![]() |
|
Yurttan Haberler Yurttan Haberler Bu Bölümümüzde. |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sakarya'da, mesleği gereği yüzlerce bebeğin doğumuna katkıda bulunan ebe Birgül Özsır'ın evlat hasreti, 5. tüp bebek denemesinde dünyaya gelen çocuğuyla mutlu sona ulaştı. Adapazarı ilçesinde yaşayan Ziraat Mühendisi Mehmet Özsır ile Birgül Özsır çifti, 19 yıllık evliliklerinde şimdi bir çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor. Her gün onlarca bebeğin doğumuna yardımcı olan ve tanıklık eden ebe Özsır, 18 aylık çocuğu Bartu Kağan'la geç gelen anneliğin tadını çıkarıyor. Birgül Özsır (40), AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok zor geçen 19 yılın ardından, evlat sahibi olduklarını belirterek, “geç gelen bir mutluluk, ama her şeye değer” dedi. “5 KEZ TÜP BEBEK DENEDİK” Mesleği gereği her gün onlarca doğuma girdiğini ifade eden Özsır, çocuksuz geçen yıllarını şöyle ifade etti: “Elime her gün onlarca çocuk doğuyordu, ama bizim olmuyordu. O anda çocuk sahibi olan ailenin mutluluğunu paylaşıyordum. Kendim de anne olmak çok istiyordum. Her gün onlarca çocuğun doğumuna şahit olurken, bir yandan mutlu oluyordum, bir yandan da içim yanıyordu. Tedavide olumsuz sonuç alınca, insan yıkılıyor. 5 kez tüp bebek yöntemini denedik ve 5.de hamile kaldım. İlk duyduğumuzda eşimle arabada, epey bir ağladık, inanamadık. Her seferinde olumsuz sonuç alınca, olumlu sonucu kabullenmek, algılamak zor oldu. Her seferinde olumsuz sonuç almamıza rağmen inatla devam ettik. Eşimle birbirimize her zaman destek olduk. Zaten birbirimize destek olmasak, 5 kez tüp bebek denemezdik.” “YAŞITLARIMIZIN TORUNLARI OLMAYA BAŞLADI” Mehmet Özsır ise (47), 19 yıl boyunca yılmadan tedaviye devam ettiklerini ve çocuk sahibi olacakları konusunda hiç umutlarını yitirmediklerini belirtti. Çiftlerin bu konuda bilinçli hareket etmelerinin çok önemli olduğunu kaydeden Özsır, şöyle konuştu: “Bizim tedavimizde, transfer edilen embriyonların bir kısmının genetiği bozuk oluyordu. Bu nedenle olumlu sonuç alınamıyordu. En son denememizde, transfer edilen embriyondan 2 tanesi sağlam çıktı. 2'si de tuttu, ancak biri 15. günde sonlandı. Normalde ikizdi. Tedavi yoluyla çocuk sahibi olmak zorunda olan ailelere, sonuna kadar mücadele etmelerini tavsiye ediyoruz. İmkanları varsa devam etsinler. Anne, baba olmak herkesin hakkı. Çok güzel bir duygu. Belli bir yaştan sonra tüp bebeği denemek mümkün değil. Zamanı iyi değerlendirmek gerekiyor.” Eşlerin birbirine desteğinin çok önemli olduğunu dile getiren Özsır, “şu anda 47 yaşındayım, normalde bizim yaşıtlarımızın torunları olmaya başlarken, biz çocuğumuzu yeni büyütüyoruz. Ama geç de olsa, bu mutluluğu yaşamak tarif edilmez bir duygu” diye konuştu. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|