![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşina Yüz...
Yabancısı Değilim Bu Şehirin Bu Caddeler Beni Tanır, Bu Sokaklar Aşinadır Kehribar Bakışlarıma... İstasyonlarda Suratımın Eşgali, Solgun Duvarlarda Fırçalarımın İzi Var, Kaldırımlarda Canlanır Arkadaşlarımın Hayali Çoğu Şehit, Azı Mapus Gazi Var... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adıyaman`da Üç Can...
. ...Remzi Aslangöz, Tevfik Seçilmiş Ve Mithat Yaşar` ın Aziz Hatırasına... Soğuğu Sert, İnsanı Mert, Yiğidin Harman Olduğu Yer Palazlanıp Yaman Olduğu Yer, Adıyaman... Adıyaman`da Üç Yiğit, Üç Can Remzi...Tevfik...Mithatcan... Kancık Pusular Kurulur Vakur Adımlar Sayılır, Bir Patlama Duyulur Gece Yarısı, Bir Çığlık... Kan Sızar Yıldızlardan Gökte Nikahlar Kıyılır... Adıyaman`da Üç Yiğit, Üç Can Remzi...Tevfik...Mithatcan... Kurşunların Raksında Dans Eder Vampir Sırıtışları Kırağı Çalmış Karanlığı Mekan Eyler, İpe Sapa Gelmez Mendebur Bakışları Kan Kusar Ağız Dolusu Namludan, Mor Sümbüllü Bağları Viran Eyler... Adıyaman`da Üç Yiğit, Üç Can Remzi...Tevfik...Mithatcan... Hilalin Matemi Yüzünde Okunur, Çatılmış Silahlara Benzer Kömür Karası Kaşları, Şafak Özlemi Türküler Yüreğine Dokunur Sağnak Yağmurlar Gibi Boşanır Gözyaşları... Ağlamak; Hüzün Renkli Vedalaşmanın Adıdır, Ayrılık Değil Bu, Ağlama Ağlama İki Gözüm, Şahlanmış Yiğitlerin Şehitlik Muradıdır... Adıyaman`da Üç Yiğit, Üç Can Remzi...Tevfik...Mithatcan... Katranlaşmış Ellerin Karası Değil Tavlanmış Gönüllerin Yarası Değil Bu, Hakkı Tutan Kaldıran Haksızlığa Başkaldıran, Mazlumun Edası Zalimin Baş Belası, Mavzer Yüreklerin Sevdası Bu... İşte Vatan İşte Yurt, İşte Şehit Olmaya Can Atan Binlerce Bozkurt... Adıyaman`da Üç Yiğit, Üç Can Remzi...Tevfik...Mithatcan... (Temmuz`97/Adıyaman) Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bırakın...
Dokunmayın Bana, Beni Bana Bırakın, Alın Kahkalarınız Sizin Olsun, İstemem Gözyaşlarım Yeter Bana... Neyleyeyim Eli Ben, Kendimle Kalmak İstiyorum, Davul Sesi Doyurmalı Kulağımı Zurna Sesine Kanmak İstiyorum... El Ele Kenetlenmeliyim Halayda, Çifte Davul, Çifte Zurna Olmalı Dağlar Gibi Yaslanmalıyım Omuz Omuza Horon Sekmeliyim, Memleket Türküleri Çağırmalıyım Uzun Hava... Uzakları, Orta Asyayı Hatırlamalıyım Bir Yudum Kımıza... Akınlar Geliyor Aklıma Akıncılar Geliyor, Çatal Yürekli, Çelik Bilekli... Kafamda Binbir Çıkın Ateş Yakın Beng-i Sinsin Oynayacağım Ateş Yakın... Kızanlarım Zeybek, Dadaşlarım Bar Oynasın Bar... Yırtılmalı Bu Zaman Perdesi, Yıkılmalı Yüzyıllar... Ahh O Dağlar, O Bozkurt Sesi Bırakın İçimde Hasret Var, Bırakın... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bekleme...
Bekleme Beni Gülüm, Bekleme Uzak Yerler Burası, Çok Uzak Gelemem... Oysa Bir Kuş Kanadı Gibi Çırpar Yüreğim, Göç Mevsimine Sabrı Yetmez Çabalar, Didinir Birtürlü Uçmaya Gözü Kesmez... Bekleme Sen Beni, Giy Üstüne Baharı Andıran Elbiseni Geç Aynanın Karşısına, Taran, Süslen Dışarıda Seni Bekliyormuşum Gibi... Git, İnsanların En Çok Olduğu Yere Yalnız Kalma, Daralma, Dök Ne Varsa İçinde Yaşa, Yaşayabildiğince... Yeni Bir Sevgili de Bul Kendine Kolların Boş Kalmasın, Sarıp Sarmala Tüm Arzunla Gül Yüzün Hiç Solmasın. Bana Benzemesin Yalnız Beni Andırmasın Bir Çal, Bizim Şarkımızı Öğret Ona Şiirimizi de, Beraberce Söyleyin Ne Bir Kaide Olsun, Ne Kural... En Beyazından Seç Gelinliğini Bütün Herkes Kıskansın, `Tat,` O sana Tattıramadığım Duyguyu İçinde Ukde Kalmasın. Anarsan Maziyi Bir An, Yaşarmasın Gözlerin Kahkaha Fasılasıyla Anlat Aşkımızı Sorana Hatta, Mutluluğunu Çalan Bana, Kız, Bağır, Nefret Et İlk Görüşte Boğacağından Bahset, Kollarımda Bulduğun Mutluluğu Unut Gitsin, Beni Kalbinde Sil Bu Aşk Burada Bitsin... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben de Yaşamak İsterdim...
Kesmeseydi Önümü Dört Duvar Ben de Koşmak İsterdim Gülüm Koşabildiğim Kadar... Kollarımı Salardım Rüzgarın Akışına Avurtlarımı Yalardı Islık Sesinde Hayat, Açardım Yüreğimin Bütün Kapılarını Ne Varsa Doldururdum Sevgiden Yana Yüzümdeki Yılgınlığa İnat... Örtmeseydi Üstümü Beton Tavan Ben de Görmek İsterdim Güneşi Gülüm Didinip Uğraşmadan... Bir Avuç Gökyüzü Çalardım Yarınlarıma Mavilere Islardım Düşlerimi Karanlığa Bulaşmadan... Takılmasaydı Bileklerime Kelepçe Ben de Tutmak İsterdim Uzanıp Yar Elinden, Belki Gül Almaya Harçlığım Yetmez Komşu Bahçelerden Koparırdım Ve Tüm Utangaçlığımla, Gözlerim Yerde O`na Uzatırdım... Geçmeseydi Boynuma Yağlı Urgan Ben de Gülmek İsterdim İki Kulak Arası, Benim de Hayallerim Olurdu Kaf Dağında Dudak Bükümü Umutlarım... Türküler Çığırırdım Sevdalara, Anardım İçimde Üç-Beş Günü Dalardım Uzaklara... Ve Okunmasaydı Hükmüme İdam Ben de Yaşamak İsterdim Gülüm, Dört Adım Olsa da Dünyam... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Olmak İstedim...
Ben Olmak İstedim Gözlerine Bakan Gecenin Göz Gözü Görmeyen Karanlığında Ya da, Yanaklarıma Kadar Savrulan Teninin Cehennem Sıcaklığında Ben Olmak İstedim Alev Alev Kavrulan... Bir Sigara İçimi Sevgilerde Bir Fırt Mutluluk İstemedim, Ve Umulmadık Bir An, Yalnızlığını Avucuma Tutuşturup Alıp Başını Gitmeni İstemedim... Bir Dünya Diledim Yaşanmaya Değer Ve Bir Ömür Seninle Beraber... Aklını Çelse de Uslanmaz Bir Aşk, Deli Tutkularla Kabarıp Dursa da Özlemler Denizin, Ben Olmak İstedim Kalbinin Tiryakisi Vazgeçilmezin... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Sende...
Kan Çanağı Gözlerimden Fırlamış Bakışlarım Dalgınlığımın Peşinden, Hayallerim Çökmüş Diz Ucuma Birşeylerden Şikayetçi, Birşeylerin Peşinde Anlamaya İmkan Yok... Adı Unutulmuş *******in Ayazında Kalmış Sevgilerim Bir Başına... Ben Bende Değil Birtanem, Ben Sende... Yine Düşünüyorum Seni, Yine Bana Ben Kadar Yakın... İnatçılığı da Üzerinde Arzularımın Öyle Kolay Bıkacağa Benzemiyor. Gözlerin Bir Başka Güzel Bir Başka Masum, Gelişi Güzel Saçların Okşanma Hevesinde, Senin Ellerin de Soğuk,Seninkiler de Üşümüş Belli Oluyor Titremesinde... Duruyorum Epeyi Seyrediyorum O Halini, Sonra Dayanamıyorum İşte Dokunmak Geliyor Kanımca Dokunmak Geliyor Usulca... Uzanıyorum Tam Kavuşmuşken Yanaklarına Çatlamış Dudaklarım, Şakağımdan Süzülen Bir Damla Yaş Islatıyor Hayallerimi, Ve Açılıyor Sersem Göz Kapaklarım Bakıyorum; Ben Bende Birtanem Ben Sende Değil... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Cengaverin Macerası...
Ahh Can! Dağlar Duman Halim Yaman... Söyle Bana Can, Söyle... Senin de mi Kır Perçemlerine Al Kanlar Bulaştı, Varamadım Dediğin Memleketine Tez Yoldan Kara Haberin Ulaştı... Senin de mi Cennet Yüzlü Bakışlarında Yedi Boğumluk Güller Açtı... Ahh Can! Yüreği Korcan... Okul Arkadaşımdın, Can Gardaşımdın Yiğitler Diyarı, Has Dadaşımdın... Gün Olur, Kavgalara Vurulurdu Yüreklerimiz Kör Sünepe Saldırılar Aman Vermezdi, Yaralar Alırdık Başımızda, Döşümüzde, Gölgelerimizi Islatırdı Kanımız Kancık Suratlar Görmezdi... Gün Olur, Şöyle Tenha Köşeye Çekilir Alırdım Yaprak Sazımı Elime Sen Söyler, Ben Çalardım... Öyle de Yanık Olurdu ki; Kör Olası Barak Havası... Dayanamazdık, Sen Ağlar, Ben Ağlardım... İkimiz de, İki Kız Arkadaşa Sevdalıydık, Kişiliğimizden mi, Yetişme Tarzımızdan mı Mahçupluğumuz Yüzümüzden Okunur, Utanırdık... Yanımıza Geldiklerinde Dilimiz Tutulur, Gittiklerinde Bülbül Gibi Şakırdık... Randevularımıza Ya Hiç Gitmez, Ya da Hep Geç Kalırdık... Adımız Kızıl Listelerin Başında, Hayatımız İp Üstünde Oynak Taşında... Yaralıydık Belalıydık Tek Başınaydık... Kendi Ateşimizle Onları da Yakmayacak Kadar Vefalıydık, Duyarlıydık Ve Ayrıldık... Kar Beyazı Ellerinden Tutamadık Bir Kere Olsun, Dalgalı Gümrah Saçlarına Dokunamadık. Olgunlaşan Meyve Gibi Allanırdı Yanakları Bir Kere Olsun Kavruk Dudaklarımızla Uzanamadık... Okul Bitti, Seninki Avukat Çıktı Benimki Öğretmen, Ne Sen Aldığın Yüzüğü Takabildin Parmağına Ne de Ben... Akşamları İnciraltında Kır Kahvesine Giderdik... Ufaktı Sıcaktı El Emeği, Göz Nuru Kamıştan Barınaktı... Sadullah Amcanın Tavşan Kanı Çayını İçer, Pala Dayının Andız Tesbihini Çekerdik... Doğanın Lezzeti Damlardı Soframıza Şalgam Suyu Boğma Rakı Çakır Keyf Bağdaş Kurar Çökerdik... *******i İn-Cin Top Oynardı Sokaklarda Biz Militan Adımlarla Gezerdik, Gül Fırçamızla Yazılar Yazardık Duvarlara Hilaller Çizerdik... Külhan Beyleri Naralar Atardı Kaldırımlarda Biz Memleket Sorunlarını Çözerdik... Siren Seslerini Duyardık Polislerin Nohutlu Düdüklerini, Tazı Gibi Kaçardık Kan Ter İçinde Kaçarken Direklere Çarpar, Çukurlara Düşerdik... İkimiz de Aynı Tarafa Tarardık Saçlarımızı, Aynı Takımı Tutar Aynı Rozeti Takar Aynı Türküleri Dinler Aynı Havalarda Oynardık... Tek Farkımız Vardı, Ona Kızardım Sen Resim Çizerdin, Ben Oldum Olası Şiir Yazardım... Toprak Çocuğuyduk Ama Denizi Severdik, Meçhul Hayaller Depreşirdi Yüreğimizde Beyaz Perdede Bir Filmi, Sahnede Bir Oyunu Seyreder Gibi Seyrederdik Denizi... Ufukta Midye Kabuğunu Bile Doldurmayacak Gemiler, Keserdi Ayağımızı Yerden Alır Götürürdü İkimizi... Ahh Can! Gözü Pek, Mertcan... Bir Hışımdı Geldi, Geçti mi Diyelim Bir Hayattı, Yaşandı, Bitti mi Diyelim Söyleyin Dostlar Ne Diyelim... Er Yiğidin Sevdası Böyle mi Biter, Böyle mi Biter Bir Cengaverin Macerası... Dokuz Kurşun Saymışlar Sırtından Beş de Bıçak Yarası... Ahd Olsun Can, And Olsun... Gün Gelicek, Kesilecek Bu Acının Faturası... Ruhun Şad Olsun... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Hayatın Anotomisi...
(1) Tan Atıyor, Şafaklarda Kızıllığı Kalıyorsa, Bir Asi Rüzgar Maşrapa İle Çalkalıyorsa Denizleri Hoyrat Bakışlarıyla Dağlar, Heybetini Salıyorsa... Pencerelerden Süzülen Nur Topu Işıklar, Barışın Ve Özgürlüğün Nişanesi Ak Alınlara Aydınlığı, Parmaklarıyla Çalıyorsa... Fabrikalarım Tütüyor Okullarım Açılıyorsa, Çocukların Kuş Üzümü Gözlerinde Umut Yaşama Sevinci, Sevda Tutkusu, Sokaklarda Pür Telaş Soğuk Motor Sesleri, Sıcak Somun Kokusu, Alınteri Namusun Fişengine Saçılıyorsa... Ve Bayrağım, Ayyıldızlı Bayrağım, Kar Beyazı, Kan Kırmızı Bayrağım Efil Efil Dalga Dalga Sütten Kesilmemiş Yavrular Gibi Özgürlüğün Göğsünü Yalıyorsa... Ola ki; Doğdum Gülüm Can Minnet Yaşıyorum, Kabıma Sığmaz Oldum Kalpten Kalbe Taşıyorum... (2) Bir Yandan Ne Oldum Budalası Kelli Felli Herifler Soygun Ganimeti Masalarda, Zil Taktırıp Göbek Attırırken Sübyan Kızlarıma, Öbür Yandan Çatlıyorsa Alnının Damarı İşçimin, Sefaletin İki Eli Yakasında Yanıyorsa Yüreği Ucuz Yaşam Uğruna İçin İçin... Çatısı Çürük, Duvarları Çatlak Mahsen Misali Tek Göz Odalarda Salaş Pulaş Yaşanırken Hayat, Gümüş Şamdan, Kristal Avizelerin Altında Altın Saplı Kaşıklarla Zıkkımlanırken, Hayat Bilgisi Dersi Veriyorsa Eğer Sülyen Gözlü Üç-Beş Dişi... Serde Erkeklik Dağlarımda Şenlik Var, Anla ki; Kuşandım Çapraz Fişek Savaşıyorum Yar... (3) Kara Bulutlar Çökmüşse Ala Şafağı Ülkemin Üzerine Kör Bir Kibrite Kurban Gitmişse Ormanlarım, Topraklarım Çatlamışsa Kuraklıktan Irmaklarım Kurumuşsa... Yırtık Yemeniler İçinde Üşüyorsa Ayaklarım, Kulaklarımı Jillet Gibi Kesiyorsa Gecenin Ayazı Feryat Figan Yükseliyorsa Mahallelerimde Hıçkırıklar Yırtıyorsa Boğazı... Köşe Başlarında Hunharca Çekilen Tetikler Kırık Cam Parçası Gibi Ölümler Saçıyorsa, Yıkıyorsa Gençliğin Gül Dalı Bedenlerini Ay Işığı Düşlerini, Döşte Yaralar Açıyorsa... Can Derdine Düşmüş Körüklü Saltanatın Sahipleri Yüz Üstü Bırakarak Memleketimi, Sırtlarında Tüyü Bitmemiş Yavrularımın Geleceği, Kurşunların Gölgesinden Kaçıyorsa... Ve Analarım Kahır Yazgısı Analarım, Helal Süt Emzirmiş Analarım Tırnaklarıyla Yırtıyorsa Göğüslerini Bebelerim Ağlıyorsa Çığlık Çığlık Gün Görmemiş Gelinlerim Ağıtlarla Göçüyorsa, Ve Karanlıklar Alabildiğine Büyüyor,Büyüyor Sorgusuz Sualsiz Acımasızca Hükmediyorsa O Masum Yüzlere Faili Meçhul Kefenler Biçiyorsa... Bil ki; Vuruldum Gülüm Kan Revan Dolaşıyorum, Sevdama Can Kurban Güneştim...Aşıyorum... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulutsuzluk Özlemi...
Göz Damarlarında Lif Lif Düğümlenmiş Uykusuzluk Omuzlarda Kantar Yükü Yorgunluk Ve Unutulmuşluğun Ötesinde Kimselerle Paylaşılamayan Yalnızlık... İtiraf Etmek İsterim ki; Çalışmak Başarmaksa, Tırnaklarımla Kazırım Betonları Bilirsin. Ama Dayanmaksa Başarmak, Haksızlığa, Yolsuzluğa Ve Puştluğa Attığım Her Adım, Kırık Bir Not Olarak Düşüyor Karneme... Yaranmak Veya Yararlanmak, Ortası Kısır Bulutlar, Kanına Giriyor Yağmurların Veya Binlerce Işık Yılı Uzaklıkta Doğacak Güneşin Aydınlatacağı Alınların... Anlayacağın Karamsarlık Değil Benimki, Bulutsuzluk Özlemi... Yarına...Yarınlara... İnanan İnsanlara... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|