![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 145 Thanked 408 Times in 212 Posts
Üye No: 602
İtibar Gücü: 2027
Rep Puanı : 29938
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Pupponi, "Keldaniler farklı dine sahip olduklarından dolayı Türkler tarafından soykırıma maruz kaldı.!"
Fransa'da yaşayan Keldaniler, başkent Paris yakınındaki bir banliyöde, belediyenin katkısıyla geçen yıl dikilen sözde Asuri-Keldani soykırım anıtı başında, sözde Keldani soykırımını anmak için bir tören düzenledi. Paris'in yakın banliyösü Sarcelles'te belediyenin maddi ve manevi katkısıyla geçen yıl dikilen sözde Asuri-Keldani soykırım anıtı başında, Fransa'daki Ermeniler gibi Keldaniler de, 1915'te olduğunu iddia ettikleri sözde Keldani soykırımını anmak için bir tören düzenledi. Sözde Ermeni Soykırım Anıtı ile aynı meydanda bulunan 250 bin Asuri-Keldani Anıtı başında yapılan törenin, Sarcelles'de faaliyet gösteren 2 Asuri-Keldani derneği tarafından ortaklaşa düzenlendiği öğrenildi. Tören, elverişsiz hava şartlarından dolayı, anıta çelenk konulması ve 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Sarcelles Belediyesi'nin bayram kutlama salonunda devam etti. Yaklaşık 300 Asuri-Keldani'nin katıldığı törende bir konuşma yapan Sarcelles Belediye Başkanı François Pupponi, "Ermeniler seslerini duyurabilmek için çok uğraştı ve sonunda başardı. Sarcelles, dünyanın Asuri-Keldani soykırımını tanıyan ilk şehir. Keldaniler siz tarihte unutulmuştunuz. Sesinizin duyulabilmesi için Sarcelles'e gelmeniz gerekti. Keldaniler farklı dine sahip olduklarından dolayı Türkler tarafından soykırıma maruz kaldı. Bunu burada kınıyorum. Sizler buraya geldiniz ve Fransız vatandaşı olmak istediniz. Bence Fransa, sizin tarihinizi ve dramınızı dünyaya anlatmalıdır. Ülkemizin insanları da size yapılan soykırımı öğrenmelidir. Sarcelles'e dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen insanlar var. Benim şansım, atalarımın mezarına gidebilmemdir. Ne yazık ki bazı toplumlar var onlar atalarının mezarlarına gidemiyor. Mesela sizler gibi. İşte bu anıtı dikmemin nedeni de budur. Orada bıraktıklarınızı gelip bir şekilde burada ziyaret edebilirsiniz" şeklinde konuştu. Türk Devleti'nin Keldaniler'in varlığını inkar ettiğini iddia eden Belediye Başkanı Pupponi, "Türkiye'den geçen yıl başında bir mektup aldım. Türk Hükümeti aynı Ermenilere yaptığı gibi soykırımı inkar ediyor. Bu beni şaşırttı. Nasıl olur da 2006 yılında modern dünyaya ait bir ülke, üstelik AB kapısını çalan bir ülke, soykırımı inkar ediyor ve hatta Keldaniler'in varlığını bile reddediyor. Sarcelle olarak isteğimiz, bu çalışmalarımız sonunda sizlerin soykırıma uğrayışınızın, Ermeniler gibi yasaya dahil olması ve Fransa'nın da soykırımı tanınmasıdır. Artık, bu uluslararası bir polemik olacak, çünkü biz Keldani soykırımının tanınmasını isteyeceğiz. Ancak bu şekilde Sarcelle'deki insanlara mutlu bir gelecek verebiliriz" dedi. Toplantıda Fransa Asuri-Keldaniler Derneği Başkanı Numan Adlun ve Fransa Asuri-Keldaniler Birliği Başkanı Eric Doman da, sözde Asuri-Keldani sözde soykırımının anıldığı günün anlam ve önemine işaret eden birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından, sözde Asuri-Keldani soykırımı iddialarının yer aldığı 52 dakikalık bir belgesel gösterildi. ![]()
Tanıdıktı yalnızlık oysa Haklısın belki yanımda Hazırdım bu kez mutluluğa Nerden çıktı şimdi bu ayrılık Öyle boş öyle boş ki bu dünya Güneşim sandım seni oysa Girdabın içinde yaşarken Yakamoz yakamoz çakar aklıma Susadım sana tek bir nefeste Yaşadım aşkımı bir heveste Gözümün önünde durma n''olur Yaşamak öyle zor ki bu bedende Hadi yoluna eyvallah Mutlu ol gülüm işallah Sen geçen günün ardından Bi başına kalma inşallah |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ermenilerden Azeri köyüne saldırı | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-09-2008 07:36 PM |
...Ve sonra | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-29-2008 10:35 PM |
Ve Sonra | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-22-2007 07:52 PM |
Ve Sonra | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-22-2007 07:51 PM |
Tevfik Fikret’in Önce Hıristiyan Sonra Papaz, Sonra da Piskopos Olan Oğlu | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-09-2007 10:23 PM |