![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Duyguların Tercümanı Grup Atışması***
DUYGULARIN TERCÜMANI GRUP ATIŞMASI GRUP ATIŞMALARI Gönülden gönüle yolları açsak Özünden sözüne sevgiler saçsak Kötüden riyadan her daim kaçsak Dostluğa yelkenler açsak bu gece........Ayfer Yaba Kederim benimle mahşere gider Kim ne ediyorsa kendine eder Aşkın hatırası sadece keder Pazara çıkarıp satsak bu gece.........Fatma Aras Şiirler yazarım büyük âzimle Mâniler söylerim kırık sazımla İyiye bakarım kışım yazımla Gönülü gönüle katsak bu gece.......Seher Atan SEVGİSİZ GÖNÜLDE BİTMEZ BITIRAK, SEVER BU YÜREĞİM HAKK'I ANARAK, BEN BIRAKTIM GAMI GEL SEN DE BIRAK, GARDAŞI BACIYI SEÇSEK BU GECE………………Zübeyde Gökbulut Buyurun çalalım güzel bir gece Kalemimiz yazar dilimiz hece Elele verelim hep beraberce Kadehi kıralım gitsin bu gece.........Seher Atan Gönülden gönüle köprüler kursak Çileyi kederi sevince karsak Dünya'ya gelmişiz madem ki varsak Satalım anasın gitsin bu gece.........Ayfer Yaba GAM DEĞİL YÜREĞİM ATMASA BİLE SEVDAYI SEVDAMA KATMASA BİLE SOL YANDA ŞURAMDA YATMASA BİLE ACIDAN KEDERDEN GEÇSEK BU GECE...ALİ ALTINLI Dostlara uzaktan haberler salsak Onlardan muştulu haberler alsak Derim ki canlarım baş başa kalsak Felekten bir ömür çalsak bu gece.........Fatma Aras Selamı salmışım duyanlar gelsin Varını yoğunu ortaya sersin Üç günlük dünyada damlasın yelsin Bakalım dünyanın falın bu gece........Ayfer Yaba Gönülde köprüler kuruldu bu gün Sedası kalacak yüreklere ün Feleğin oyunu bozulmuştu dün Dertleri salalım gitsin bu gece............Fatma Aras Feleğe çelmeyi atmalı artık Düzeni başından yıkmalı artık Mutluluk yaşları akmalı artık Düzeni yeniden yazalım bu gece.......Ayfer Yaba Sözcükler yükselip avada açtu Ayfer bu atışma kapısın açtı Mutluluk coşunca sıkıntı kaçtı Yıldızlar sevinci dizsin bu gece........Fatma Aras Dizi dizi dizilsin inciler perde Hüzünler olmasın vuslatta serde Duygular tercüman olsun gel de Yelin dostlar yelin yazın bu gece.........Ayfer Yaba Sevda kaybolunca nereye gider Vefasız olanlar kendine eder Yürekten sevene sadece keder Pazara çıkarıp satsak bu gece...........Fatma Aras Nerdedir dostlarım sesler sustu Dizeler hüzünlü kalemler puslu Bu gurup bu vakit fazlaca uslu Tozları dumana katalım bu gece........Ayfer Yaba Gah aşkı sevdayı bir bir yazsak ta Gah gönülü pazara karıştırsak ta Zalimce yürekler yarıştırsak ta Özleri suretten alsak bu gece……………Yıldırım Uzun Ellerim duada gözlerim gece Gözyaşım akmıyor, kurudu 'dere' Dostluğa yelkenler açılan yerde Umuda sarılsak uçsak bu gece..........Vasfiye Çetin Duydum geldim selam verdim dostlara Kolay gelsin derim göze kollara İnciler sermişler bu sayfalara Sükutu dostlukla bozduk bu gece.. Bilal Esen Sükutu dostlukla ördük nicedir Gönüller sözlere sestir hecedir Kalemin hoşluğu yürek tacıdır Kelâmı ilhama saldık bu gece..........Ayfer Yaba Dostluk sevgi ister, yaklaşım ister Acıyı,tatlıyı paylaşım ister Birazda hoş sohbet paslaşım ister Dillerin pasını atsak bu gece........Hamit Körken Dillerde pas kalmaz dostluk oldukça Kalemler tükenmez sözler doldukça Geceyi sabahı hayra yordukça Dikeni gülünden sökelim bu gece.......Ayfer Yaba Dostların sözü karalamadıkça Kalemler özü yaralamadıkça Dillerden muhabbet,sevgi aktıkça Bir cem_i sema yapalım bu gece______Hamit körken Dostlara sözümüz asla olamaz Bu sohbetlerimiz yarım kalamaz karalayan şair bize yaramaz Hepimiz bir karar kılalım bu gece.......Bilal Esen. Dost denince durur akan ırmaklar Kapanır onulmaz denen yaralar Artık yas tutmasın gülsün analar Cefayı sefaya karalım bu gece...........Ayfer Yaba Gerçek dostluklara fedadır canım Dostluklar uğruna aksada kanım Bir dostu görende biter hicranım Tasayı gamı atalım bu gece...........Hamit Körken Gül bebeğim güller açsın yüzünde Bal kaymakla dolsun tatlı sözün de Dostluk paylaşmaktır işin özünde Barışa huzura selam bu gece..........Vasfiye Çetin Grupta çiçekler böylemi açar Cevheri olmayan biçare naçar Gönlü güzel dostlar gülleri saçar Kalemler durmasın coşsun bu gece....Bilal Esen. Ferahlar insanlık son debdebede Aydınlık sarılır yarın göklere ******* gündüze gebedir gebe Sönmesin umutlar, gülsün bu gece...............Vasfiye Çetin Ne kadar yazsak ta anlatmaz kinim Yıllardır sineye çektim ve sindim Yeminler ettim ben tutulmaz ferdim Birleşsin yürekler taşsın bu gece..........Ayfer Yaba Dostlar sofrasına afiyet olsun Gönülden sevene muhabbet olsun Destan yazanlara mübarek olsun Kalemler durmasın, coşsun bu gece..........Vasfiye Çetin Vaktimiz geçmeden şiir yazalım Düşmana karanlık kuyu kazalım Kıskansın el alem oyun bozalım Hoş sohbet birlikte olalım bu gece....Bilal Esen Kalem elimizde destek olalım Gönülden gönüle köprü kuralım Gün bu gündür dostlar birlik olalım Gökyüzünden nurlar yağsın bu gece........Vasfiye Çetin Kalemden alırız ilhamı gücü Sağlamdır kurulan köprünün harcı Çökertemez kimse imanlı burcu Üzümün çöpünü seçelim bu gece..........Ayfer Yaba Gerçek güçlü Allahını bilendir Sevdi mi hak için sevebilendir Gücünü güçsüzde yenebilendir Sevgiye bir yol, açalım bu gece_________Hamit Körken Seven gönüllerde açar çiçekler Seven sevdiğinin ismin heceler Yürümeyi bilmez çocuk emekler Sevgiyi ekelim yola bu gece......Bilal Esen. Başlar gücünü görecek Türkün Yazacak tarihler başarı öykün Eşkiya ininde silecek birgün Namımız her yana yetsin bu gece.........Ayfer Yaba Türklerin gücünü bilmeli 'başlar' Çıksa da yoluna 'ufacık' taşlar Başarı kalplerde ümitle başlar Yıldıramaz kimse, gülsek bu gece........Vasfiye Çetin Gecemiz aydınlık gönüller hoşça Dostlarım divanda kalem telaşta Baharı yaşadım yürek ataşta Katılan dostlara selamım bu gece.......Ayfer Yaba Atışan dostlara selam eylerim Güzel insanları gözden peylerim Teşekkür borcumu peşin öderim Dostların gözünden öptüm bu gece......Bilal Esen Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adı Yok
Yatağımda ölmeliyim Sessizce. Uyanmamalıyım bir sabah. Güzel düşler görmeliyim Yüzümde bir gülümseme Olmalı. Yormamalıyım fazla, Geride kalanları. Üzmemeliyim. Sorun çıkarmamalıyım Kimseye. Veda etmemeliyim - Nasılsa görüşürüz O meşhur günde. Bir umut olmalı; Bir umut olmalı, Kalmalı içimde. (19.02.2007,Ankara) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağladım Kurak Topraklara
Ağladım kurak topraklara Çatlamış ve çirkindi yerler Bir ölüm yalnızlığı içindeydiler. ...Ağladım kurak topraklara ...Kapansın açılmış yaralar ...Yeryüzünde gülsün, yetişsin canlılar! Ağladım kurak topraklara Sen ağla sabahlara kadar Susuz kalmış hiç gelmemişler baharlar. ...Ağladım kurak topraklara ...Yeşerdi ve şenlendi dünyam Canlı, bereketli ve olağan doğam! (06.05.1981) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağustos
Ağustosun ardından gelirmiş hazan. Güneş inadına yakıyor. Hava aydınlık mı aydınlık. Bulutlar bembeyaz ve ulaşılmaz, bukadar mı güzel görünürler! Gece yıldızlar parlak mı parlak. Bakmak istemiyor insan. 44 evlerde bir ev var...üç ev yokolmuş, bir ev var, bir ev yok... bir...bir...ev... 60 evlerde sokaklar tanınmıyor. Sokakları var, girilmiyor. Neresindesin semtin, bilinmiyor, zor seçilir. Seçemiyorum...bilemiyorum... Enkazlar, enkazlar, enkazlar. İnsanlar, insanlar, insanlar.Kimse yadırgamıyor sokakta ağlayanları. Burada herkes ağlıyor. Enkazın başındayız. Bekliyoruz. Bina diye bir şey yok! Katlar, yok Toz olmuş beton. Altında enkazın, kızkardeşim yatıyor. Yaşıyor ümidi var. Bir ümit. Köpek uluyor.Köpek ağlıyor. Köpek hayretler içinde koşuyor, koşturuyor. Gece karanlık. Kurtarma ekibi gidiyor. Bacım, yakınlarım kalıyorlar. Bayılırım diye, çocuğum küçük diye gönderiyorlar beni. Bir de benimle uğraşmak istemiyorlar. Dayanırım ben, ahh, dayanırım. Yaşıyormuyum... Düşünmüyorum. Yol boyunca aynı manzara, aynı insanlar, insanlar... Makineler duruyor. Yer sallanıyor. Çadırlardan sokaklara fırlıyoruz. Herkes kardeş, birbirine sarılıyorlar. ...Tekrar çadırlara dönüyoruz. Artık yıldızlara bakmak istemiyorum. Gökyüzüne, bakmak istemiyorum. (2006, Ankara) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağustos!
Ne zamanlar seni gülerken görürsem Nurların saçılır gözbebeklerimden Ağlarken görürsem ben seni birtanem Dünyalar kararır o zamanlar hemen... Eğilmiş yerlere secdede asuman Sararmış bulutlar nefessiz kalırsın Balkonda yıldızlar bir el uzanırsan Işıklar elinde kalırlar sanırsın. Bu uğultular nedir? Dönmekte değirmen Çaresiz çekilir suları denizden Bir alev yakalar gecenin içinden Yeryüzü sarsılır bu gece derinden. Bu sessizlik nedir, tufanın ardından? İnsanlar nerede, inmezler ormandan. Zamansız kaydılar yıldızlar semadan Feryatlar yükselir, nereden bu duman? Ağustos ardından geliyormuş hazan. Yakan son güneştir, dünyamı ısıtan. Kavuran ateştir biz kuluz, biz insan Sonsuz bir hüzündür İzmit'e dağılan. Ben seni ne zaman aklıma düşürsem Çığlığım susuyor kalbimde derinden Hayalin gitmiyor yaşlı gözlerimden Canları yitirdik ne geldi ki elden. Ateşinde yazın bu güzelim vatan Gecesinde ışık saçılan asuman Arındı bulutu sarı toz dumandan Yaralandı gönül, kocadı can, gamdan! (29.03.2007, Ankara) Ağustos (Yeniden) Ne zaman gülerken görsem seni ben Şavkın dökülürdü şu gözlerimden Ağlarken görürsem tükenir ömrüm Donar kararırdı dünyamız birden. Secdeyle eğilmiş yere gök sema Bir nefes alınmaz küçüldü dünya Uzansa balkondan elin yıldıza Gökyüzünden düşer silinir dünya. Bir ses işitilir döner değirmen Derin derin yanan alev yakalar Biçare denizden çekilir sular Dünya yıkılıyor ömürdür sönen. Vakitsiz yıldızım düşer semadan Feryat yükselirken siner bir duman Nerede inmez ki ormandan insan Sessizlik bürümüş biter bir tufan. Deniz alevlendi yükseldi bir an Gam elem kederli İzmit perişan Yıkıldı bir alem biz kul biz insan Onyedi Ağustos geldi bir hazan. Aklıma ne zaman düşürsem seni Gitmiyor hayalin güler gözlerin Ne geldi bu elden yitirdim seni İçimde çığlıklar ağlar öz'lerim. Mevsim ötesinde güzelim vatan Söndü gecesinde bir değer: İnsan. Arındı gökyüzü sisli dumandan Keder ile gönül kocadı gamdan. (16.08.2007 İzmit, Derince) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah-ah
Bana yaşın ne deme Başımda kırlara bak Boyamak benim neme Boya tutmuyor bırak. (...) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aile
Çekirdek ailemde Ben doğan yıldızım. Eşim ise, Batmayan güneşim Oğlumuz: Umut veren gençlik. (13.13-10.06.2007) A n k a r a Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akşam
Benim yurdum. Bir yatağa sahibim Dışarıda bütün şehir benim Tanımadığım dostlara talibim Şimdi ise dostum hüzün benim. (27.04.1978-Ankara) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akşamlar
Bastı yine karanlık Yine yandı ışıklar... Geceyi aydınlatır Gökyüzünde yıldızlar. (15.12.1972) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akzambak
Sade kahvemi içerim, Şiirimi de yazarım. Ben örgümü de örerim, Yemeğimi de yaparım. ..Ve bana hiç kimsecikler, Tembel tembel, demesinler. ..Ve, tembel derlerse eğer, Alınları 'karışlarım'. (08.01.2007,15.30,ANK.) Vasfiye Çetin |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|