![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 301. Madde
İnsanların beyninde o kadar darağacı o kadar sehpa var ki 301. maddeyi gölgede bırakacak cinsten. Yok efendim sen nasıl şu kelimeyi kullanırsın! Yok efendim yazdıkların müslümanlığa sığar mı? Yazar bu tür sağlıksız düşüncelerin kol gezdiği bir toplumda karakolla tanıştırılacaktır. Kalem cehalete mahkum edilmek istenecektir kuşkusuz. Şimdi size sorarım.Hangi kafa böyle düşüncelerle doluyken aydınlık bir göze ve bakışa sahip olabilir? O gözlerin sahibi bir başkası için ağlayabilir mi? Hayatı boyunca silahın gölgesinde uyutulanlar, uyandırılabilir mi? Her insan yüreğinin büyüklüğü kadar düşünür şüphesiz. Niçin küçük düşünüyoruz öyleyse? Başkasını anlama cesaretini yüreğimizde hissedemediğimiz için mi. Daha çok şiddet naraları attığımız için mi. Yargılarımız ya darağacında ip oluyor ya da boğazımızda ilmik. Ya öleceksin ya da manda gibi yaşayacaksın türünden bir adalet bu. Bir değer yargısı içinde otlanıp dur der gibi. Yazarın kalemi esaret altına alınıp kırılmak isteniyor. Eli silahlı adamlar eli kalem tutanlarla bilek güreşine tutuşuyor. Eli mahkum insanlar yaratılmaya çalışılıyor. Kaybeden ilim ve toplum oluyor. Kazanan cehalet... Yazar özgür olmalı. Bir ülkede en önemli şey ifade özgürlüğüdür. Derseniz ki benim maneviyatıma küfredemez. Ben de derim ki ' Türk milleti çok akıllıdır.' sözünü bir düşün. Osman Demircan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acı
Hafif acılar konuşur büyük acıların dili suskundur. Bir ağaçsan eğer dertlerin yaprak yaprak dökülür. Acıyla yüzleşen insan zamanla kendi sesini unutur. Bir demirden hem nal hem kılıç ortaya çıkarılabilir. İnsan acılara sürtüne sürtüne güçlenip keskinleşir. Acıyla yüzleşmeyen insan çok yerde kaybedebilir. Osman Demircan |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acın Cehennem Tadıdır
Işığımı güneş verir ay gölgelenir yüreğimde içim kararır birden Mevsimler rengini verir saçlarım ağarır ikindi baharımı yaşarken Sevdiğim alır başını gider sapla samanla ortada kalırım aniden Uzattığım elimden dualarım alınır saman alevi gibi yanarım ben Sadece susarım özlemlerimi yakarak hasretini çekerim her dem Kaynar sular dökülür başıma aç susuz cehenneme girerim ben Duyarım yokluğunu ta yüreğimde acın cehennem tadıdır zaten Birer birer düşer tüm öpmelerim sensizliğimin hazzını yaşarken Osman Demircan |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Açar Acının Çiçeği
Akşam sular iner dallara göklerden ve kurtlanır bütün meyveler. İçime ince bir sessizlik dolar senin için beslediğim ağaçlar kurur Rüzgar yetim buğday başaklarını okşamadan eser içim kararır Ölüm tıpkı bir mahşer yeri gibi gelir akşam ve sabah darbeleriyle Bitmedi bitmeyecek bu dert bir şeytan üflemesi girer yüreğime Melekleri sevmem bu yüzden ağzımda yasak meyvenin tadı kalır Tutsak dudaklarımda özgür şiirler zincirlere vurulur dilim tutulur Üstelik aç kalırım sevmeye bir yıldızsızlık dolar karanlıklarıma Kuruyan derelerde, susuz nehirlerde derinden derine şair çırpınır Bir marazi hastalık dolar vadilere açar acının çiçeği tüm şiirlerde Osman Demircan |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adımı Geri Ver
Her yanda sonsuz acı, kapkara tükenmez gök Sonsuzlukların altında kalakalmış zambak gibi Yağmur yemiş gecenin ağlayışında içim buruk Ellerini çek gözyaşlarımdan adımı geri ver artık Cılız gülümseme büyüttün dudaklarımda soğuk *******ce suskun, alevlerin gölgesinde üşütük Zambak misali yağmur altında donuk ve soluk Ellerini çek gözyaşlarımdan adımı geri ver artık Osman Demircan |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akik ve Safir
Aşkın semalarında martılar ihtişama kanat çırptılar Yol aldılar düşler ülkelerine bulutları elmas yaptılar Yıldız yıldız kanat uçlarıyla rüyaları gerdana astılar Akik ve safir dolu mavi semada kaderimizi yazdılar Yemyeşil gözlerini avize yapıp gök kubbeye astılar Göz kamaştıran geceyi gönül evimin kaderi yaptılar Bir bakışınla ateş rengi zümrütü bağrıma dayadılar Tüm ruh güzelliğinle bereber seni bana bağışladılar Osman Demircan |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Allah'ım
Denizleri yaratmakla, nehirleri yaratmakla büyük olunmaz. Kimin umurunda bozkırdaki kuzular,deredeki aptal balıklar. Büyüksün Allah'ım, kırılan yüreğimize serinlik gibi sızansın. Teksin, insanların algılayamadığına tek sen hakim olansın. Semayı yaratmakla, atmosferi yaratmakla büyük olunmaz. Küçük beyinlere küçük örnekleri ancak bunlarla verensin. Büyüksün üzüntümüzü, içimizi, dışımızı sadece sen bilirsin. İstersen kainatı paspas gibi yolluk gibi önümüze serersin. Osman Demircan |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Amaca Hizmet
Türkiye'de önemli olan vatana hizmet değil amaca hizmettir. Birtakım odaklara ve gruplara hizmet ediyorsan başarılısın demektir. Yani iyi bir yönetmenin yatağından geçmedikçe başarılı bir assolist olamazsın mantığı her yerde geçerli. İşte bu yüzden birçok kurum ve kuruluş yatak odasından farksız. Affedersiniz her yer salatalığın keyfine göre yönetiliyor. İşte bu yüzden ortalık hıyar gibi adamdan geçilmiyor. Düşünün bir genç üç yıl dershaneye gidiyor. Sonunda üniversiteyi kazanıyor. Derken tam bir bilgi ve beceriyle mezun oluyor. Ne mi oluyor? Tomrukçu oluyor. Çalıştığı masasının içinden sürekli hızar sesleri yükseliyor. Buna memur kafası deniyor. Çünkü kafası anca bunu kesiyor. Yani simetrik düşünüyor. Ama gel gör ki çalıştığı kurumda bir kalas yönetici buluyor sonra racon kesmeye başlıyor. Bazen bu şahıs büyük kişilik belirtileri gösterip çok önemli tespitlerde bulunuyor. 'Dağdan kestim kereste gel bize bazı bazı.' deyip herkesi şaşırtıyor. Tabi bu şekilde amaçlarının niteliklerini ortaya koyduğu için büyük alkış alıyor. Kimler mi alkışlıyor? Tabi ki kalaslar. Türkiye tam bir ağaç cenneti. Böyle olunca da orman kanunları itibar kazanıyor. Bazıları ise bu kanunlardan cesaret alarak iyice kök salıyor. Sonra gelsin hızar sesleri gelsin amaca hizmet etmekten başka bir şey düşünmeyen düz memur kafası. Peki hiç düşündünüz mü niçin bazıları orman arazisindeki bir villada oturmak istiyor? Cevabını ben vereyim: Orada kendini buluyor. Orada kendini görüyor. Hem orada kendi kanunları yaşıyor hem de istediği gibi kök salıyor. Türkiye amaca hizmet görmediğinde saldırıya uğruyor. Deforme olup her yanı orman yangınları kaplıyor. Bazı odak ve gruplar kendilerine yaşam alanları açıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anne
Serçe parmağımda sana güvenişimin masal kuşları Dudağında öpücüğün kızıl şafakları gözlerimde sen Seni saçlarınla ninni ninni yüreğime bağladım anne Bu fırtına bu duygu seli kolay kolay dinmez ki anne Rüzgarlarla eser ılık nefesin seherde açan çiçeksin Kızıl güllerin güzelliği içinde feryat bakışsın anne Gecenin içinden düşünce hasret kokan felsefemsin Seni matematiğe vuramam benim için tek niteliksin Yüksek sevginin doruklarında Kafdağı'nın uçurtması Gözyaşlarımın ışığında göl aydınlığının büyülü rüyası Gözlerimden akarken kuğu berraklığında dağ suları Hülyalarıma bir daha kuşların konmayacak mı anne Osman Demircan |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aptal Değil
Yaralanıyorum keskin, sivri dillerden. Üzülüyorum savaş içeren sözlerden. Türkiye depresif insanların yeri değil. Gözlerin haberle morardığı ülkemde. İnsanların hayatı bu kadar ilkel değil. Aydınlar karanlıklara çekiyor insanları. Hayatlar kararıyor umurlarında değil. Milletimiz zekidir çözer tüm sorunları. İnsanlarımıza yeter ki verin fırsatlarını. Gerildikçe geriliyor birliğimiz bağımız Türkiye halat çekme oyunu yeri değil. Osman Demircan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|