendinde olmayan bir şeyi sen nasıl başkasına öneriyorsun” dedi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|