www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-27-2006, 10:04 PM   #1
ayten
Daimi Üye

ayten Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 120
Üye No: 2098
İtibar Gücü: 1643
Rep Puanı : 9080
Rep Derecesi : ayten has a reputation beyond reputeayten has a reputation beyond reputeayten has a reputation beyond reputeayten has a reputation beyond reputeayten has a reputation beyond reputeayten has a reputation beyond reputeayten has a reputation beyond reputeayten has a reputation beyond reputeayten has a reputation beyond reputeayten has a reputation beyond reputeayten has a reputation beyond repute
Exclamation Matematik Bilen Çöpçü De Simit De İşini Diğerlerinden Daha İyi Yapar

MATEMATİK BİLEN ÇÖPÇÜ DE, SİMİTÇİ DE İŞİNİ DİĞERLERİNDEN DAHA İYİ YAPAR

Ankaralı Simitçi

Son bir yıldır öğle yemeklerini dışarıda yemek durumunda kaldığımızdan işyerinden iki ağabeyimle Tunalı civarlarında yemeğimizi yiyor ve öğleden sonrası için de Tunalı Pasajı karşısındaki köşeden simit alıyoruz. Yaklaşık on-on beş gündür tezgahın başka birisi tarafından işletildiğini fark etmiştim. Dün bu sefer simidi ben alacağım diyerek, tezgaha gittiğimde simitçi ortalıkta görünmüyordu. Ben de her tezgahın başında simitçi olmadığında, Türklerin yaptığı refleks ile tezgahın camını açacak ve parayı koyarak iki tane simit alacaktım. Öyle de yaptım tezgahın sürgülü camını açtım 1 YTL' yi rafa koydum ve tam simitleri alacaktım ki, orada üstüne el yazısıyla bir şeyler yazılmış, müsvedde kağıtları gördüm. Beni iyi tanıyanlar ne kadar meraklı olduğumu bilirler;
"Yahu bu da nedir, ne yazmış bu adam acaba, bir bakayım," dedim:

8:10 - 2
8:15 - 1
8.21 - 1
8.22 - 2

Anlayacağınız bu listede öğleye kadar hangi dakikada kaç simit satıldığı yazıyordu. Sonra bu listenin altına
13:55 - 2 yazıp, ne yazdığıma dikkat etsin diye 2'nin üstüne bir de yıldız koydum ve simitleri aldım. Veritabanı tutmaya bayılırım.
"Allahım adamdaki bilince bak, veritabanı tutuyor!" dedim. Ama emin değildim. Belki de belediye böyle bir şeyler istemiştir falan... dedim. Neyse uzatmayayım, bugün yine aynı simitçiye uğradım, bu sefer oradaydı. Nasılsın, iyi misin, hoşbeşinden sonra

"13:55 simitlerini toplama ekledin mi?" diye sorunca:
"Abi sen miydin o?" diye gülümsemeye başladı.
"Neden böyle bir liste tutuyorsun?" diye sordum,

"Belediye mi istiyor?"
"Yok abi, ben 15 gün önce aldım bu tezgahın işletmesini, henüz yabancısıyım müşterinin dedi. Bunları dakika dakika yazıyorum, hangi saatlerde müşteri yığılıyorsa, ona göre sıcak simit getireceğim, o gün sabahın simidi akşama kaldı, utandım müşteriden" diyince ellerine sarılıp öpmek geldi içimden.

Yaa işte böyle...
İster CRM (Customer Related Management) deyin, ister PR (Public Relation), isterseniz de Market Research...

Zekâ, işine saygı, kâr arttırma bilinci...
Hepsinin sonucunda yaratılan gerçek katma değer ve farklılaşarak rakiplerinden ayrılma...Bunları öğretmek için yıllarca insanları yüksek ücretli okullarda okutuyorlar. Sonuç " veritabancı simitçinin " yanından bile geçemeyecek olanlar bakın her yerde yüksek maaşlar alıp, endam gösteriyorlar.
Teşekkür Botu
Bot
bot Çevrimiçi

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
adem_asra006 (03-27-2006), alemdar66 (03-27-2006), bluekeys (03-29-2006), elfkartal (03-28-2006), ObSeSSiOn (03-30-2006), uyuzsultan (10-22-2007), wint7y (10-23-2007), Yoksul_07 (02-15-2009) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
Old 03-27-2006, 10:07 PM   #2
aLeMDaR
Guest

Üye No:

kanka paylaşım için tşk ilginç valla emeğine sağlık
Old 03-29-2006, 06:34 PM   #3
auMaR_üSTaD
Geçerken Uğradım

auMaR_üSTaD Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 71
Üye No: 5431
İtibar Gücü: 1447
Rep Puanı : 240
Rep Derecesi : auMaR_üSTaD will become famous soon enoughauMaR_üSTaD will become famous soon enoughauMaR_üSTaD will become famous soon enough

ilginç............
auMaR_üSTaD çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 03-29-2006, 06:49 PM   #4
bluekeys™
Forum Demirbaşı

bluekeys™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 594
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3945
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi : bluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond repute

Çok İlgİnÇmİŞ Dur Bİzİm SİmİtÇİye Sorayim Bakİm Yapiyormu Öle Şeyler...

[sakın] bana bulaşma kalp kırarım bazen]
bluekeys™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 03-30-2006, 01:05 AM   #5
๏๒รєรรเ๏ภ
Forum Aşığı

๏๒รєรรเ๏ภ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 337
Üye No: 6517
İtibar Gücü: 3259
Rep Puanı : 91747
Rep Derecesi : ๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute

cok güzel... paylasım için tesekkürler.

LÜTFEN
๏๒รєรรเ๏ภ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 03-30-2006, 01:12 AM   #6
karacannn
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 10
Üye No: 6308
İtibar Gücü: 1437
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi : karacannn is on a distinguished road

herkes işine böyle özen gösterse -devlet nerde -devletimizden yardım bekliyoruz - vs diyen olmazdı..
karacannn çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 03-30-2006, 09:45 PM   #7
tfn35
Müstakbel Üye

Teşekkür Etme: 10
Üye No: 5572
İtibar Gücü: 1467
Rep Derecesi : tfn35 is on a distinguished road

ilginçmiş emeğine sağlık
tfn35 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 03-31-2006, 12:01 AM   #8
sonnnefes
ÇaKaL Üye

sonnnefes Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 285
Üye No: 2594
İtibar Gücü: 1971
Rep Puanı : 16049
Rep Derecesi : sonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond repute

ilginçmiş saol...
sonnnefes çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 10-22-2007, 08:25 PM   #9
uyuzsultan
ÇaKaL Üye

uyuzsultan Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 61
Üye No: 43997
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : -1404
Rep Derecesi : uyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these parts

Çok ilginç ve güzel e bir söz varmış "akıllı adam aklını kullanır ama daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır." yani aklımızı kullanmak güzel de böyle güzel hikayelerden ders çıkarıp örnek almak daha da akıl katar aklımıza değil mi
Teşekkürler üşenmeyip bu kadar yazdığın için
Heralde alıntı değil
uyuzsultan çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 02-10-2009, 01:52 AM   #10
yıllar
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 69244
İtibar Gücü: 0
Rep Derecesi : yıllar is on a distinguished road

bravo. Bundan ders te çıkarmak lazım. Okurken hem zevk aldım hem de çıkarımlarım oldu.tşk
yıllar çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı