![]() |
|
Hayvanlar Alemi Hayvanlar Hakında Herşey Bu Bölümde... |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 5 Thanked 16 Times in 15 Posts
Üye No: 4
İtibar Gücü: 3536
Rep Puanı : 67186
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bilim adamlarını sırtındaki "gülümseyen yüz"ü ilk kez gördüklerinde şoke oldu. 1993'ten beri, nesli tükenmek üzere olan örümcekleri yakından inceleyen İngiliz bilim adamı Geoff Oxford "Pasifik kıyısındaki, Havaii ormanlarını gezerken başka örümcekler görebilir miyim diye bir bitkinin yaprağını çevirince işte bununla karşılaştım. Gülümseyen yüzü görünce gülümsemekten kendimi alamadım. Çok şaşırdım çünkü bu türde böyel bir şeyle ilk kez karşılaştım" dedi. Örümceğin sırtında böyle bir desenin gelişmesinin nedenini araştıran bilim adamları, Havaii ormanlarında yaşayan ve Theridion grallator olarak bilinen bu örümcek türünün giderek daha fazla bireyinde bu işareti görmeye başladı. Sırtında böyle bir desenin neden geliştiği konusunda ise çeşitli teoriler üretildi. Ama en fazla üzerinde durulan teori, bu örümceklerin, kendilerini korumak için bir çeşit kamuflaj geliştirdikleri yönünde. Prof. Geoff Oxford "Kuşlar onlarla besleniyor. Ama bir kuş, daha önce hiç görmediği bir işaret ya da bir renk gördüğünde birkaç saniye durup bakar. Bu örümcekler de böylelikle kaçmak için zaman kazanabiliyor. Ancak bu şimdiye kadar ilk kez rastladığımız bir gelişme. Bir çeşit evrim" dedi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2009
Teşekkür Etme: 11 Thanked 32 Times in 26 Posts
Üye No: 88099
İtibar Gücü: 1436
Rep Puanı : 2914
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2007
Teşekkür Etme: 21 Thanked 36 Times in 23 Posts
Üye No: 37169
İtibar Gücü: 2327
Rep Puanı : 68799
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() pek gercek gıbı durmuyo ama yıne de tsk
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2008
Teşekkür Etme: 0 Thanked 6 Times in 5 Posts
Üye No: 50529
İtibar Gücü: 1268