www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-07-2006, 02:33 PM   #1
aLeMDaR
Guest
 
Mesajlar: n/a
Üye No:
Cinsiyet :
Varsayılan SaĞlikli Ve Sİgarasiz Bİr Hayat İÇİn Elele........

SAĞLIKLI VE SİGARASIZ BİR HAYAT İÇİN ELELE........



Sigara içmenin sağlık risklerini azaltmak için, yapılacak en iyi şey, sigarayı bırakmaktır; kamu sağlığı yetkilileri, daha az sigara içmeyi veya düşük nikotin ve katran miktarlı markalara geçmeyi, riski azaltmanın tatminkar bir yolu olarak görmemektedirler. Daha fazla bilgi için lütfen sağ taraftaki bağlantılara bakınız.

Sigarayı bırakmak zor olabilir, sigara içen ve bırakmaya çalışan birçok kişi başarılı olamamaktadır. Buna rağmen tüm dünyada sigara içen milyonlarca kişi -birçoğu yardım almadan- başarılı olmuştur.

Sigarayı bırakmak isteyen, ancak zorlanan kişilere yardımcı olmak amacıyla grup kursları, hipnoz, nikotin ikame terapileri ve sigara içmeyi caydırıcıları da içeren birçok ürün ve program mevcuttur.Genel olarak, sigarayı bırakma tedavilerinin birçoğu, 1 yıl sürmektedir ve başarı oranı (tüm katılımcılara oranla) yüzde 10 ila yüzde 40 arasındadır. Şayet sigarayı bırakmak istiyorsanız ve dış yardımın yararlı olabileceğine inanıyorsanız, sizi, mevcut olan geniş seçenekleri keşfetmeye ve kendiniz için uygun olan biri var mı diye bakmaya davet ediyoruz.
Kilo Almadan Sigarayı Bırakmanın Yolları

Pek çok sigara tiryakisi, bu çirkin alışkanlığı bırakmamalarının sebebinin kilo alma korkusu olduğunu söylerler. Kilo almayı, sigara içmekten daha tehlikeli bulurlar! Bu kesinlikle yanlış bir düşüncedir. Günde bir paket sigaranın sağlığınız için taşıdığı riski eğer normal kilonuzdan en az 65 kilo daha fazla olursanız taşırsınız. Birdenbire 65 kilo almak da mümkün değildir.
Genellikle sigarayı bırakanlar ilk başta birkaç kilo alırlar. Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, sigarayı bırakan erkeklerin %61’i, kadınların ise %51’i sigarayı bıraktıktan sonra bir-iki kilo almaktadır. Ancak sigarayı bırakanların %23’ü de kilo vermektedir.

Sigara içenler kilo almaz çünkü sigara bazı gıdalardaki faydalı maddelerin vücutta kullanılmasını engeller. Sigarayı bırakınca kilo almanın sebebi bu gıdalardan daha fazla faydalanılmasıdır. Nikotin, metabolizmayı da etkiler ve tiryaki daha çabuk kalori yakar.

Bırakma Yolları

Marka Değiştirin. Hoşlanmadığınız bir markaya geçin. Hedeflediğiniz tarihten birkaç hafta önce düşük nikotin ve karan içeren bir markayı kullanmaya başlayın. Bu sigara içme davranışınızı değiştirmede yardımcı olacaktır. Buna karşın daha fazla sigarameyin. Daha sık ve derin nefes çekmeyin. Bunlar nikotin alınımını arttırır ve burada temel amaç vücudun nikotin olmaksızın işlevselliğine alışmasıdır.

İçtiğiniz Sigara Sayısını Azaltın

Her sigaranın sadece yarısını için. Her gün ilk sigarayı yakmayı bir saat erteleyin. Günün sadece tek veya çift saatlerinde sigara içmeye karar verin. Bir gün önceden ertesi gün ne kadar sigara içeceğinize karar verin. İçtiğiniz her fazla sigara için hoşlandığınız bir hayır kurumuna belirli bir miktar para bağışlayın. Sigara içmeyi kesmede yardımcı olmak için yeme alışkanlıklarınızı değiştirin. Örneğin, süt için. Birçok insan sigara içmekle süt içmenin uyumsuz olduğunu düşünür. Yemekleri ve aperatifleri sigara içmeye neden olmayacak biçimde sonlandırın. Sigara yerine bir bardak meyve suyu için. Sigara içmeyi azaltmak tamamen bırakmaya yardımcı olur, fakat tamamen bırakma değildir. Eğer günde yedi sigaradan az içiyorsanız tamamen bırakma hedef tarihini tespit etme zamanı gelmiştir ve bunun için hazırlıklara başlayın.

Otomatik Olarak İçmeyin

Sadece gerçekten istediğiniz sigaraları için. Tamamen alışkanlıkla yaktığınız her sigarayı farketmeye çalışın. Kül tablalarını boşaltmayın. Bu size her gün ne kadar sigara içtiğinizi hatırlatacaktır. Aynı zamanda sigara izmaritlerinin kokusu ve görüntüsü olumsuz uyaran olacaktır. Otomatik uzanmayı engellemek için sigarayı alışılmadık yerlere ve değişik ceplerinize koyarak ters elinizi kullanarak alın. Gün içinde hiç düşünmeden birkaç sigara yakıyorsanız, her seferinde sigarayı yakmadan önce aynaya bakın ve onu gerçekten isteyip istemediğinize karar verin.

Sigara İçmeyi Zorlaştırın

Sigarayı karton karton almayın. Bir paket bitmeden diğer paketi satın almayın. Evde ve işyerinde yanınızda sigara bulundurmayın. Sigaraya ulaşmayı zorlaştırın.

Sigara İçmeyi Tatsızlaştırın

Sadece hoşlanmadığınız durumlarda sigara için. Örneğin başkalarıyla birlikteyken sigara içmekten hoşlanıyorsanız, yalnız sigara için. Sandalyenizi odanın boş köşesine çevirin, dikkatinizi sadece içtiğiniz sigaraya ve onun olumsuz etkilerine odaklayın. Bütün sigara izmaritlerinizi, sigara içmekle oluşturduğunuz kirliliği size görsel olarak hatırlatacak büyük bir cam kavanozda biriktirin.

bu güzel yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.
herkese sigarasız sağlıklı yaşam diliyorum
nasıl bırakabilirim demeyin bırakın sağlığınız herşeyden önemli.....
sevgilerimle


alıntıdır
  Alıntı ile Cevapla
Old 04-08-2006, 11:33 PM   #2
bluekeys™
Forum Demirbaşı
 
bluekeys™ Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Nov 2005
Konum: Ç.KALE/BİGA
Yaş: 44
Mesajlar: 5,907
Teşekkür Etme: 594
Thanked 2,624 Times in 685 Posts
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3944
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi : bluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond repute
Cinsiyet :
Varsayılan

bi bırakabilsemmmmmmmm ahhhhhhhhahhhh
__________________



[sakın] bana bulaşma kalp kırarım bazen]
bluekeys™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BİngÖl'de 'saĞlikli KÖyler' Projesİ TiTaN Eskiler (Arşiv) 0 05-30-2008 05:08 PM
SaĞlikli YaŞam Önerİlerİ WrAtBoY Eskiler (Arşiv) 0 03-05-2008 12:03 PM
Sevmek İÇİn GeÇ Ölmek İÇİn Erken CaKaLBoT Eskiler (Arşiv) 4 06-28-2006 04:27 PM
SaĞlikli Ve BİlİnÇlİ Zayiflama beyazgelincik Eskiler (Arşiv) 3 02-06-2006 02:37 AM
Şiddete karşı elele Misyoner Eskiler (Arşiv) 0 01-20-2006 07:17 PM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:58 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.