www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Genel Kültür > Edebiyat

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-17-2009, 07:59 PM   #1
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

GooD aNd EvıL Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 98
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi : GooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond repute
Varsayılan Rüya Deniz Demir

Adam ve Yalnızlık...

“Yalnızlığın kattığı bir şey var mıdır adama,
Ya da adamın yalnızlığa…”

Sustum. Ellerimi ceplerime sokup bir yol boyu yürüdüm. Yaktım sigaramı yanına. Düşündüm. Yalnızlığın kattığı bir şey var mıydı adama? Adam yürüyor. Sigara yanıyor. Sigara düşünüyor. Yorulmuş adam düşünmekten. Devretmiş düşlerini sigarasına…

Yürüdüm. Ellerimi ceplerime sokup bir yol boyu yürüdüm. Bir ömür boyu yürüdüm. Sigara düşündü. Ben yürüdüm. Sigara yürüdü ciğerlerimde dumanıyla. Ben düşündüm. Yorgunluğumu… Çocukluğumu... Yaşanmamış onca hikayeyi… Yaşanılası onca işkenceyi…

Durdum. Bir nefes daha aldım sigaramdan. Yollar düşünmeye başladı. Ben sustum. Sigaram bitti. Ve yeniden düşündüm. Bir adamın yalnızlığa kattığı bir şey var mı acaba? Islanan yollara atılmış bir sigara izmariti gibi tükenen bu adamın yalnızlığa kattığı en küçük bir şey…

Yürüdüm yeniden. Islanan montumun cebinden çıkardım ellerimi. Bir çocuk edasıyla yürümeye devam ettim. Şimdi çocukluğuma giden yoldaydım işte. Yeniden sokaklarda çamurlara düşüp, üstümü başımı kirletecektim. Ayakkabılarımı parçalayacaktım top oynarken. Ve ertesi gün yeni bir ayakkabının sevinciyle uyanacaktım. Elinden tutacaktım babamın. Yollara çıkacaktım beraber. Ve ayakkabımın yanında yeni bir elbise alacaktım…

Ellerini tutacaktım babamın. Dahası var mı? Sıcacık ellerini. Baba eli gibisi var mı? Tutacaktım sımsıkı. Tüm sokakları “Benim babam! ” dercesine yürüyecektim yeniden. Ötesi var mı?

Durdum. Yağan yağmura inat bir sigara daha yaktım. Bir elim cebimde, diğeri sigaraya sarılmış. Titrek. Üşengeç ve ağır adımlarla yürümeye devam ettim. Islanmışlık umurumda değil. Ne de olsa bu yağmur; beni yıllarca ıslatacak. Ve kimi zaman hasret kalacağım bu yağmura. Ne de olsa bu yağmur, bir anne edasıyla okşayacak saçlarımı; ben nefes aldıkça…

Rüya Deniz Demir
GooD aNd EvıL çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 04-17-2009, 07:59 PM   #2
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Rep Derecesi : GooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond repute

Allah'a İnanmak...

Gözlerime bakmak beni anlamak değildi. Ve hiçbir zaman gözlerime bakmamıştı ölüm. Beni tanımaktı aslında gözlerime bakmak ve gözlerimdeki hırsı gördüğünde şaşkınlıkla beklemekti. Beklemelerdeki tutsaklığa inat bir şeyler karalamaktı. Ölmekti kimi zaman. Ama ölmeyi bile sevmekti gözlerimde; gözlerime bakmak…

Gözlerine bakmak seni anlamak değildi ve de bilirim. Sözlerine aldanmaktı seni tanımak. Sözlerine aldandığımda beni aldatıp aldatmayacağındı. Kandıracak mıydın beni yoksa bir heves mi olacaktım senin için. Bunu elbet söyleyeceğin sözler gösterecekti. Ve ölmekse de sonunda sözlerine aldanmak; senin için ölmekti cesaret. Her aldandığımda yalan mı yoksa gerçek miydi sözlerin bunu anlamaktı her yolun sonunda sana dönüşlerimde…

Gözlerimize bakmak değildi bizi anlamak. Bizi sarmaktı doyasıya. Ölümün bile uzanamadığı ve tutamadığı ellerimizi sımsıkı tutmaktı bizi anlamak. Ve bize kavuşmak bütün hasretleri bitirmekti. Tüketmekti omuzlara akan yaşları ve gülümsemelerle eşitlemekti en ağlanmış şarkıyı. Bizi anlamak ölümdüyse de; bizi anlamak yaşamdı aslında…

Dünyanın her döndüğü an biraz daha yakınmaktı sevmek. Ve dünyanın merkezine yaklaşmaktı bizim için ölmek. Ve daha da yücelmek. Allah’a vaat ettiğimiz teslimatı yerine getirmekti. Biz ölmeyi seçmedik hiçbir an, ama ibadetimizdi an geldiğinde ölmek…

Dilden dökülmekti belki de anlamak dünyayı ve daha yaşanır bir hale getirmek. Dudaklarımı ıslatan bir tebessümün sıcaklığında uyanmaktı. Ölümün bile ulaşamadığı ellerini tutmaktı benim için. Anlam veren bir sevgi kadar içmekti dudaklarındaki zehri. Ve aldanmaktı hayata senin sözlerinle…

Ve ben hiçbir zaman, ve hiçbir kere yaşamamışlığım kadar sende varolmayı ant edinmiştim kendime. Ve yeminlerin en büyüğünü etmiştim…

Gözlerime bakmak beni anlamak değildi. Ve hiçbir zaman gözlerime bakmamıştı ölüm. Beni tanımaktı aslında gözlerime bakmak ve gözlerimdeki hırsı gördüğünde şaşkınlıkla beklemekti. Beklemelerdeki tutsaklığa inat bir şeyler karalamaktı. Ölmekti kimi zaman. Ama ölmeyi bile sevmekti gözlerimde; gözlerime bakmak…

Gözlerime bakmak, gözlerine bakmak, gözlerimize bakmak Allah’a inanmaktı ve yalnızca ona tapmaktı aslında…

Rüya Deniz Demir
Old 04-17-2009, 07:59 PM   #3
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Ankara

Yalan bu inanma
Çocuklar koşacak bir gün
Yorgun ıslak sokaklarında

Ey sevgili Ankara
Sıkı tut kendini ağlama
Yalan söyledim sana
Ne olur beni bağışla

Yalan bu inanma
Gidenler dönecek bir gün
Sessiz sakin sokaklarına

Ey sevgili Ankara
Kendini yollara bağlama
Gidenler dönmüyorlar
Sen onları da bağışla

Rüya Deniz Demir
Old 04-17-2009, 07:59 PM   #4
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Ankara!

Sonunda esmer bir rüya bitiyor
Gözlerinde avuç dolusu yalnızlık
Hislerinde ağır yaralar alıyor
Ve bir çocuk çaresiz ağlıyor…

Her şeyi bir yana bırakıp giden
Gittiğinde asla geri dönmeyen
Ve hatta hayalini bile kurmayan
Olumsuz, uyumsuz, huysuz bir yağmur gibi
Bitmişliğin kıyısında hep aynı yöne
Daima tersine ve daha kötüye
Daha uzağa yaşamdan
Kürek çeker gibi terk eden
Zamana inat hep aynı şarkıda
Aynı notada yankılanan
Bir kör noktasın sen
Ey Ankara
Duymadığın kadar lanetlisin
Hep öyle kalacaksın…

Sonunda ıslak bir ıslık oluyor
Her şey tükeniyor ve ağırlaşıyor
Ömrün en yüksek basamakları
Ve hep en aşağı inen
Hiç bitmeyen katlarda gezdiğim
Aksi sedasız merdivenler…

İçimde bir sızıdır kopuyor
Sen ağlıyorsun yalanlar donuyor
Yalanlar susuyor sen başlıyorsun
Her şey zavallı bir ölüm oluyor
Çaresiz bir astım gibi inceden
Öylesine derinden inleten
Aykırı düşlere susamışlığında
İhanetle doldurup kepçeni
Ellerini ceplerimden çıkarmayan
Hissiz, duygusuz, acınası bir kadın gibi
Susmuş bir ölüm oluyorsun işte
Dahası yok
Dahası ölüm ve dahası yerle bir olmuş
İhanet karası gözlerde kaybolmuş
Ahmak bir şehir haritası…

Ne yazsam bilirler
Okuyup üfleyecekler
Yine yalanlar saracaklar
Gecenin karanlığında derinden
İçlerine çekecekler
Soğuk bir ölüm olacaksın onlara da
Onlar da anlayacak
Ne kadar ağır ve derinden yaraladığını
Ama bilecekler
Sen terk edilmeyen
Ebedi bir yalnızlıksın Ankara…

Rüya Deniz Demir
Old 04-17-2009, 07:59 PM   #5
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Anlatır Mısın?

Anlatır mısın gözlerime bakarak
Sevginin ve sevilmenin azizliğini
Ağlamadan dinler misin
Sevgimin yüksek mertebede anlamını
Yoksa ağlar mısın *******in karanlığında
Ya da ellerimi tutup meydan okumak var karanlığa
******* şiir gölgesinde bir aşk masalı
Ellerin tövbekar birer katil
Bir aşkı hırpalarcasına öldürerek
Öldürerek sevdiğin herşeyi
Yeniden bir zamanlar sevdiğine koşar mısın
Ya da ağla**** utancın cenazesinde
Sevgilim sevdiğini anlatır mısın? ? ?

Yoksa çekip gider misin bilmediklerime
Yoksa hıçkırır mısın ağlamanın gölgesinde
Yoksa dönüp bir daha gitmemesine
Ağlamayı terkedip güler misin benimle
Gülmenin anlamını öğretir misin yine
Aşkı bana
Anlatır mısın?

Rüya Deniz Demir
Old 04-17-2009, 08:00 PM   #6
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Anne...

Bittiğim yerde gözlerimi açarım
Sessizce seni beklerim diye
Öylece dualar ettim yıllarca
Bir hayal büyüttüm içimde
Seni bekledim her an
Seni bekledim anne…

Sustuğum yerde konuşmaya başlarım
Sesini özledim belki diye
Öylece bekleyekaldım
Dudaklarımı büzdüm
Bir anne diledim tanrıdan
Elleri sıcak
Dudakları sevgi dolu…

Ölümsüz bir aşktı bu benimki
Belki asırlar sonrasında
Sıcacık bir masal olacak çocuklara
Belki acıklı bir masal olacak
Belki gelirsin diye
Seni bekledim ömrümce
Her an yeni bir anne sevinciyle…

Sustuğu yerde papatyaların
Sevinçleri uyanırdı akşamları
Ve ben her an seni beklerdim
Usulca yüzümde var olan tomurcuklar
Her an geleceğini müjdelerdi
Ben sende ben olurdum
Ölümsüzleşirdi bu sevgi
Ama her ne varsa ben
Bir uçurtmanın kuyruğunda takılı kalan
Son sevinç parçasıydım…

Rüya Deniz Demir
Old 04-17-2009, 08:00 PM   #7
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Aslolacak Düş... (Asırların Yalnızlığında...)

Saydam bir öfke yalnızca
Çiçekler kadar kırılgan
Öyküler kadar hassas
İki elin birbirini tutması kadar doğal aslında
Ve ayrılması kadar acıtıcı iki sevgilinin…

Kusur dolu bir yağmur alt tarafı
Ama aslolan yağmurun öfkesi
Öfkenin içindeki birkaç kelime
Ve kelimelerin acıtan yanı…

Ağlamaklı bir rüzgar düşün
Gözlerinde senden kalma bir nisan
Ellerinde bulutları inleten
Güneşi üşüten bir soğuk nefes…

Saydam bir gözyaşı yalnızca
Bir bebek kadar narin
Bir anne kadar sevgi dolu
İki elin birbirini tutması kadar doğal aslında
Ve kopması kadar acıtıcı iki eşin…

Sırılsıklam bir yağmur alt tarafı
Aslolan içindeki muamma
Manalı bakışlarda kaybolan hüzün
Asırlardan kalma bir nisan…

Susuşun özgürlük olacaksa eğer
Ve getirecekse bana yeniden ellerini
Öpeceksen eğer bir kez daha
Dudaklarımı öylesine delice…

Sus
Yağmur da sussun
Rüzgar asırlık bir susmanın eşiğinde
Ve öfke üşütmüyor artık…

Saydam bir öfke yalnızca
Bir bülbül kadar zarif
Ve bir gülün yaprakları kadar narin
Gidecekse kara bulurlar
Ölecekse ayrılık adına yazılmış her şey
O zaman sus
Varsın içimi kanat
Ama yeter ki
Özgür kalsın sevgimiz
Susadığı kadar aşka…

Rüya Deniz Demir
Old 04-17-2009, 08:00 PM   #8
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Aşk Nedir?

Aşk zamanlı zamansız gelip basıyor kapının zile
Kimi zaman en uygunsuz zamanında hayatının
Pantolonunu bile giyemeden gömleğinin yakasını
Paltonun düğmelerini ilikleyemeden daha
Elini ayağına dolaştırıyor hiç olmadık yerde…

En ummadığın zamanda geliveriyor
Adım aşk diyor ya sen kimsin yolcu
Haydi gel takıl peşime öğreteyim sana
Sevmeyi, sevilmeyi, adımın anlamını…

Aşk zamanlı zamansız çıkıp gidiyor
Diyorsun gel daha beş dakika oldu
Nereye gidiyorsun ey aşk daha hiç yaşamadık
Daha hiçbir şey paylaşmadık…

Ya öyle işte çekip gidiyor
Nereye ya da neden gittiğini bilmiyorsun
Zaten anlamı olsaydı adı aşk olmayacaktı
Ve belki de bu kadar üstüne düşmeyecektin…

Haydi bakalım şimdi pantolonunu giy
Gömleğinin yakasını önce olmak üzere
Paltonun düğmelerini de ilikle
Sokaklara çıkmanın zamanı geldi
Senin aşk sandığın kapıldığın
Az önce gördüğün bir rüyaydı
Öyle olmasa bile
Öyle varsay be arkadaş
Aşk acıdır, yakar adamı…

Rüya Deniz Demir
Old 04-17-2009, 08:00 PM   #9
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Ay Gözlüm

Düşlerimde gördüm seni
Ağlatmadım gözlerini
Her yanımda buldum seni
Tüketmedim ellerini

Ay gözlüm ben sana deli divane
Ay yüzlüm ben yine oldum virane
Gittiğin o gün kahrettim dünyaya
Ay bakışlım sana oldum ben pervane

Yüreğimde sakladım seni
Titretmedim yüreğini
Kalbimde buldum sevgini
Tüketmedim düşlerini

Ay gözlüm ben sana deli divane
Ay yüzlüm ben yine oldum virane
Gittin o gün kahrettim dünyaya
Ay bakışlım sana oldum pervane…

Rüya Deniz Demir
Old 04-17-2009, 08:00 PM   #10
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Ay Işığı ve Güneş Yolculuğu

Bir yandan uzak yollara gitme ihtimali ve bir yandan geriye dönüş hesapları…

Her defasında dolu gözlerle yolculuğa çıktığın ay ışığı ve güneş yolculuğu, sonunda bir yığın hediyeyle dönmene sebep olan şeyler... Yaşlı gözlerle havaya doğru kaldırdığın yüzünü geri dünyaya çevirdiğinde yüzünde gayet amaçsız ve gereksiz bir gülümsemeyle dönüyorsun. Hiç kimse anlam veremiyor tabi bu şekilde gülümsemene. Varsın onlar da sen de bunun nedenini anlama ama sonuçta bilinen bir şey var ki gözlerimizi güneş veya ay yıkıyor ve sonunda eninde yüzümüze bir tebessüm yapıştırıp geri yolluyor…

Belki ıslak bakışların sebebi olan yürek dolusu acı, ama gülümsemeye sebep olan da bu derdi alnımıza yazan meleklerdir…

Düşündüğünde sonunda ulaştığın çözüm yolunu mantığın hiçbir zaman almayacak ama bu gülümsemenin mantığını kavramaya da o kadar fazla çabalamayacaksın aslında. Çünkü aslolan bir meleğin sana gülümsemiş olması ve senin aklında yer etmesi. Orada bir varlığın olduğuna inanıyor olman…

Bitirdiğin çok cümlenin sonuna yüzüne takındığın şirin bir gülümsemeyle nokta koyman gerekir. Çünkü bu hayatı çekilmez hale getirecek milyonlarca şey varken bu hayatı çekilir hale getirecek en büyük etken de bu gülücüklü noktalardır…

Cümlelerin sonuna koyduğun bu gülücükler karşındakinin cümlelerinin sonunda da birer gülücüklü nokta belirtecektir. Böylelikle insanlar sevmeye daha yatkın, sevgi dolu bakışlara daha düşkün olacaklardır…

Neden her cümlenin sonunda bir gülücük yerine bir ünlem işareti koyar insanlar genelde? Hayattan memnuniyetsiz olmak insanın elinde olduğu gibi aslında hayattan memnun olmak da insanın elindedir. Bazen insana her şey üstüne geliyormuş gibi görünür. Oysaki bazen güneş ve ay yolculuğuna çıkmamız gerekiyor bence. O zaman meleklerden aldığımız gülümsemeyi yüzümüze takınır ve insanlara yansıtabiliriz…

Şimdi bütün uzak yollara gitme ihtimalini ve geriye dönüş hesaplarını bir yana bırakın.

Küçük bir yolculuğa çıkın… Aya ya da güneşe doğru başınızı kaldırın. Eğer gözlerinizde bir damla yaş var ise; geri dönüşünüzde küçük gülümsemelerle geleceksiniz…

Gülücükler yüzünüzden hiç eksik olmasın…

Rüya Deniz Demir
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:22 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.