www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 08:02 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,907
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12118
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Cevizli Kayısılı Pilav

Cevizli Kayısılı Pilav

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dkKaç Kişilik 4Yöntem 1 Su bardağı pirinç
3 Çorba kaşığı margarin
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
6 Adet kuru kayısı
3 Çorba kaşığı ceviz
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı tozşeker
15 Su bardağı tavuksuyu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Öncelikle 1 su bardağı pirinci bol suyla yıkayın
  • Tuzlu suda yaklaşık 2 saat bekletin
  • Başka bir tencerede 3 çorba kaşığı margarini alın
  • İçine rendelenmiş soğanı koyun
  • Hafif ateşte karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun
  • 2 Çorba kaşığı dolmalık fıstığı, suyu ve iyice süzülmüş pirinci de ekleyip, 1-2 dakika daha çevirin
  • Küçük doğranmış 6 adet kayısı ve 3 çorba kaşığı iri kıyılmış cevizi de tencereye ekleyin
  • Yarım çay kaşığı tarçın, şeker, karabiber, tuz ve 15 su bardağı tavuk suyunu ekleyip, karıştırın
  • Tencerenin kapağı kapalı olarak pişirmeye bırakın
  • Su kaynayınca ateşi kısın
  • Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin
  • Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, üzerine bir bez yada kağıt havlu örtün
  • 30 Dakika dinlendirip, iyice demlenmesini sağlayın
  • Sıcak olarak servis yapın

F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:06 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.