![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 145 Thanked 408 Times in 212 Posts
Üye No: 602
İtibar Gücü: 2032
Rep Puanı : 29938
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Leonardo da Vinci, 'Son Akşam Yemeği' isimli resmini yapmayı düşündüğünde büyük bir güçlükle karşılaştı...
İyi'yi İsa'nın bedeninde,Kötü'yü de Isa'nın arkadaşı olan ve son akşam yemeğinde ona ihanet etmeye karar veren Yahuda'nın bedeninde tasvir etmek zorundaydı..Resmi yarım bırakarak bu iki kişiye model olarak kullanabileceği birilerini aramaya başladı.. Bir gün bir koronun verdiği konser sırasında korodakilerden birinin Isa tasvirine çok uyduğunu fark etti..Onu poz vermesi için atölyesine davet etti,sayısız taslak ve eskiz çizdi.. Aradan 3 yıl geçti.'Son Akşam Yemeği' neredeyse tamamlanmıştı,ancak Leonardo da Vinci henüz Yahuda için kullanacağı modeli bulamamıştı..Leonardo'nun çalıştığı kilisenin kardinali,resmi bir an önce bitirmesi için ressamı sıkıştırmaya başladı.. Günlerce aradıktan sonra Leonardo vaktinden önce yaşlanmış genç bir adam buldu..Paçavralar içindeki bu adam sarhoşluktan kendinden geçmiş bir durumda kaldırım kenarına yığılmıştı..Leonardo yardımcılarına adamı güçlükle de olsa kiliseye taşımalarını söyledi çünkü artık taslak çizecek zamanı kalmamıştı.. Kiliseye varınca yardımcılar adamı ayağa diktiler.Zavallı,başına gelenleri anlamamıştı..Leonardo adamınyüzünde görülen inançsızlığı, günahı,bencilliği resme geçiriyordu.. Leonardo işini bitirdiğinde,o zamana kadar sarhoşluğun etkisinden kurtulmuş olan berduş gözlerini açtı ve bu harika duvar resmini gördü.Şaşkınlık ve hüzün dolu bir sesle şöyle dedi: 'Ben bu resmi daha önce gördüm'... 'Ne zaman diye sordu'Leonardo da Vinci,o da şaşırmıştı. 'Üç yıl önce ..Elimde avucumda olanı kaybetmeden önce.O sıralarda bir koroda şarkı söylüyordum,pek çok hayalim vardı,bir ressam beni Isa'nın yüzü için modellik yapmak üzere davet etmişti'.. Iyi ve Kötü'nün yüzü aynıdır..Her şey insanın yoluna ne zaman çıktıklarına bağlıdır... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 9 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 9721
İtibar Gücü: 1464
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() eline sağlık
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 336 Thanked 198 Times in 92 Posts
Üye No: 11033
İtibar Gücü: 1941
Rep Puanı : 18968
Rep Derecesi :
|
![]() Gercekten cok güzeldi tesekkürler.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 285 Thanked 300 Times in 86 Posts
Üye No: 2594
İtibar Gücü: 1971
Rep Puanı : 16049
Rep Derecesi :
|
![]() eline saglık kanka..
Ronaldinho Show Muhtesem müzik eşliginde... Daha büyügü var diyen varsa gelsin(Resimli) Erkekler Kadınlardan Ne Bekler??? (Resimli Anlatım) Hiç Nos Takılmış Bilgisayar Gördünüzmü? Kim 500.000 YTL İster (12.000 soru kapasieli ) Daha önce hiç >[KARINCA]< gördünüz mü? Atatürk ingiliz lorduna lafı oturtmuş... TÜrklerİn DÜnyaya İmzalari.......... ![]() Esprİlİ Erkeklerİn Özellİklerİ Yılın Fişi(tavsiye) |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
O akşam | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-16-2008 03:20 PM |
Her Akşam | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-02-2008 01:53 PM |
akşam | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-27-2007 05:18 PM |
Akşam | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-27-2007 05:18 PM |
[15.07.06-19:09]putİn'de G-8 Zİrvesİ YemeĞİ...zİrve BaŞladi.. | KaRaYeL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-15-2006 07:23 PM |