www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 01-05-2009, 07:37 PM   #1
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

GooD aNd EvıL Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 98
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi : GooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond repute
Varsayılan Talimat değil tavsiye aldım

Sürpriz bir şekilde, son anda iktidar partisi AKP’den Derince Belediye Başkan aday adayı olan Belde A.Ş. eski genel müdürü Kemal Yazıcı, adaylık için kimseden talimat almadığını, ama aday olması için tavsiye aldığını söyledi

Kocaeli’de artık siyaset yükünü aldı. Yaklaşan yerel seçimler öncesi çevremize göz attığımızda, 3 kişiden biri aday adayı. Kiminin gönlünden belediye başkanlığı, kiminin gönlünden belediye meclis üyeliği, kiminin gönlünden il genel meclis üyeliği, kiminin gönlünden mahalle muhtarlığı, kiminin gönlünden de azalık geçiyor. Herkes, kendisinde hak görüyor. Kimisi gerçekten halktan aldığına inandığı gücüne, kimi ekonomik gücüne, kimi de ağabeylerine güveniyor. “Nasılsa ben onu taşıdım, o da beni taşıyacak” diye bakıyor. Siyasi parti örgüt ve teşkilatları da bu ortamda ince eleyip sık dokuma gayreti içinde oluyor.

İlimizde AKP bu konuda en ciddi ve en disiplinli parti özelliğini koruyor. Kesinlikle 4+1 kuralını uygulayarak parti içi demokrasiyi işletiyor. CHP’nin yapması gerekeni AKP’nin yaptığı bir ortamda da AKP’den aday olmak deveye hendek atlatmak kadar zor. AKP’de son günlerde en çok konuşulan isim ise Derince Belediye Başkanlığı’na son günde aday adayı olan Kemal Yazıcı.

Kimi, “Nihat Ergün’ün adayı” dedi. Kimi “tepeden inme isim” olarak değerlendirdi. Kendisinin yaptığı “Baskılara dayanamayarak aday adayı oldum” açıklaması siyasi arenada çalkantılara neden oldu. Kemal Yazıcı ile mesai arkadaşlığı yaptık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde birlikte görev yaptığımız dönemlerde sık sık bir araya gelerek, kurumla ilgili yapılacaklar konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Adı Derince Belediye Başkan aday adayı olarak gündeme geldiği süreci de bilenlerdenim.

Hep soğukkanlı, ince eleyen, sık dokuyan, parti terbiyesi içinde hareket eden, düzgün, tabiri caizse adam gibi adam. Yaptığı ‘Baskılara dayanamadım aday adayı oldum’ sözünün toplumda değişik algılanması üzerine fikirlerini almak için görüşmek istediğimi söylediğimde ‘Harikalar Sahili’nde buluşalım mı?’ dedi. Derince’nin en güzel mekanlarından biri olan Harikalar Sahili’nde, Marina Cafe’de oturarak bir yandan çaylarımızı içtik, diğer yandan da koyu bir sohbete daldık. Gülerek kendisine ‘Demek baskılara dayanamadın’ dediğimde, gülerek, ‘Sözlerim yanlış anlaşıldı’ dedi ve başladı anlatmaya.

Öncelikle şunu belirtmek isterim. AKP’nin kurucu il yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptım. 2004 yılında yapılan yerel seçimler öncesinde de aday adayı olmam konusunda talepler vardı. Ancak, siyasetin içinde yeni görev aldığım için sürecin erken olduğuna inandım ve çevremi de o konuda ikna ettim. Benim bu dönem aday adayı olma sürecim bir yıl öncesine dayanıyor. Ailem, çevrem, teşkilat içindeki arkadaşlarımız aday adayı olmam noktasında destek verdiler. 3 ay öncesi de bu destek yoğunlaştı. Son bir ay içinde de karar verme noktasına geldim. Karar vermeden önce bir kez daha ailemle, çevremle, teşkilatımla, ilçe başkanımla, il başkanımla, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımla, milletvekillerimizle aday adayı olma düşüncelerimi paylaştım. Bu süreç içinde sadece Osman Pepe ile görüşemedim. Ben tüm olayları açık açık anlatıyorum. Gizli kapaklı hiç iş yapmadım, yapmam da. Nihat Ergün, İbrahim Karaosmanoğlu ve Fikri Işık’ın, il başkanlıkları yaptıkları dönemlerde il yönetim kurulu üyesi olarak birlikte çalıştık. Ben, bilgi ve birikimlerimi, tecrübelerimi yerel yönetimlerde görev alarak değerlendirmek istediğimi tabi ki önce birlikte görev yaptığım insanlarla paylaşacağım. Düşüncelerini alacağım. Görüş ve düşünceleri aldıktan sonra da kararımı verdim ve aday adayı oldum. Yani, kastedildiği gibi birilerinin baskılarına dayanamayıp aday olmadım. Herkesin görüşlerini alarak, bilgi ve birikimime, tecrübelerime güvenerek, Derince’ye ve Derinceliler’e en güzel hizmeti sunacağıma inandığım için aday adayı oldum.

KİMSE BANA ‘SEN ÇIK’ DEMEDİ

Son gün aday adayı olduğunuz için Nihat Ergün’ün adayı olarak lanse edildiniz?

AKP’de son gün aday adayı olan başka arkadaşlarımız da var. Hatta benden sonra aday adayı olan arkadaşlarımız da oldu. Kimse o arkadaşlarımız için bir şey söylemedi. Bakın, Nihat Bey il başkanlığımızı yapmış, genel başkan yardımcımız olarak AKP’nin en üst düzeyinde görev yapmaktadır. Ben dahil hiçbir arkadaşımıza ‘çık, sen benim adayımsın’ demez. Çünkü, AKP olarak bizi diğer siyasi partilerden ayıran temel özelliklerimiz vardır. Seçim sürecine bakıldığında da bu gözlemlenebilir. Sadece Nihat Bey değil, diğer milletvekillerimiz de herkese eşit mesafededir. Kimse kimsenin ne yanında ne de uzağındadır. Herkese eşit durumlarını korumaktadırlar. Seçim süreçlerinde bu tip yaklaşımları doğru bulmuyorum. Ama yapılıyor. Biz, AKP’nin yerel seçimleri kazanmasına odaklandık. Adayın ismi kesinlikle önemli değildir. Öyle ki ben kurucu il yönetim kurulu üyesi olarak, hedefimizin kesinlikle kazanmaya yönelik olduğunu çok iyi bilenlerden birisiyim. Kendi geleceğimiz değil, partimizin geleceği önemlidir. Bu anlayış içinde de kendi geleceğim için değil, partimizin geleceğini düşünerek aday adayı oldum.

HARİKALAR SAHİLİ İÇİN TEŞEKKÜRLER

Derince için projeleriniz var mı ?

Derince, İzmit ile entegre olan bir ilçemizdir. İzmit’ten koparak kurulan ilçemiz bu anlamda yerleşik bir ilçe konumundadır. Yani, yeni kurulan ilçelerimizden daha avantajlı bir konumdadır. Çünkü, alt yapı hizmetlerini büyük ölçüde almış bir ilçemizdir. Aynı zamanda oturmuş bir ilçe olan Derince’de sosyal projeler konusunda kısırlık vardır. Teşkilatımız bize aday gömleğini giydirdiğinde de projeler konusunda çok daha geniş açıklamalar yapacağız. Çünkü, proje konusunda oluşturduğumuz ekibimiz çalışmalarını tamamlamak üzere. Yaptığımız projelerin Büyükşehir Belediyemizin projeleriyle örtüşmesini sağlayacağız. Projelerimizde İzmit-Derince-Körfez entegrasyonunu sağlamaya özen göstereceğiz. Avrupa’da bir şehre girdiğinizde caddelerin, yolların, elektrik direklerinin hatta levhaların bile aynı düzen ve güzellikle olduğunu gözlemliyoruz. İzmit-Derince-Körfez hattında bu güzelliklerin ön plana çıkarılmasını sağlayacağız. Derincemize Harikalar Sahilimizi kazandıran başkanımıza da bu projesi için teşekkür etmek isterim. Gerçekten çok güzel bir proje. Türkiye’de eşi benzeri olmayan bu projeler gibi bir çok proje hayalimizde var. Hayallerimiz gerçeğe dönüştürecek, alt yapı, bilgi ve tecrübeye sahibiz.

Büyükşehir Belediyemiz tarafından başlatılan 20 metre genişliğindeki alternatif yolumuzun Büyükşehir’le birlikte tamamlanmasına destek vererek, trafik konusunda ciddi adımlar atacağız. Derincemizde mutlaka adil hizmet yaygınlaştırmasını sağlayacağız. Merkeze yapılacak hizmetle en ücra köşelerimize yapılacak hizmet aynı olacak. Hangi bölgelerimiz daha az hizmet aldıysa, hizmet yoğunluğumuz o bölgelere taşıyacağız. Aslında projeler konusunda söyleyecek çok sözümüz var. Hazırlıklarımızı yaptığımızda kamuoyu ile paylaşacağız. Yapacaklarımızı bir broşür altında toplayarak, halkımıza neler yapacağımızı anlatacağız. 5 yıl sonra da bizden hesap sormalarını isteyeceğiz. Burada şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bizim yönetim tarzımızda ben yok, biz var. Ekip çalışmasına son derece önem vermekteyim. Ortak akılla hareket ederek, Derincemizi aydınlık geleceğe taşıyacağız.

AKP’nin Derince’deki gücünü nasıl değerlendiriyorsunuz ?

AKP Derince’de tartışmasız birinci parti. AKP olarak Derince’de en yüksek oyu bu dönem alacağız. Benim aday olup olmamam önemli değil. AKP’nin kurucusu olarak sorumluluklarımın bilinci içindeyim. Aday olduğumda tüm arkadaşlarımız nasıl yanımda olacaksa, aday olan arkadaşımızın da hepimiz yanında olacağız. Seçimi birlik ve beraberlik içinde, en yüksek oyla alacağız. Kimsenin bu konuda şüphesi yok. AKP olarak Derince’de rahat seçim kazanacağımıza inanıyorum.

İTHAL DEĞİL, YERLİ ADAYIM

Sizin için ithal aday diyorlar?

1966 yılında Trabzon’da dünyaya geldim. 4 yaşında iken İzmit’e göç eden bir ailenin çocuğuyum. Yani, 39 yıldır Derince Çınarlı Mahallesi’nde ikamet eden birisiyim. Nasıl ithal aday oluyorum. Derince ile iletişimimi bir gün olsun kopartmadım. İl yönetim kurulu üyesi olarak Derince bölgemizin iletişimini sağladım. Herkesten çok Derinceliyim. Çünkü, gözümü burada açtım, burada okudum. Kentime hizmet etmekteyim, spor kulüplerimize destek oldum. Her zaman Derinceli olduğumu söyledim. İthal aday değil, yerli adayım.

Aday olduğunuz taktirde seçim stratejiniz nasıl olacak?

Aday olmadan bu konuda yorum yapmak istemem. Çünkü, AKP olarak bu süreç içinde hepimiz sorumluluklarımız doğrultusunda hareket etmeliyiz. AKP olarak teşkilatımızla birlikte yürüteceğimiz bir seçim stratejimiz olacak. Onu da süreç belirleyecek. Ancak, AKP olarak temel hedeflerimiz zaten mevcut. Muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimizle iç içe hareket edeceğiz. Onların görüş ve düşüncelerini alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Muhtarlarımızdan, sivil toplum örgütlerimizden, derneklerden, sendikalardan, esnaflardan alacağımız görüş ve önerileri kuracağımız bilgi havuzunda toplayacağız. Değerlendireceğiz. Halkımızın önceliklerini belirleyerek de hareket edeceğiz. Bu bizim temel anlayışımız olacak. Derince’nin fotoğrafını bir bütün olarak ele alacağız ve Derincemize en güzel hizmeti sunacağız.

BULUT HAKKINDA KONUŞMAM

Derince Belediye Başkanı A. Haydar Bulut’un teşkilatla ilgili sorunları olduğu söyleniyor. Bu konuda görüşleriniz nedir?

AKP terbiyesi alan birisi ve il yönetim kurulu üyeliği yapmış birisi olarak, mevcut belediye başkanımız konusunda konuşmayı doğru bir yaklaşım olarak bulmam. Etik de olmaz, ahlaklı bir yaklaşım da olmaz. Derince Belediye Başkanımız ile biz ve diğer arkadaşlarımız, Derince halkımıza hizmet etme adına hizmet yarışı içindeyiz. Başarılı projelere imza atan arkadaşımla birlikte diğer arkadaşlarımızla Derince’ye daha çok neler kazandırırız, refah seviyesini daha nasıl yukarıya çekeriz şeklinde düşünce üretmekteyiz. Seçin süreci içinde bu tip söylemlere önem vermemek lazım.

Kemal Yazıcı kimdir?

1966 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Kemal Yazıcı, 39 yıldır Derince’de ikamet ediyor. Çınarlı İlköğretim Okulu’ndan 1977 yılında, İzmit İmam Hatip Lisesi’nden de 1984 yılında mezun oldu. Yıldız Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi KMYO-Muhasebe Bölümü’nü 1988 yılında, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Finansman Bölümü’nü ise 2002 yılında bitirdi. 1988 yılında muhasebe mesleğine başladı. 1995–2005 yılları arasında serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak çalıştı. Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda 2000–2008 yılları arasında meclis üyeliği yaptı. 2004–2006 yılları arasında TÜRMOB(Türkiye Mali Müşavir ve Yeminli Müşavirler Odaları Birliği) birlik delegasyon üyeliği, 2003–2004 yılları arasında İGSAŞ fabrikasında denetim kuruluğu üyeliği, 2005–2007 yılları arasında İzaydaş fabrikasında genel müdür yardımcılığı, 2007 yılından itibaren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Belde A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yaptı. Kemal Yazıcı, 2005- 2008 yıllarında Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor Yönetim Kurulu üyeliği, 2006 – 2007 Kocaelispor Yönetim Kurulu üyeliği (Mali Asbaşkan) yaptı. Trabzonlular Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Kemal Yazıcı, evli ve iki çocuk babası.

Siyasi yaşamı

2001–2005 yılları arasında AKP Kocaeli kurucu il yönetim kurulu üyeliği ve il muhasipliği yapan Kemal Yazıcı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yan kuruluşu olan Belde A.Ş. Genel Müdürlüğü görevinden istifa ederek, Derince Belediye Başkan aday adayı oldu.

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:04 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.