![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57903
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Abdal deyin böldürürsem vatanı
Siyasetin eli ayağı kirde Yazınki okusun bilsin insanlık Kemikler sızlıyor anıtkabirde Yazınki okusun bilsin insanlık Artık yokki halkı için çalışan Haktan adaletten kalmadı nişan Efendi dediğin köylü perişan Yazınki okusun bilsin insanlık Pusularda vurularak ölüyok Bayraklara sarılarak geliyok Ankarada başımız yok biliyok Yazınki okusun bilsin insanl O şehitler benim başıma taçtır Gazisi sefildir yetimi açtır Bir lokma ekmeğe yiğit muhtaçtır Yazınki okusun bilsin insanlık Pusular kuruyor çektikce canı Yerdemi kalacak şehidin kanı Ölürüm böldürmem ben bu vatanı Yazınki okusun bilsin insanlık Size arz ediyom memleket halin Sırtlarında cupba ayakta nalin Çeteler törediki ensesi kalın Yazınki okusun bilsin insanlık Boraniyem yürekteki közlerden Armı bekleyelim arsız yüzlerden İbretli hikmetli seçkin şözlerden Yazınki okusun bilsin insanlık Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Abdal dostlarım
Ömrümden çıkarıp toprağa gömdüm. Gönlümü kırdılar sahte dostlarım. Yanıldım bir kere arkamı döndüm. Sırtımdan vurdular sahte dostlarım. Boynuma dertlerden küpe taktılar. En güzel yıllarım yakıp yıktılar. Arkada bir yığın dert bıraktılar. Uzaktan durdular sahte dostlarım. Kendim bile yanamadım halıma. Bülbül gibi zarım gülün dalına. Dostluğa uzanan gönül yoluma. Hep tuzak kurdular sahte dostlarım. Çileli yıllarım geçti boş yere. Gözümün yaşımı almıyor dere. Darıldım şansıma küstüm kadere. Hep belli oldular sahte dostlarım. Borani’yem dert doladı başıma. Zehir kattı ekmeğime aşıma. Ölünce yazdırın mezar taşıma. Gönlümü yordular sahte dostlarım. Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Abdal hırsızların yüzüne tükürmeye
Bak efendim kul hakkının affı yok Yıkandım arındım paklandım sanma Arsız arsız hazineden çalıp da Parmak hesabıyla aklandım sanma Allah böyle kula ceza veriyor Belaları tepesine örüyor İnsandan saklansan Allah görüyor Allah’ın indinde saklandım sanma Kötü düzen böyle sürmez efendim Kör olan gerçeği görmez efendim Kara çalı çiçek vermez efendim Gül gibi ellerde koklandım sanma Aşık Borani’yem indim özüme Gayrı millet inanmıyor sözüne Bir gün tükürmeye gelir yüzüne Tanrı selamıyla yoklandım sanma Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Abdal kafa sonu mezar
O tabuttan gemiye binice inemezsin Kapısı yok mezarın çıkıpta gelemezsin Ne kadar zengin olsan eceli yenemezsin Zengin olsan dünyada kıral olsan neyazar Seninde olacağın sonunda toprakmezar Kızsanda sözlerime bunlar olacak ahir Sevgi hayat incisi zaman ise cefayir Bilmezmisin dünyada tüm insanlar misafir Zengin olsan dünyada kıral olsan ne yazar Seninde olacağın sonunda toprak mezar Kuruyacak ağacın dallarında yapraklar O nazık bedenini saracaktır topraklar Seni ancak bağrında o kara toprak saklar Zengin olsan dünyada kıral olsan ne yazar Seninde olacağın sonunda toprak mezar Borani bu dünyada sende biraz oyalan Aslında dünya değil insan oğludur yalan Şöyle bir bak mazine nedir geride kalan Zegin olsan dünyada kıral olsan ne yazar Seninde olacağın sonunda toprak mezar Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Abdal yobaz söz anlamaz
Neden sözü doğru demiyor vaiz Anlatı yom sözü anlamıyor ki İnsanı öldürmek olur mu caiz Anlatı yom sözü anlamıyor ki Kilisede doğru konuşmaz papaz Nereden türedi bu kadar yobaz Şeytan hak sözüyle olur mu ikaz Anlatı yom sözü anlamıyor ki Haham hoca dede derviş ne varsa Gidip küfrün denizine dolmasa Açsa da kulağın sözü anlasa Anlatı yom sözü anlamıyor ki Fitne neden geldi bu zamanlara Kuyular kazarak kahramanlara Niçin zulmettiler pir sultanlara Anlatı yom sözü anlamıyor ki Harama bakarken körleşin di yom Bir gönül şehrine yerleşin di yom Yunus sevgisinde birleşin di yom Anlatı yom sözü anlamıyor ki Borani sevgiyle eyle sen hitap Sevgide birleş der hep gelen kitap Bakarsın orada karışır hesap Anlatı yom sözü anlamıyor ki Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Abdalca hırsızları seçme
Elindeki oyu atarken düşün Yurdumuzu geri koyanı seçme Eğer düşünmezsen çok ağrır başın Karga gibi gözün oyanı seçme Sanma ki bu düzen böylece gider Ne alın yazındır yok diyom kader Senden yana olsun seçtiğin lider Ölüden kefeni soyanı seçme Meclise varınca tez unutmasın Helal kazancına haram katmasın Şapur şupur kul hakkını yutmasın Elin kazancıyla doyanı seçme İnsanlık ufkuna bir ışık yaksın Sömürü vurgunlar aradan kalksın Eşit bir göz ile insana baksın Bizleri enayi sayanı seçme İkrar iman yoksa orasını geç Bulamazsan kemal yakın olma heç Ele dile bele sahibini seç Verdiği ikrardan cayanı seçme Borani’yem sahip olsun özüne Güvenelim sohbetine sözüne Sonra tükürme yek onun yüzüne Partiden partiye kayanı seçme Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Abdalım tatlım kıymatlım 2
Yollar yüreğime soktu sancıyı Çok uzadı aram tatlım kıy matlım Razı edemedim haksız hancıyı Sana nasıl varam tatlım kıy matlım Hicran seli oldu gözümün yaşı Yar diye bağrıma basıyom taşı Yola tuzak kuran haksız yoldaşı Söyle nasıl vuram tatlım kıymatlım Bir hatır soran yok selam gelmiyor Dilim ayaz kesti çehrem gülmüyor Yolcular bilmiyor yollar bilmiyor Seni kime soram tatlım kıy matlım Seven sevdiğini aldı haklaştı Sevdalar sarıldı hep kucaklaştı Benim ateş ciğerime yaklaştı Nasıl sakin duram tatlım kıy matlım Borani umudum yere serilmiş Gülen aşık varmı nerde görülmüş Bana yarsız yaşam hükmü verilmiş Bana sevda haram tatlım kıy matlım Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Abdallar bana küstü
Kadınlar da insan hor bakılmaz ki Kadınsız yaşamak zor dedim küstü kadın şeytan deyip hep yakılmaz ki Güzeller ozana yar dedim küstü Çağın gerisinde gaflete dalmış Bilmem ki bu ilmi kimlerden almış Bir erkeğe dokuz kadın helalmiş Yok mu sende namus, ar dedim küstü İnsanın gözüne çekmişler perde Aklı fikri cennet denilen yerde Dedim aradığın huriler burda Evdeki hurini sar dedim küstü Oku dedim doğadaki olayı Zora dayan tercih etme kolayı İnsanı ayırma dinden dolayı İkiliğin yolu har dedim küstü Aşık Borani’yi ağlatan felek Gel şu bağnazlığı defterden silek Hayrı Allah, şerri şeytandan bilek Hepsi insanlarda var dedim küstü Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Abdallar hala kadının kıçına bakıyor
Sokaktan geçerken kadın milleti Beynine bakmadık, kıçına baktık Öldürelim dedik biz bu illeti Uzun mu kısa mı saçına baktık. Ruhunu beynini satmışlar gibi Top yekün günaha batmışlar gibi Kendi kendisiyle yatmışlar gibi Döndük yanındaki ***ine baktık Biz sürdük onlara leke kirini Tuzak kurduk düşürmeye birini Seçtirmedik sevdirmedik yarini Kabahatli dedik suçuna baktık. Bunlar ana bacı kızımdır diye Bunlar ev direği bizimdir diye Aklı kısa saçı uzundur diye Gavur mu Müslim mi haçına baktık Vicdandaki sesimizi görmedik Sevdik dedik sözümüzde durmadık Aç kaldılar biz tek lokma vermedik Yere yatırmaya açına baktık. Borani’yem uykulardan ayılıp Bir temiz sevgiyle yola koyulup Anam bacım diye candan eğilip İlahi aşk ile kaçına baktık. Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Abdallar kadın dünyanın süsüdür
Bütün kadınları kutluyorum ben Erkeğin evinin süsüdür kadın Kadınlara çiçek topluyorum ben Ozanın türküsü sesidir kadın Büyüğü anamdır, küçüğü bacım Ölünceye kadar sana muhtacım Senin şefkatine sevgine acım Bence insanların hasıdır kadın Yıldız olup *******e sığandır Güneş olup ufkumuza doğandır Rahmet olup tarlamıza yağandır Kevser ırmağının tasıdır kadın Ev içinde kadın çeker çileyi Sevgide şefkatte bilmez hileyi Sarılır kucaklar bütün aileyi Ocağı sobası ısıtır kadın Yumaklar doladı kirman eğirdi Sevgi hamurunu kadın yoğurdu Bunca evliyayı kadın doğurdu İlahi makamın sesidir kadın Aşık Borani’yi ışıt diyom ben kadın pir-i mügan mürşit diyom ben Kadınla erkeğe eşit diyom ben Yine de dünyanın asıdır kadın Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|