![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() * a_TAAHHÜTNAME_! ! !
.........Sevgili okuyucu; ...................Bu sayfalarda şiir adına Hakka ve hakikate yaraşır ne varsa; babamla annemin helal ekmeklerin ve helal emeklerinin mütevazı bir semeresidir. Ne kadar hata ve yanlış varsa kabahatlisi benim. ................Büyük sevdalara adanmış şair yürekli insanların arasında şiir yazmak zor değil. Zor değil, koskoca bir mazinin tül kanatlarında uyuyan, uyanınca geleceğin büyük Türkiye'sinin ufkunda tuğ olan ruhların ürperişlerini kağıda dökmek. ..............Bu şiirler 'çirkefin yorganına' sığmadıkları için,'küfrün urganına' çekilen, geleceğin hamisi gönül erlerinin hikayesidir. ..............Ben onların acısını ta iliklerimde hissettim. ..............Onların bitmez tükenmez Eyyûb-î sabrına şahit oldum. Bu kadar ağır sorumluluğun, bu kadar ağır vebalin semeresi olan bu şiirlerden maddi bir çıkar beklemek, hem sevdiklerime ihanet, hem de inançlarımı inkâr olur. Bu yüzden; ...............Bu şiirleri isteyen istediği yerde, istediği şartta, istediği ortamda yazabilir, okuyabilir, yayınlayabilir, besteleyebilir, türkü veya sarkı yapabilir, kasete okuyabilir, radyoda çalabilir. Bunun için bizden ayrıca izin almaya gerek yoktur. .......Ancak bir ricam var, lütfen şairinin adıyla olsun. ............Hakkımız helâl olsun.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() * Af! Af! Af!
Hiddet gelir zandan önce Sır dökülür ince ince. Hırs gidince döker gazel Âşık ayana gelince. Saygı sundum yöre yöre Ve demedim “gönül nere? ” Derdim kahır, yara ezel Sevgi ektim gönüllere Çatlamalı hırstan kibir Elbette dar düşer kabir Sünnetlere uymak güzel. Farzları da yapmak bir bir Suyun yüzünü görmeden Bir selam alıp vermeden Kurtuluş ki kime özel Kutlu bir yola girmeden Eczanelerde serum yok Hemşirelerde durum yok. Dökülüyor hasta tel tel Hastanelerde forum yok Üryan gidiyor hastamız Püryan gidiyor hastamız Bir duaya kalkmıyor el Giryan gidiyor hastamız Kaç oltayı yuttuk saf saf Çokça aldatıldık, tuhaf Diken kaldı, kurudu gül Af rahman irrahim Af! Af!
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() * Ey! Yâr!
Cibril ile muhabbetin ardından Kibriya’nın buram buram teri naz. Mecbur olur göçer ata yurdundan Bir adımla ardındaki biri naz. İsmail’ce tevekkülle 'baş' diyen Gönüllerde taçtır Bir'i birleyen İbrahim’i “yakmam” diye terleyen Atıldığı ateşlerin harı naz. İbrahim’i közde görmek kolaydır! Bir Eyyüb-i sabra ermek kolaydır! Züleyha’ya gönül vermek kolaydır! Yusuflara zor olanı, veri naz. Yazısız kitapla işe girişir Salâvatla maksuduna erişir İki dost var, iki yerde görüşür Uçurulan armağanda peri naz. Pirin eşiğinde başak bar olur Gayrı kapı boran olur, kar olur Sevdasına dertlendiğin yâr olur Harmanından kaldırdığı darı naz. Sevdayı sır edip geçen ömürün Kahramana pala olan demirin Uhud’da ki gâza eden Emir’in Kervanında devesinin zarı naz. Rızasıyla koşturulan bir işin Vuslatı kâr, barı olmaz ki kışın Besmeleyle işe başlayan başın Emeği naz, kazancı naz, kârı naz. Bu kervanın, bu bulutlu davanın Bu değersiz sevdaların, bu anın Dergâhına yüz sürülen sultanın Kadını yâr, kızanı yâr, eri naz.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() * aa! Kitapsız Şiirler
Eyvah! Ruhumu kemirirler, beynimi yerler, Bu ruhsuz, merhametsiz, bu kitapsız şiirler.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() * Gör!
—İlhami Erdoğan’a- Sağ yanımdan turnaları uçurdum Sol yanımda ur oluştu kır da gör Muhabbete sevgi kattım içirdim Demlenmedi, gözümdeki fer de gör. Yola düştü intizarım ah ile Kolu komşu uğurladı “oh” ile İmtihana girdim çulsuz şah ile Dediler ki neticesi bir’de gör. Zorun zoru olmayanı savunmak 'El malını” vatan bilip avunmak Sonra dönüp bir kenarda ovunmak Mutluluğa kapı ise gir de gör. Canlar canı akıllanmaz başımız Ele güne alkış tutmak işimiz Ağardı saçımız, geçti yaşımız Hedef göster, sözü suya ser de gör Köpekler yalaka, kurtlar hileli Çile gördü kendin bildi bileli Can kardeşim akıllanmaz Kaleli Bu hal onun içindeki sır da gör.
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() * Meçhul'ün Sırrı…
O, onayan inkâr ile doğmadı Asıldaki aşk közünde o vardı. Gönle sığdı, şu dünyaya sığmadı Umutların beyazında o vardı. Bir doyumsuz sevda yeşil yaprakta Aşk büyüsü kokan karada, akta Karanlık gecede, kara toprakta Karıncanın kalp gözünde o vardı. Varlığın şahsında hiçliği tutan Mum olur, gönüller karardığı an Çile dergâhında gönüllü yatan Âşıkların her sözünde o vardı. Aşkın mabedinde, onun izinde Zincirle bağlanan gönüller zinde Erenler kavlinde, sözün gizinde Ehlibeyt’in nur yüzünde o vardı. Bir gönül külünde yandırdı bizi Onmayan sevdada çaresiz sızı “Yürekteki yara onun göz izi” Karakışın ayazında o vardı. Görünmezin en görünmez yerinde Tabiatın sunduğu her üründe Varlığın sebebi kalpten derinde Çiçekteki bal özünde o vardı. Ben onu solurum, “beni” bitirir Hayallere sığmaz alır, götürür Belki Zühre yıldızına yetirir Karıncanın sığ izinde o vardı. O güzelsiz yağmur yağmaz bu hana O güzelsiz bebek belemez ana O güzelsiz âşık bakmaz cihana Gelin kızın niyazında o vardı.
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() * Adam Olmaz
Tezek yürek turp beyinden Adam olmaz. adam olmaz Sanki henüz çıkmış inden Adam olmaz, adam olmaz Yüzsüzlüğü yolda bulan Bulduğu an kapıp alan Hayatının tümü yalan Adam olmaz, adam olmaz. İlim irfan dolsa n’olur Dergâhlarda kalsa n’olur Malı mülkü olsa n’olur Adam olmaz, adam olmaz “Nur” yoluna girmiş olsun Allaha söz vermiş olsun Fakülteler görmüş olsun Adam olmaz, adam olmaz Başta sevgi kıpır kıpır Kelebekçe uçar pır pır Baş bulanık sapsız zıpır Adam olmaz, adam olmaz Ne boy belli, ne belli en Ayaküstü yemek yiyen Ev sırrını ele diyen Adam olmaz, adam olmaz Bildiğine iman etse Kadın sana emanetse Aklı fikri “haram et”se Adam olmaz, adam olmaz Karısına hor bakanlar Gündüz gözü kör bakanlar Er kılıklı şer bakanlar Adam olmaz, adam olmaz. Yırtık kafa, hantal beden Cemaatte deve güden Mala-mülke biat eden Adam olmaz, adam olmaz. Dışa karşı sessiz kuzu Evde kaçar zıpır dozu *******in uykusuzu Adam olmaz adam olmaz El âleme melek kafa Karısına şelek kafa Yanı yırtık elek kafa Adam olmaz adam olmaz Küfür eder ecdadına Namaz kılar din adına Güç kullanır bir kadına Adam olmaz adam olmaz Gönlü, dili göre benlik Akıl fikir eve şenlik Sokma akıl iki günlük Adam olmaz adam olmaz. Bakılınca “adam” denen Tekme tokat başa binen Kendi sözünü beğenen Adam olmaz, adam olmaz. Boyu kavak, geven çatlak! Ana baba söven çatlak! Karısını döven çatlak! Adam olmaz, adam olmaz
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() * Evvelsin, Ahirsin, Erksin …
Deryada yalnızım görünmez ada Hakikat şehrine arksın sevdiğim Bakan anlasa da anlamasa da Evvelsin, ahirsin, erksin sevdiğim Sevgili meleğim iyi ki varsın Gönlüme sultansın, arzuma yarsın Dermansız yüreğim derdini sarsın Ülkeler içinde farksın sevdiğim Gözleri koy yansın işe yaramaz Arzuyu yere çak seni aramaz Koy kollar kırılsın seni saramaz Türklük alemine barksın sevdiğim İleri gidersem uyar durayım Geride kalırsam söyle varayım Seni kime koydum, nerde arayım Ovasın, yaylasın, parksın sevdiğim Öperim gözünü darılır mısın? Boynumu uzatsam sarılır mısın? Sana bir gül atsam vurulur musun? Nesebi bozuğa şirksin sevdiğim ******* boyunca hayaller kurdum Sabahlara kadar kıvrandım durdum Hep seni yaşadım, hep seni sordum Sırrın kapısında kırksın sevdiğim Yaratan biliyor ben günahkarım Bana sitem eder muhannet yarım Gün be gün solarım, artar efkârım Bölücü aymaza terksin sevdiğim Dost beni terk etmiş, kalmışım garip Güzel sözler yazdım kendimi verip Muhabbet dilendim gönlümü gerip Boyu bir, soyu bir, ırksın sevdiğim Artık sözlerimin çilesi dolmaz Yalvarmasam olmaz, yalvarsam olmaz Ne hal oldu bana hafızam almaz Bazı şebeklere sirksin sevdiğim Havayı uçurdum havadan öte Hamaset katılmış memede süte Aldırış etme sen pakıl niyete Elbet Müslümansın, Türksün sevdiğim
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Ağlasın Yüreğin
Nedir bu sendeki feveran ediş? Ağlasın yüreğin, yansın yüreğin. Hayra çıkmıyorsa gördüğünüz düş Ağlasın yüreğin, yansın yüreğin. Yürek yıkılır mı gürz ile topla? Rahmet bil çiğneme, ayağı topla! Bırak keyif ehli oynasın topla! Ağlasın yüreğin, yansın yüreğin. Ferhat’ın Şirine sevdası gaflet Leyla’nın adı var mecnuna külfet Muhalifin hışmı yakacak elbet Ağlasın yüreğin, yansın yüreğin. Altını buldun da düşmesi kaldı Keşiş madenini ucuza aldı Kuzuyu bağladı, kurtları saldı Ağlasın yüreğin, yansın yüreğin. Hangi sevda kaldı çekemediğin Gözünde hapsedip dökemediğin Senin zorun boyun bükemediğim Ağlasın yüreğin, yansın yüreğin. Etrafı yoklama boşu boşuna Gelirsin talihin sapan taşına Yüreksiz bakar mı yürek yaşına Ağlasın yüreğin, yansın yüreğin.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Ak Gül Kalmak
Güller ki hazanda daha yalnızdır Kaderi, hasreti yudumlamakmış En zorlu acılar sevene hazdır Elbet daha zoru ak gül kalmakmış Kaldım bir arada, iki derede Ay can sevda kırar bizim yörede. Kurşun atsan ölmez iki kere de Hasretin kaderi dalda solmakmış Gönül muhabbete, ilaç yaraya Balık suya hasret, avcı karaya Mesafe koyar da canan araya Murat gelen taşa hedef olmakmış Sevdan kor ateştir dumanı tütmez Gel desen de gelmez, git desen gitmez Bir cevap yazmaya tenezzül etmez Hayat sağı-solu adımlamakmış Cananım doğru der doğruyu bilmez İndirir keseri sağrıyı bilmez Yanan yürekteki ağrıyı bilmez Bildiği, gönülden yıldız yolmakmış Arzular biçare, çaresiz iken Uykular gözüme olurken diken Ayrılık hasreti belimi büken Vuslat sevgiliyi tezden bulmakmış.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|