www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-25-2006, 02:00 PM   #1
djcrueL
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 61
Üye No: 11
İtibar Gücü: 2515
Rep Puanı : 79583
Rep Derecesi : djcrueL has a reputation beyond reputedjcrueL has a reputation beyond reputedjcrueL has a reputation beyond reputedjcrueL has a reputation beyond reputedjcrueL has a reputation beyond reputedjcrueL has a reputation beyond reputedjcrueL has a reputation beyond reputedjcrueL has a reputation beyond reputedjcrueL has a reputation beyond reputedjcrueL has a reputation beyond reputedjcrueL has a reputation beyond repute
Varsayılan 23 yıl düşündü Müslüman Suzy oldu

Amerika’da tanıştığı bir Türk’le 1974 yılında Türkiye’ye gelen Suzy, aynı yıl evlenerek Usanmaz soyadını almış. Türkiye’de yaşadığı yıllarda 3 yıl boyunca çeşitli kiliselerde Hıristiyanlığı anlatarak din dersleri vermiş.
Rahibe okulunda eğitim alan Suzy, Türkiye’de yaşadığı yıllarda arkadaşlarının da vasıtasıyla İslam’ı araştırmış ve çok uzun bir araştırma dönemi sonunda Müslüman olmaya karar vermiş.
"KİLİSELERDE DERS VERDİ"
Genç yaşta Amerika’da tanıştığı doktora öğrencisi Ali Usanmaz’a gönlünü kaptıran Suzy, 1974 yılında Türkiye’ye gelir ve Ali Usanmaz’la evlenir. ABD’de bankacılık yapan Suzy, Türkiye’de de bu işine devam eder ve bankacılık sektöründen emekli olur. ABD’de Rahibe okulunda eğitim alan Suzy, Türkiye’ye geldiğinde buradaki Katolik okullarında ve Katolik kiliselerinde Hıristiyan öğrencilere din dersleri verir. 3-4 yıl kadar süren bu derslerden sonra Suzy, arkadaşlarının önerileriyle İslamiyet’i araştırmaya başlar.
"23 YIL HAK YOLU ARAŞTIRDI"
Koyu bir Katolik eğitimi alan Suzy’nin İslam’ı araştırması 23 yıl sürer. Suzy Usanmaz konuyu şöyle anlatıyor, “Türkiye’ye geldikten sonra uzun yıllar İslamiyet’i araştırdım. Koyu bir Hıristiyanlık eğitimi almıştım. Yaptığım araştırmalarda Hıristiyanlığın ne kadar değiştiğini anladım. Çevremdeki insanlar bana kaynak önerdiler, yaşamlarıyla örnek oldular. Hıristiyan olduğum için herhangi bir tepki görmedim. Karşılıklı konuşmalarla bilgi alışverişinde bulunduk. Araştırmam ilerledikçe Hıristiyanlığın değiştiğini fark ettim. Bazı arkadaşlarım Müslüman olmam için beni ikna etmeye çalıştı ama ben araştırdıktan sonra kendim tercih ettim. Bu konuda eşimin olumlu ya da olumsuz bir etkisi olmadı. Türkiye’ye 1974 yılında geldim, 1997 yılında Müslüman oldum.”
"TÜRKİYE'DE İSLAM TAM YAŞANMIYOR"
Suzy Usanmaz, Türkiye’de insanların İslam’ı tam anlamıyla yaşayamadığına inanıyor. Usanmaz’ın bu konudaki en büyük eleştirisi ise, Batı’ya iyi görünmek için Türklerin kendi kültürlerinden ve dinlerinden çok fazla taviz verdiği. Özellikle Türkiye’nin Avrupa Birliği yolunda fazla taviz verildiğini düşünen Suzy Usanmaz, “Türkiye kendini AB’ye beğendirmeye çalışırken, milli ve manevi değerlerinden çok fazla fedakarlık yapıyor. Ürdün ve Suriye’den gelen heyetlerdeki başı açık hanımları modern diye tanıtıyorlar. Ama göz ardı ettikleri bir gerçek var; Suriye ve Ürdün’de başörtülü hanımlar her işte çalışabiliyor.”
"TÜRBAN SİYASİ BİR SORUN"
Türbanın siyasi bir sorun olduğunu vurgulayan Usanmaz, kamusal alan diye bir tanımlamaya da kesinlikle katılmıyor.

Müslüman olmasının ailesi tarafından çok büyük bir tepki görmediğini söyleyen Suzy, “Beni bu şekilde de kabul ettiler.” diyor.

Günlük yaşamında başörtüsü takmadığını söyleyen Suzy, ibadetlerini yerine getirdiğini ve bunları yaparken gerekli şekilde örtündüğünü söylüyor. Kur’an kursuna giden Usanmaz, Kur’an-ı Kerim okuyabildiğini belirtiyor.

Suzy Usanmaz’ın vurguladığı bir başka konu ise, İslam’ın dünya üzerindeki yanlış imajına Müslümanların da kapılması. Terör örgütlerinin gerçekleştirmiş olduğu eylemleri, Müslümanların kabullenmemesi gerektiğini söyleyen Suzy Usanmaz, “İslam yanlış tanıtılıyor, Müslümanlar dinlerinden soğuyor. Bir Yahudi ya da Hıristiyan dinine karşı yapılan bu tür yanlışlara tepki gösterir.” diyerek Müslümanların da tepki göstermesi gerektiğini vurguluyor.

Suzy Uslanmaz adını yasal prosedürler nedeniyle değiştirmemiş ama arkadaşları ona Süheyla diyorlarmış. Ayıca Süheyla Meryem müstear ismiyle de İslamiyet’le ilgili pek çok şiiri var Suzy’nin.

(Haber7)

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı