![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() SAMSUN'da geçen Mart ayında Bafra Belediyespor Kulübü tesislerini basıp teknik direktör Sedat Gezer ve kaleci antrenörü İsmail Kurt'u öldüren, kulüp müdürü Ergin Özarslan'ı da yaraladıkları suçlamasıyla tutuklu yargılanan sanıklardan 35 yaşındaki Mustafa Şimşek 2 kez ömür boyu hapis ve ‘öldürmeye teşebbüs’ suçundan da 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 28 yaşındaki İsmail Aydın ise bu suçlara yardım etmekten toplam 59 yıl hapis cezası aldı. Sanıklar, cinayetleri statta satacakları simit yüzünden işlediklerini itiraf etti.
Türkiye Futbol Federasyonu 3'üncü Ligi'nde mücadele eden Bafra Belediyespor Kulübü'ne geçen 25 Mart tarihinde düzenlenen silahlı saldırıda teknik direktör 49 yaşındaki Sedat Gezer ve kaleci antrenörü 42 yaşındaki İsmail Kurt hayatlarını kaybederken, kulüp müdürü 64 yaşındaki Ergin Özarslan ağır yaralandı. Zanlılar Mustafa Şimşek ve İsmail Aydın, olaydan 5 gün sonra polise teslim oldu. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Şimşek ve Aydın, Bafra Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün son kez hakim karşısına çıktı. ‘Planlayarak iki kişiyi öldürmek, bir kişiyi de yaralamak’ suçlarından haklarında iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklar, daha önceki savunmalarını tekrar etti. Tutuklu sanık Mustafa Şimşek suçunu kabul edip, tabancayı kendisinin kullandığını söyledi. Olayla kendisinin ilgisinin olmadığını ileri süren İsmail Aydın ise savunmasında, “Ben stadyumda simit satarım. Takımın ceza alması gündemde olduğu için hafta sonu oynanacak karşılaşmanın seyircili mi seyircisiz mi oynanacağını sormak için kulübe telefon açtım. Telefona çıkan kişi konuşma sırasında bana ‘eş......k’ diye küfür edince sinirlendim. Ekmek dağıtımına çıktım. Kulüp tarafına gidince, telefona bakan kişiyi bulup yöneticilere şikayet etmek istedim. Kulübün önünde Mustafa abiyle karşılaştım. İçeriye girince odada oturan 3 kişiye ‘Burada telefonlara kim bakıyor’ diye sordum. Ergin Özarslan kendisinin baktığını söyleyince ‘Sen benim babamın eşek olduğunu nereden biliyorsun?’ dedim ve arbede çıktı. Arkamdan geldiğini bilmediğim Mustafa abi ‘Kimse kıpırdamasın’ diyerek tabancasını ateşledi. Elini tutmaya çalıştım. Sonra onu dışarıya çıkardım. Kimseyi planlı bir şekilde öldürmeye gitmedik. Çok pişmanım” dedi. Mahkeme, sanıklardan Mustafa Şimşek'e ‘iki kişiyi öldürmek’ suçundan 2 kez ömür boyu, ‘bir kişi öldürmeye teşebbüs etmek’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurmak’tan ise 14 yıl hapis cezası verirken, diğer sanık İsmail Aydın'a da bu suçlara yardım etmekten toplam 59 yıl hapis cezası verdi. İki sanığı azmettirdiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Nuri Söyleyen ise beraat etti. Olayın ardından sanıkların saklanmasına yardımcı olan ve tutuksuz yargılanan sanıklar Yasin Aydın ve Emin Balcı'ya ise 10'ar ay hapis cezası veren mahkeme, bu cezaları erteledi. Milliyet
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|