![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acı
Bedelini,ağır ödettin. Bu sevda'nın Tırnaklarım çekilmiş kadar acı. F tipi cezaevi'nin Düşlerimden küçük hücresinde Terke terk edilmek kadar acı. Muslıktan boşanırcasına. Akan göz yaşları. Pişmanlığın arifesinde, Kelimeleri harf harf yutkunmak kadar acı İçki masasında kendinden geçmek, Dibi görülmeyen sulara açılmak. Ve bilmediğin balıklara; Yem olmak kadar acı. Sevmek; Günah maduru iğrençliklerin Diyetini üstlenmek kadar acı. 11 nisan 2004 Manavgat Erkan Gümüşsoy |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adamlık Karşılığı
. Edebiyat ekmek vermezmiş adama; Şiir para kazandırmazmış, Yüksekokul mezunu olmakta neymiş İş verenin yanında; İş yerinde öğlen leyin verilen; Bir baş soğan yeter artarmış Çalışma karşılığı Kültürüne, birikimine,hayata bakış açına bakarak Kimse seni adam sıfatına koymazmış, Eğer adam sıfatına konmak istiyorsan. Cebinde yeşillikler gani olmalı. Yatların, katların olmalıymış Adamlık karşılığı. Adam olmayanların yanında 06/05/2007 Aksaray Erkan Gümüşsoy |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Affeder misin?
Kapına gelip de affet diye inlesem, Şu günahkarı affeder misin? Bir daha yapmamaya gayret sarf etsem, Suçu ihsan etsem de affeder misin? İki damla göz yaşı yeter mi? Cehennemi eritmeye İçimden gelerek ağlasam Günahkar kulunu affeder misin? Sana kul olamamış kulunu, Resullahı utandıran ümmeti Kendini adam sanan afeti Pişmanım derse affeder misin? Bütün kapılar bir bir kapansa suratıma Şu cahilidir diyerek affeder misin? Bütün hatalarımı vursalar suratıma Ya Rab! acizim desem affeder misin? kasım 2006 Erkan Gümüşsoy |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ahir Zaman Kıyameti.
Bu şiir Salim Kanat Bey'İn Peygamber Müjdesi adlı eserine ithaftır Ne zaman bir kurtarıcı beklesem, Çöktüm demek. Kurtarıcı rahmet varken, Mehdi beklemek. Değer mi? Ömür kısa,nefes sayılıyken. Azrail peşimde,yakama yapışırken. Mehdi,gelecek biliyorum. Ahir zaman alameti, Elbet,bunda da vardır bir hayır, Bu işin kerameti. Ömrüm çok kısa,fani dünyada Ölüm göz kapayıp açacak kadar yakın Sizler bekleyin, Bilmem, ne vakit gelir mehdi. Şimdiden üstüme çöktü. Ahir zaman kıyameti. 23.12.2006 sabaha karşı Erkan Gümüşsoy |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ahiret'ten Bu Dünya'ya
Haber gelmez hatlar kesik, Ahiret'ten bu dünya'ya, Kul olmayan başlar kesik Ahiret'ten bu dünya'ya Tasın,tarağını toplayıp, Göçüyor,sevdiklerim Kimi tatlı rüyaya Kimi güle oynaya, Ahiretten bu dünya'ya Haber gelmez hatlar kesik Memur,esnaf,zanaatkar,çiftçi., Sanma ki; farklı hepsi de işçi, Kim ne ekmiş onu biçti, Kul olmayan başlar kesik, Ahiret'ten bu dünyaya Kimseye baki değil ümmeti alem, Seni de çağıracaklar ölüm bahanem, Ateş düşer yüreklere ibreti alem, Günahlarım dağ gibi, Dertlerim kalem,kalem Daha dün gibi geçti onlarca senem, Hatalarım kor bağladı,yanıyor sinem, Doğan bendim,yaşayan ben, ölecek menem Sırtımda günah kefesi, içi odun dolu, Ateşe ne gerek var, yanacak menem 18 Aralık 2006 AKSARAY 02:00 Erkan Gümüşsoy |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aldırma Boş Ver
bak kamyon çarptı gençliğime bak kıyamet koptu dünyamda, yaralı bedenimle girsemde komaya, aldırma boş ver. geçip giden zamanıma, kaybolan ümitlerime, çektiğim çilenin her türlüsüne, aldırma boş ver. çay bardağında şekersem, tat aldığın, eridiysem,bittiysem, güneş misali kollarını ısıttığım, söndüysem, yanmıyorsam. aldırma boş ver Erkan Gümüşsoy |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alımlı Yeşillerde
Kırmızıda durmak değil, Geçmek,istiyorum. Yeşillerde geçmek değil. Durmak istiyorum. Senin gibi alımlı yeşillerde Erkan Gümüşsoy |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arılar Balsız Tükenir
Sen benden uzak yaşayan yalan, Sanki bütünüyle gerçek dolansın. Yıllar oldu adını anmayalı Hafızamda,sürekli canlı tuttuğum hayalsin. Bana adımı soramayın dostlar. Doğduğum günden beri aşksızım. Hasret ayrılığa gebeyken. Ben ha doğdu ha doğacak Yüreği tek kalpsizim. Aşk ne demektir diye sordum Oralı olamayan sevgiliye, Aşk; enkazından sevgisiz, Üstelik tek başına çıkan maziye. Mazi dediğin nedir ki; İnsan gazi olmayı göre, Elinde sevgiliye uzatılacak bir tutam,gül demeti. İnsan gül olup da solmayı göre Beyazlar içinde hayallerin olacaktı senin, Sözüm ona mutlu olacaktık ikimizde. Bütün iğrençlikler güzelleşecekti sen dokununca. Sen mutluluğu başka baharlara saklarken, Benim, siyaha bezenmiş gri hayallerim oldu. Duygularımı satılığa çıkaracak kadar alçalmadım. Ve aşkımı alıp sattığım işporto tezgahım olmadı benim Aşkı peynir ekmek gibi tüketemezdim ya. Sen bir arı misali her çiçekten bal almayı,kar sayıyorsun. Bir polende kalmaya tükenmek mi? diyorsun. Çiçekler polensiz yaşayabilir, Fakat; güzelim arılar balsız tükenir 18 şubat 2007 Aksaray Erkan Gümüşsoy |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşklar Kural Gereği Vardır
Uzun yılllar sonra, Bir gülücük ısıttı içimi Rengim; Karadan beyaza döndü Esti meltem Deniz ve karadan Tünemeyecek,kuşlar dalında Sus pus olmayacak sazlar Uçurtmalar daha özgür uçacak Tellere takılmadan Fİnk atmak yok bundan böyle Pencereden pencereye Hoca ezanından evvel evdesin Arkadaşlara da, Kötü alışkanlıklara da paydos Haberin olsun Aşklar kural gereği vardır. 30 ekim 2003 Erkan Gümüşsoy |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bak
İçine düştüğüm şu vuslata bak, Gönül pınarlarıma boşalan hasrete bak, Aşk ırmağından doldurduğum çileye, Gamze yanaklarına kondurduğum buseye bak, Çürüyen limanlara demirledi gemimiz. Sağlam değilse aşkın temeline bak, Pırpır dönüyorsa kuşlar gibi sevgimiz, Aşkı istemeyen hasetlere bak, Dağlarda konaklayan şu kartala, Gözü çakmak çakmak yüreğime bak, Dumanı bacayı,andıran, Yana yana tüten cigarama bak Zihnin berrak değil anlamıyorsan, Uğrunda döktüğüm saçlarıma bak, Önümüz kış ısınamam,üşürüm diyorsan, Ateşsiz yaktığım mucizeme bak Döktüğün diller işimi görmez, Adına yazdığım şiirime bak, Dili pabuç gibi konuştuğun bilmez, Işıktan ışığa suratıma bak, 15 eylül 2004 Erkan Gümüşsoy |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|