www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-25-2009, 03:45 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12088
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan İç PilavÜzeriKestaneliHindi (6 Kişilik)



Malzemeler
1 adet hindi
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, kırmızı biber
5-6 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 adet elma
Bir tutam tane karabiber
3 adet domates
5-6 adet sivri biber
Yarım kg kestane
İç Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
125 gram tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı etsuyu
Yenibahar, karabiber, tuz
Süslemek için : Izgara kestane, brokoli, dereotu


Yemeğin Tarifi
İç Pilav Pirinci ayıklayıp, ılık suyla ıslatın 20 dakika bekletip, süzün Tereyağının 1 çorba kaşığını ayırıp gerisini tencereye alın Pirinci yağda kavurun Bu sırada 1 çorba kaşığı tereyağında sırasıyla dolmalık fıstık, yemeklik doğranmış soğan ve küçük doğranmış ciğeri kavurun Pirince ilave edin Tuz, karabiber, yenibaharı katın
Kuş üzümünü de ilave edip, et suyunu ekleyin Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin Haşlanmış kestane, brokoli ve ince kıyılmış dereotuyla süsleyerek, servis yapın
Kestaneli Hindi Hindinin karnını kesip, içini temizleyin Çiçek yağı, tuz, kırmızı biberi karıştırın Hindinin üzerine bu karışımı sürün İçine hazırladığınız iç pilavı, biber, yuvarlak dilimler halinde doğranmış domates ve defne yaprağını koyun
Kestaneleri kızgın fırında kavurun Hindinin içine doldurun Fırın tepsisine de kalan pilavı yayın Önceden ısıtılmış 140 dereceli fırında yaklaşık 1,5 - 2 saat pişirin
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:02 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.