![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acaba?
Hiç memnun değilim tenimden Soğuğa ve sıcağa bu denli duyarlı Başımdan memnun değilim Her sıkıntıya ilk tepkisi ağrılı Damağımdaki lezzet hastalığının Babil’den miras saltanatı Biraz Fransa’dan ithal Tokluğu yalan bir ağız tadı Çarşafım anti alerjen kumaştan Üstümde kaz tüyü bir yorgan Devinir dururum yatağımda Memnun değilim yumuşaklığından Mutedil, basıncı haddini bilir Muslukta vücut ısıma ayarlı su Küvetimde stresimi boşaltırım Sabunumda yenileyen su yosunu Öyleyse neden, bunca kolaylığa rağmen Mutsuzum hayatımdan Tuhaf değil mi, alamıyorum kendimi Yaşantımı sorgulamaktan Rüyalarımda bir başka dünya mı var yoksa ___________________________atladığım Yatağımdan düştüğümü sanarak uyandığım İtiraf edemediğim bir başka gerçek mi var yoksa _______________________________kaçtığım Bilinçaltıma gömebildiğimi sanarak saklandığım |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acı-bal
Kraliçe arı olmak isterdim Bu düzeni bozuk kovan içinde Lakin biline ki, O kovanda acı-bal üretilirdi sadece Kahvaltı masaları için değil elbet Şifa niyetine... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acınacak Bir Zaman
Kimliksiz bir zaman bu Kimliksiz ve kimsesiz Bir sokak çocuğu gibi kış *******inde Altındaki banktan Ve üzerindeki gazetelerden daha değersiz Herkes kapasın gözlerini Kulaklarını tıkasın Sussun sözlerini Kayıp bir zaman bu Birbirimizden kaçıp kurtulalım Mesela görmemiş olayım ben seni Sesini duymamış olayım Ya da ne bileyim Sakla ellerini Dokunduğuma pişman olmayayım Acınacak bir zamansa bu Unutmak için çıkar kınımdan beni Ya da bırak, hiç acıma Kendi zamanımı yaşayayım |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adalet I
Ya adilsindir hak edene hak ettiği kadar Ya eşit dağıtırsın eldekini bölebildiğin kadar Oysa ne senin adaletine ihtiyacı vardır karşındakinin Ne bölme yeteneğin tutarlı olabilir Sorgulanamayacak kadar Ya adalet kavramında yapacaksın değişikliği Ya da unutacaksın eşitliği Bil ki; Ne diğerlerinden daha dengelisindir Teraziyi tutacak kadar Ne diğerleri daha yetersizdir Kendi adaletini bulamayacak kadar |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adalet II
‘’Pekiyi ya özürlüler’’ demiş biri, ‘’onlar nasıl bulacak adaleti? ’’ Derim ki ona, Sen özürsüz müsün yani? Düzen senin etrafında dönüyor diye şimdilik Daha mı üstün sandın kendini? Baktığın gözlerle karar veremezsin Kimin eksik kimin tam olduğuna Suda yaşayamadığın için acıyor mu balık sana? Denizin adaleti denizliğindedir Delinin adaleti deliliğinde Kendi adaletini arıyorsan eğer Kavramlardan kurtulmayı dene Aklının adaleti uyuyor çıplak düşüncende… |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adam Düşünerek Uyandı Yılanlı Uykusundan
Kim sevmez doğduğu yeri Hele karnı doyduysa Bağbanı olduysa salkımların Sevdalandıysa üzüm tadında Bir de uzandıysa toprağına boylu boyunca Yollarında hayatımı sektirdim Çakıl taşlarında umutlarımı Göğsümü yardı dalgaların Turuncunu içtim yeşil dalların Dutların lezzetinden düştüm Ağaçların sızısı aktı yaramdan Anamdan ayırmadım seni Sevgini kendimle büyüttüm vatan Kötücül rüyaların şavkı vurdu ellerine Kara günler seğirdi gözlerimde Evde çoluk çocuk aç mı kalacak Loğusa kadınlar sütten kesildi Bu neslin dişleri siyah mı olacak Top sahalarında kustum ateşimi Küfürlerimle dövdüm kendimi Her yuvarlak dünya gibi Haykırarak savurdum tekmemi Kıvrandı bağrında bozyılanı Anamdan emdiğim süt ağzımda acıdı Dizgine gelmez oldu korkularım Otlaklarım kuruyup sarardı Gayrı uyku tutmaz bu sancı Erenler istihare yatsın Tımarlansın öfkenin sağrıları İlahlar koşuma hazır Yayından çıktı bu kaygı Sabah olmuyordu horozu ölü kümeste Azaptan aşka geldi şeytan Değişti kavganın yüzü Peşimde izi sürülemez bir çift sansar Bileğim kuvvetten düştü Kaderim çağdaş bir envanter artık Gürzü toprağa gömdük çoktan Ecelim uydudan göründü Cesedim fotoğraflara gömüldü hiç yoktan Dayanamadı Dur dedi bozyılan Davrandı rahatından Toprağa akıttı kendini Ayrıldı adamın bağrından Ve adam düşündü Ve gitti yılan Adam düşünerek uyandı yılanlı uykusundan |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adını Vermedim Utanma I
Bir çocuk için nedir karanlık Minik yüreğinde korkuyla büyürken Güvensiz uykularla beslenen yalnızlık Nedir karanlık Sokak köpekleri çöplüğü eşelerken bekçi nezaretinde Masum isimlerinden utandırılan insanlar Neonlara takma isimlerinden mi asılır Nedir karanlık Bir cüce yol gösterirken kapı girişlerinde İnsanlığını vestiyerde bırakan gölgeler Gözlerini siyah bantlarla mı kapatır Nedir karanlık Kadehler sarhoş olurken loş ışıkların ellerinde Parlak kostümlü içi dökülmüş kadınlar Yerlere vurulan şişelerden mi boşalır Bir çocuk için nedir karanlık Erken yaşlanmış bir sabırla katlanılan İnançsız sevgilerde üşüyen yabancılık Nedir bir çocuk için karanlık.? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adını Vermedim Utanma II
Kolay değil anlatmak ******* karabasanken titreyen rüyalarda Güneşi uykuya doymamış gözlerle karşılayan çocuklar Islak yataklarının yalanını aramaktadır Kolay değil Aç kalmış eller uzanırken masa altlarından Sahte bacaklarıyla oturan analar Emanet bırakılmış çocuklarına koşmaktadır Kolay değil Asayiş sağlanırken ahlak masalarında Hürriyetinin karşılığında hüviyet alanlar Kollarında zührevi hastalıkların damgasını taşımaktadır Kolay değil İhanetler tuz basarken kokuşmuş yaralara Binlerce yıllık ayıbı alınlarında taşıyanlar Kurtuluşu bileklerini kesen kırık aynalara sormaktadır Kolay değil Misketler hayatı kazanırken kapı önlerinde Analı bir küfürle boyunları kırılan çocuklar Odalara bulaşıcı hastalıklar gibi saklanmaktadır Kolay değil anlatmak Kolay olmayacak |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adını Vermedim Utanma III
Size soruyorum, biliyorsanız söyleyin Söyleyin bana kimin günahına bedelim Kimin yerine gömüp başımı yastıklara Tuvaletlerde ve kapı arkalarında Kimin yerine dökülür sekiz yaşında Utançlarınızla birikmiş isyan rengi gözlerim Biliyorsanız anlatın Ama dikkat edin anlayacağım dilden olsun Masalınızda saate saklanıp kurtulan bir kuzuyla Peri padişahının güzel kızı mutlaka bulunsun Söyleyin sahte utançların arkasına saklanmadan Felekten *******i kimdi benim ömrümden çalan Ruhsuz şehirlerin merhametsiz evlerinde Aysız odaların yıldızsız yataklarında Bir daha uyanmamak için tanrıya yalvardığımda Güneşimi kırbaçlayan eller hanginizin Söyleyin bana Oyuncaklarımı oyunsuz bırakan kim Kimdi evcilik oyunlarında anne rolümü çalan Söyleyin bana Şimdi söz sizin |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Affet Marmara’yı Şair
Nef’i dir Marmara’da Suya gömülür şiir İcazet vermez de dalgaları Dinler son duaları Göğsünden mürekkep sızar Tuzundan şair kanı Em Marmara’yı şair Em de büyüsün şiir Güzelsin Her güzel kadar katil Göğsünü açıp şairleri çağıran yosma İki yakan yüzündendir bunca kavga Gerdanındaki inciye vuruldu bu sefil Her gece dökülür taneleri uykularıma Topla Marmara’yı şair Topla da doysun şiir Dinle beni şehr-i deniz Kubbelerini aç avuçlarımda Kulelerinden in saçlarımla Işıklarından uyan Şiirlerimle yıkan Yıkan da temizlensin Marmara Affet Marmara’yı şair Affet de huzura ersin şiir |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|