![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 145 Thanked 408 Times in 212 Posts
Üye No: 602
İtibar Gücü: 2031
Rep Puanı : 29938
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() VATANDAŞININ HUZUR VE GÜVENLİĞİ İÇİN ŞEHİT OLAN AZİZ İNSANLAR...
Şehitlerimizin aile ve yakınlarından, gazilerimizden ve yine onların yakınlarından gelen her türlü bilgi, belge, yazı, fotoğraf bizlere teslim edilmiş ‘onurlu emanet’lerdir. Ben bir Türk’üm, bir Türk için ‘emanet’ candan da önemlidir. Tek harfine dokunmadan aziz şehidimiz İlhan NAMLI’nın ağabeyi Ayhan NAMLI’dan gelen mektubu, aşağıda bilgilerinize sunuyorum. Makamınız Cennet ve aslını inkar etmeyen Türklerin yüreğidir aziz şehitlerimiz. Bizlere geçen hakkınızı ‘helal ediniz’! Yoksa, Yaradan’ın huzuruna bile varamayız… “TARİH 18 NİSAN 1992 Her milletin ezbere bildiği belleğine kazıdığı önemli tarihler vardır. O tarihleri unutmak hafızadan silmek mümkün değildir. Bizim de bir şehit ailesi olarak belleğimize kazıdığımız,hafızamızdan silemediğimiz bir tarih var. Ama o tarih milletin bildiği hafızasına kazıdığı bir tarih değil. Çünkü bu ülkede o kadar çok şehit veriyoruz ki sayısını bile hatırlayan çok az insan vardır. Yine de binlerce şehit arasından 4 şehit astsubayımızı hatırlamanızı istiyorum. Çünkü o şehit astsubaylar unutulsunlar istemiyorum… Unutulmamaları için hunharca şehit edilişlerini ve PKK terör örgütünü herkesin ama iyice tanıması için Türk Milletine bir kez daha anlatmak istiyorum. PKK terör örgütü ham bir hayal uğruna bu milletin canına,malına,bayrağına ve vatan toprağına göz dikmiştir. İşte bu nedenle sivil, yaşlı, genç, çocuk, asker, polis ayrımı yapmaksızın her fırsatta günün herhangi bir saatinde saldırmakta ve zarar vermeye devam etmektedir. PKK terör örgütünün devlete verdiği zarar yanında şehit ailelerine verdiği zarar daha çok ve tarifsizdir. O acıyı en derinden yaşayan şehit aileler, anlar ve bilir… Onların hafızalarında her zaman unutulmaz tarihler vardır. Onlar için şehadet tarihi çok önemli ve unutulmaz bir tarihtir. İşte bizim içinde 18 Nisan 1992 tarihi unutulmaz bir tarihtir. O tarihte ne yaşandı? O olaydan acaba kaç kişi haberdar? O olay da şehit edilen Astsubay İlhan HAMLI ve Astsubay arkadaşları Erkan IĞDIR, Mustafa KARAÇİMEN ve Naci YILDIRIM ‘ın Astsubay olmaları suç muydu ki, bu insanlık dışı vahşeti yaşadılar? Kardeşimin ve 3 astsubay arkadaşının şehit edilişlerinin 13. yılında elime geçen ve komutanları tarafından imzalanan “Olay Tutanağı”nın 2. maddesinde yazanları insanlık suçu işleyen PKK terör örgütünün ve militanlarının gerçek yüzlerinin bir kanıtı olarak herkesle paylaşmak PKK’nın kanlı tarihine not düşmek istiyorum: “Şehit İs.Tek.Kd.Üçvş. İlhan HAMLI idaresinde olan sivil araç ,teröristlerin yol kesme eylemi üzerine süratini artırıp bölgeden uzaklaşmak istemiş ,bu esnada teröristlerin açtığı ateş ve yola dizilen taş barikatlar nedeniyle araç kontrolünün kaybedilmesini müteakip yol dışına çıkarak bir kayaya bindirerek durmuştur. Araç bu esnada da teröristlerce ateş altına alınmış ve el bombası atılmıştır. Muhtemelen yaralı oldukları değerlendirilen dört Astsubay teröristlerce araçtan çıkarılmalarını müteakip 40-50 m. sürüklenerek Astsubay olmalarının anlaşılmalarını müteakip yakın mesafeden otomatik silahlarla açılan ateş sonucu hunharca şehit edilmişlerdir.” Bu korkunç terör olayı 18 Nisan 1992 tarihinde Iğdır Pamuk geçidi mevkiinde saat 16.30 ‘da yol kesen PKK’lı teröristler tarafından hunharca gerçekleştirilmiştir. Olayın duyulmasından sonra Kars’ta bir grup sivil kıyafetli subay ve astsubay, terörü lanetleyen bir yürüyüş yapmıştır. O yürüyüş, o tarihte yapılması gereken anlamlı bir yürüyüştü askerlerin o yürüyüşüne babamla birlikte bende katıldım... Herhalde o yürüyüşün ne anlama geldiğini anlayan anlamıştır… Ne yazık ki savaşta bile yaralı insanların öldürülmesi uluslar arası kurallarla yasaklanmışken, kardeşim ve arkadaşları yaralı halde sürüklenmiş sonra da kafalarına kurşun sıkılarak öldürülmüşlerdir. Böyle bir terör örgütünün başı yakalandıktan sonra ilk işi Türkiye’yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine şikayet ediyorsa, kimin insan, kimin insan olmadığını sorgulamak gerekir. Çünkü insan olmak iki göze iki ele iki ayağa sahip olmak değildir, insan olmak insan beyni, insan düşüncesi taşımaktır…Yıllardır batının göz ardı ettiği bu gerçeği kim saklaya bilir? Kardeşimi ve arkadaşlarını hunharca katledenlerin insan olduğunu söylemek için onları insan kılığında görmek yetmez… Eğer gerçekten onlar insan olsaydılar, sivil kıyafetli ve otomobilleri ile seyir halindeki Astsubaylara saldırıp hunharca şehit edebilirler miydi? “Ölü Muayene Otopsi Zaptı”na Şehit Astsubay İlhan HAMLI ile ilgili yazılanlar bir insanlık suçunun işlendiğinin kanıtı değilse nedir? İşte Şehit Astsubay İlhan HAMLI’nın cesedinin harici muayene sonucu:”Cesedin 1,65 boylarında 55-60 Kg ağırlığında koyu kestane saçlı, gri mavi gözlü, yaklaşık 29 yaşlarında sünnetli bir erkeğe ait olduğu görüldü, elbiselerinde tecrit edildi. Harici muayenesine başlandı. Sağ göz yanı 1x1 cm.giriş, sol pariyatal 8x3 çıkış, sağ yan orta hat 0,5x0,5 cm. giriş, burun kökü 2x1 cm. çıkış, sol meme yanı 1x1 cm. giriş, sağ kol altı 3x2 cm. çıkış,omurga bel kısmı sağ yanı1x1 cm. Sağ kol ön yüz 2x1 cm. giriş, sağ kol dirsek üstü yan yüz 8x3 cm. çıkış deliği mevcut, belirtilen silah ateşli silah yarasına bağlı olarak kafatası kemiğinin kırılmış olduğu beyin loplarının çıkış bölgelerinde aktığı sağ kaburganın kırıldığı, kolun(sağ) kırılmış olduğu görüldü. “Otopsi zaptı ile de tespit edilen hususlar göstermektedir ki, PKK’lı teröristler kardeşimi ve arkadaşlarını hunharca katletmişlerdir. Bu olayda hayatını kaybeden 4 Astsubayın ve diğer terör olaylarında asker sivil binlerce insanımızın vahşice öldürülmelerine emir ve talimatlarıyla neden olan terörist başı Abdullah Öcalan’ın şimdi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde hesap vermesi gerekirken Türkiye’den hesap sormasını,Türkiye’yi haksız çıkaracak aşamaya gelmiş olmasını kabul edilebilir bulmuyorum.4 Astsubayın hunharca şehit edilişinin 13. yıldönümünde bir kez daha terörün ve teröristin her türlüsünü lanetliyoruz. Şehit Astsubaylarımız nur içinde yatsınlar mekanları cennet olsun… AYHAN HAMLI ŞEHİT AĞABEYİ /SAMSUN” Cem YAREN
Tanıdıktı yalnızlık oysa Haklısın belki yanımda Hazırdım bu kez mutluluğa Nerden çıktı şimdi bu ayrılık Öyle boş öyle boş ki bu dünya Güneşim sandım seni oysa Girdabın içinde yaşarken Yakamoz yakamoz çakar aklıma Susadım sana tek bir nefeste Yaşadım aşkımı bir heveste Gözümün önünde durma n''olur Yaşamak öyle zor ki bu bedende Hadi yoluna eyvallah Mutlu ol gülüm işallah Sen geçen günün ardından Bi başına kalma inşallah |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Aktütün şehitleri Van'dan uğurlandı | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-05-2008 03:39 PM |
Butto Şehitleri 20 Ekim | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-20-2007 07:44 AM |
Sarıkamış Şehitleri’ne | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-07-2007 06:39 PM |
07/15/07 - Şehitleri binler uğurladı | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-15-2007 11:11 AM |
çeçen mucahitleri ve şehitleri inşaallah | ebukassam | Eskiler (Arşiv) | 1 | 01-29-2006 03:26 AM |