![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57903
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Absürd
Geri dön demeyeceğim, gitmedinki. Sen bendeykende yoktun. Benim var ettiğim, yokluğun, hiçlik haliydin. Geri dön demeyeceğim, gitmedinki.. Var olmayan gidebilir mi? Gidenlere dayanamamki. Gelişinde olmamıştı zaten. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Açılmasın Kapılar, Ne Çıkar
Açılmasın kapattığın kapılar Ne çıkar Ne çıkar gül yüzlüm Çakmışım yüreğime birkere Deli sevdanı. Açılmasın kapattığın kapılar Ne çıkar Bütün kapıların ardındayım Beklerim kıyamete kadar. Yüreğini yatıştırmaya çalışma Baş edemezsin yaşanmışlıklarla Belki en ağır taşlarla örttün Bütün anılarımızı Boşuna çabaların, telaşın Kapıların ardına saklanma. Evrenin takvimiyle, saatiyle işim yok benim Zamansız gönül saatim var benim Diren direnebildiğin kadar Alışkınım mihnetlerine, beklerim. Yağmurlarda ıslanmış sevdamı Güneşlerde kurutmaya çalışma Çünkü ilk günkü kadar ıslak bu sevda İkimizinde yüreğinde. Direnme yaşamın akışına Yok edemezsin içimdeki seni Göz kırpıp onaylamadı mı Gök yüzünde ki yıldız ikimizi. Zamanın dar bilincine sığınma Yaşam yeni yollar arar bulur Can yanar yürekler kavrulur Bedenlerimiz toprak olur savrulur Aşkımız bir sone'dir, bir Balad'dır Rüzgarlarda fısıldaşır durur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adam
Kemanın tellerindeydi, Sonat, Yayda değildi, Gitarsa bilmediği bir dilde yaptı, Serenat, Bülbül kafesteydi, acı doluydu, Nakarat. Adam çiçekleri severdi, Gülü istedi, Verilince, Gül yerine, Başka bir demet, Dil lal oldu, Kulak sağır oldu. Güneşini istiyordu, Işığı olsun diye, Mil çektiler gözlerine, Aydınlık yerine. Bahar yağmurları bekledi, Güz yağmurları geldi, Göz yaşı selleriyle karıştı, Ümitleri yitti, yokoldu gitti. Adam, Sevda adamıydı, Riyadan, nazdan usandı, Daha dün onun adı sevda, Soyadıysa aşktı. Erittiler, kuruttular, Çürüttüler, soldurdular, Kör sağır, duygusuz sandılar Kadındı bakakalan Adamın ardından, Adam gibi adamdı, Onun istediği, düş değil, Gerçek aşktı, Düşleri geceye astı, Sevdanın koluna, Aşkın koynuna girdi, Gitti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adım Sevda
Adım sevdadır benim, soyadım ise aşk. Sevgi ile örülmüştür bedenim, tenime dokun bak. Derlerki neden aşk üzerine şiirlerin? Derimki yazana değil, yazdırana sor. Bilmezlermi sevgidir doğanın mayası, harcı. Yaşadığım sürece, sevdalarımda, aşklarımda hancı. Bir gün, sonsuzluğa olduğumda yolcu, elleri birleşmiş, bir güzel çift, okur belkide bir dörtlüğümü, soluklu. Adı sevdaymış der genç kız, soyadı aşkmış der genç adam. Romantizmin, maddeye kafa tutuşu, tutuşturur belkide genç yürekleri. İşte bu yüzden ben, yazıyorum, yazacağım aşk şiirleri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Afet
Kalabalıklar arasındaydın, baktım, bakıştık. Hipermetrop gözlerim faltaşı, bir sigara yaktım, heyecan içinde, yaklaştım, bir daha baktım, bir daha bakıştık, Tanrım, Bu nasıl bir afet? Sonra, ellerini gördüm, küçümen ve zarif, sol elindeki sarı halka, aklımı başıma getirdi birden, sonra bir sesleniş sağ taraftan, hayatım gitmiyor muyuz? Bir suçlu gibi gözlerim, yüreğime, yalan söyledi, Tanrım bu ne afet, karıcığım, beni affet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağıt
Yağmur Ormanları'nda bir kuş ötüyor, Pasifik'te iki güzel yunus öpüşüyor, İspanya'da kastanyet, oley sesleri, Paris'te neşe içinde bulvar kahveleri İskoç dağlarında merinos kuzusunu emzirmekte, Portekiz'de iki sevgili, en ateşli sevişmelerde, Uyu, iki yüzlü Avrupa, uyu her zamanki gibi, İşine gelmezse duymazsın emperyalizmin top seslerini Ey Filistinli kardeşim, Lübnanlı, Iraklı dostum, Ne kadar feryat etsem, çıkmıyor sesim, soluğum. Kara bulutlar çökmüş yüreklerinize, Kahreden bombalar patlıyor hanelerinize, Emperyalizmin olmayan onurudur aslında patlayan, İçinde binbir hesap, binbir nefret, kin, intikam. Çıkar kavgalarının tam ortasında melanettesiniz, Asla ezilmeyecektir, ruhlarınızdaki özgürlük mücadeleniz. Dayan kardeşim, dayan dostum, dayan, Yaşlı, kadın, genç ile iman ile Onurdur, gururdur, sizleri ayakta tutan. Ey Ortadoğu'ya bir gözü kör, bir gözü şaşı dünya, Almazsanız akıllarınızı başlarınıza, Az kaldı, yakındır sizleri de yutacak bu heyula... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlama
Dayanamam, ağlama ne olur, Gözlerinde biriken yaşları sil Al, al işte bak yüreğim, Islanan gözlerine yüreğimdir mendil. Az sonra sağanağa dönüşecek, Kirpiklerinde biriken yaşların Yanaklarından inciler dökülecek, Islanan gözlerine yüreğimdir mendil. Nedendir yüzüme bakıp ağlamaların, Sevdalı yüreğim buna nasıl dayansın Sen benim canıma can katansın Islanan gözlerine, yüreğimdir mendil. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Mualla ah
Ah, Mualla, ah.. Mualla'yı bilirsiniz, Bilirsiniz canım, bilirsiniz Şıpıdık terlikleri, Başında yeldirmesi, Hem allıdır, hem de güllü, empirmesi. Sokak boyu, dolaşır, gezer, savrulur, Mahallelinin içi kavrulur. Bir kırıtır, bir göz süzer, Sıkıysa laf at, hemen küser. Boyuna ah çekeriz hepimizi üzer, Mualla ise hayal denizlerinde yüzer. Mualla'yı bilirsiniz, Bilmem mi dediniz, Bilirsiniz canım, bilirsiniz Delikanlılık çağımız, Gönüldedir Muallamız, Ah Mualla, ah. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Yar
Eziyet etme mısralarınla yar Çırpınır durur yüreğim boyuna aşınır Kuş kanadındadır umutlarım Yalnız sana taşınır Mum alevi gibi titrer aklım Kanunumu olurmuş yaşamın Yaşam tamda gözbebeğindedir zamanın. Demişsek resimler sende diye Anlayamadım, veda sanman niye Adım atmaz topal karga sanma beni Duymazmısın içimdeki gümbürtüleri. Eziyet etme mısralarınla yar Yak, yık gel dersen gelirim Dönersem sözlerimden Namerdim Al bu dizelerimi as duvarlarına Gelmezsem sana eninde sonunda Çarp suratıma mezarımda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akşam
Burada akşam oldu ya Şimdi Orada da akşamdır. Ben geldim ya eve Belli Sende bu saatlerde evdesindir. Bütün gün Kalabalıklar ortasındaydık En kalabalıklarda bile yalınız Yalım yalım yalınmaktayız. Unutma Havalar soğudu Kalmasın terasta Üşümesin kırmızı sardunya Menekşeleri de sula Unutma. Bilirim karışıktır şimdi kafan Benimse darmaduman İhmal etme sakın ilaçlarını Yokluğumda varmı hatırlatan. Şiirlerine ne oldu Neden Neden acı ve hüzün kokuyor mısraların Biz değilmiyiz Ümide köPage Rankingüler kuran. Sesin sıkıntı yüklü Böyle olmasını sen istemedinki Bir vurgun yedik yürek ortasına Karıştı gündüz geceye Gece gündüze. Gözlerinin o tatlı yeşili Grileşmesin ne olur Tebessümün eksilmesin Sevdiğim güzel yüzünden. Kaldır kafanı gökyüzüne bak Binlerce kez seyretmedikmi Göz kırpan yıldızındım hani Gece olmuş ne farkeder Güneş yoksa Mehtap var Bir dilek tut veyahut bin dilek Biri de bir bini de Birlikteliği dile benimle Her akşamın bir sabahı var Unutma sabah akşamın ikizidir Çöktüyse bensizlik içine Işığa tut kırmızı şarap dolu kadehi Gülümseyeceğim sana Avizenin ışığı altında Akşamlara bir şarkı söyle Geceyi çağıran Gece gelirse birtanem Gelir sabahlar mutlaka ardından. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|