![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2550
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() TELEKOM 118 SOYGUNU
Ben de ilk once inanamamistim. Sonra girdim Telekom'un sayfasindan baktim. Gercek oldugunu gorunce hayret ettim Dostlari uyarmayi gorev biliyorum * * Bu numaralar* * 110, 112, 121, 122, 123, 124, 126, 154, 155, 156, 158''i ararsaniz ucretsiz * * 113, 153, 163, 166, 169, 174, 175, 176, 179, 180, 181'' ararsaniz 60 saniyede atacak bir kontur icin icin 72.000 TL/Dak.* * 185, 186, 187, 188,! 189, 114, 117, 119, 130, 170, 171, 172, 173, 178, 182, 183, 184''u ararsaniz, 15 saniyede atacak bir kontur icin 288.000 TL/Dak.* * Simdi SIKI durun !.. 118''i ararsaniz 8 saniyede bir atacak kontur icin tam 540,000 TL/Dak., ve 133''u ararsaniz 3.6 saniyede atacak bir kontur icin 1.200.000 TL/Dak.,* Dikkat ederseniz bilinmeyen numaralari aradiginizda dakikalarca bekletirler. Surekli olarak banttan " hatlarimiz dolu bekleyin" talimati verirler. Turkiye''de bilinmeyen numaralari sormanin bu kadar pahali oldugunu kim biliyor? Insanlarin bilgilenmek icin kullandiklari ve dunyanin her yerinde ucretsiz olan bu kamu yararina hatlarin fahis fiyatlarda olmasi talimatini kim verdi?. Bu yazidan sonra hala bilinmeyen numaralari aramak istiyorsaniz, cebinize dikkat edin
![]() |
#2 |
Guest
Üye No:
![]() bilgilendirdiğin için tşk kanka
|
![]() |
![]() |
#3 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 285 Thanked 300 Times in 86 Posts
Üye No: 2594
İtibar Gücü: 1969
Rep Puanı : 16049
Rep Derecesi :
|
![]() bu gerçek olamaz yaaaaaa...
Ronaldinho Show Muhtesem müzik eşliginde... Daha büyügü var diyen varsa gelsin(Resimli) Erkekler Kadınlardan Ne Bekler??? (Resimli Anlatım) Hiç Nos Takılmış Bilgisayar Gördünüzmü? Kim 500.000 YTL İster (12.000 soru kapasieli ) Daha önce hiç >[KARINCA]< gördünüz mü? Atatürk ingiliz lorduna lafı oturtmuş... TÜrklerİn DÜnyaya İmzalari.......... ![]() Esprİlİ Erkeklerİn Özellİklerİ Yılın Fişi(tavsiye) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2006
Teşekkür Etme: 126 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 12011
İtibar Gücü: 1460
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() pes doğrusu demekki bizi şimdiye kadar kaz gibi yolmuşlar bilgilendirdiğin için sağol
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 10 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 5572
İtibar Gücü: 1465
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() ciddi misin yaw
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 15 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 2847
İtibar Gücü: 1442
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() 60 saniyede atacak bir kontur icin icin 72.000 TL/Dak.* *
15 saniyede atacak bir kontur icin 288.000 TL/Dak.* 118''i ararsaniz 8 saniyede bir atacak kontur icin tam 540,000 TL/Dak., 133''u ararsaniz 3.6 saniyede atacak bir kontur icin 1.200.000 TL/Dak.,* haklısın kardeş... ama söylemde bi yanlışlık var sanırım... örneğin 15 saniyede atacak bir kontur icin 288,000 TL demeyelim yanlış anlaşılabilir... 15 saniyede bir kontor aqtıyor ve böylelikle dakikası 288,000 e geliyor... 118 de ise 8 saniyede bir kontor atıyor ve dakikası 540,000 e geliyor... cep telefonunu aradığınızda da aynı tarife geçerli... 118 hakkında daha çok şey söylenebilir... dertliyim yazayım bari ![]() 118 bilinmeyen numaralar servisi, 2004 nisan itibariyle taşeron bir firmaya devredildi... bu firma dünya çapında call center işi ile uğraşan en iyi firmalardan birisi... siemens business service, telekom denetimi altında insan kaynakları yönetimini select krm( karamık yönetim danışmanlık) a veriyor... yani sahibi telekom, işleten siemens business service, ama patron select krm... 118 deki hizmet anlayışının değişmediğini kimse söyleyemez... müşteri hizmetleri yetkilisi(tlefonu açan kişi) müşteriyle en ufak bir münakaşada ceza puanı alır... ankara merkezde yaklaşık 350-400 müşteri hizmetleri yetkilisi görev yapıyor... v 5 kişi de sürekli görüşmeleri dinliyor ve çalışanların nasıl hizmet verdiğini, doğru numarayı verip vermediğini, müşteriyle saygılı, kibar ve nazik konuşup konuşmadığını inceler... siemens busness service ile telekomun anlaşmasına göre, gelen çağrıların %95 ini 5 saniye geçmeden açmak zorundadır... ankarada yaklaşık 400 çalışanı var ve yoğun saatlere göre çalışanların vardiyaları aranıyor... pazartesi günü saat 10:00 ve 16:00 arası 310 kişi çalışıyor olmalı yaklaşık en yoğun saatler onlar çünkü... ama yine de 8-10 saniyelik bir bekleme olabiliyor... ordakiler muhabbet ediyor, telefonu açmıyorlar di,ye düşünmeyin... kulağınızda bir kulaklık var, önünüzde bir bilgisayar; sadece telefon numaralarının olduğu bir program çalışıyor... siz aradığınızda otomatik olarak bir havuza alınıyorsunuz... boşta bir yetkili yoksa mozart türk marşını dinleyerek bekletiliyorsunuz ![]() havuza ilk alınan kişi, ilk boşa çıkan yetkiliye yönlendiriliyor... sıra size geldiğinde, daha bi saniye önce diğerine "lütfen not ediniz" diyerek numarayı vermiş olan müşteri hizmetleri yetkilisi size "iyi günler ben bilmemne" diyeo ve sizi dinlemeye başlıyor... yani orda çalışanlar, yoğun saatlerde dakikada 3 kişiye hizmet veriyorlar...biri kapanıyo biri açılıyo... birine lütfen not ediniz diyerek numarayı aktarma tuşuna basıyorsunuz, sistem otomatik olarak bir ses verip bir başkasını sizle görüşmeye alıyor... yarım saat çalışsanız kafayı yersiniz... mola almak için elinizi kaldırıp takım liderinizden izin istemek zorundasınız... takım lideriniz, eğer hatta bekleyen çok kişi yoksa, sizin 10 dakikalık bir molaya çıkmanıza izin verir.. 3 tane 10 dakikalık, 1 tane 30 dakikalık molanız vardır... şimdi gelelim bu ********lerin nasıl para kazandığına... 1118 den sorumlu olan bi yönetici, 118in maliyet-kar hesabında maliyetini 5 kat daha aza getirtdik şimdi dedi... herkes vay be ne güzel filan dedi... bundan önce telekomda 118 servisinde çalışan teyzelerimiz vardı hatırlarsınız... o teyzelerimiz 1.5 milyar maaş alırlardı... geldiklerinde üstlerini değiştirirler, önlüklerini giyerler, terliklerini giyerler (rahat olsunlar diye... çok zor bir iş ya...) telefonların başına geçerlerdi.. çay-kurabiye filan derken arada sırada müşteriye bakarlardı... o zaman sistem bu kadar iyi değildi be o telefonlardan akrabalarını arayabiliyorlardı... saatlerce konuşabiliyorlardı... birisiyle bir başkasını konferans görüştürme ile bedavaya görüştürdükleri üzere bir rivayet bile var... ve bu teyzelerimiz bir de iş zorluğu tazminatı alırlardı... teyzelerimiz dakikada bi kişiye bakıp bi dakika dinlenirken şimdikiler dinlenmeden dakikada 3 kişiye bakıyorlar... hesaplayın... şimdiki çalışanlar 570 milyon alıyorlar... yaniş maliyeti 5 kat aşağı nasıl çektikleri belli... şimdiki çalışanlar, eskilerin yaptığı işim 6 katını yapıyorlar ama aldıkları maaşın 3 te birini alıyorlar... maliyetin daha da düşük olması gerekir aslında... ama para başka yerlere gidiyor tabii.. yukarıda anlatmıştım... patronun patronu var şimdi. çalışanlar 3-4 yerden kesintiye uğramış bir parayı alıyorlar... ben 6 ay çalışıp çıktım... şimdi ordaki çocuklara yazık... ![]() ha bir de unutmadan; varetis adlı bir veritabanı programı kullanılıyor ve oradaki numaralar çok eski numaralar... biraz da telefon abonelerinin duyarsızlığı sözkonusu... numara isterken önce hangi şehirde olduğunu söyleyin( aradığınız numara görünüyor gerçi ama, örneğin konya da n arayıp ankaradan bir numara istediğinizde ankaradaki numarasını istiyorum demezseniz, konyadan aradığınız için konyadaki bir kişiyi istediğinizi düşünecektir...) istediğiniz numara hakkında ne biliyorsanız söyleyin... ordaki elemanın kulağında kulaklık var bi taraftan sizi dinlerken bir taraftan da kayıtları kontrol ediyor... aldığınız numara yanlış ise fazla zorlamayın... numaranın yanlış olması kesinlikle çalışanın suçu değil... örneğin ankara/milli eğitim bakanlığı/ personel daire başkanlığı numarası istiyorum diyorsunuz... gerekli yerlere gerekli şeyler yazılır ve enter e basılır bir de ne görülür ![]() milli eğitim bakanlığı 05472485598753 milli eğitim bakanlığı 55841327455521 milli eğitim bakanlığı 2474215563 milli eğitim bakanlığı 53743324863 . . . bu demek oluyor ki; milli eğitim bakanlığı binasında kullanılan 50 tane telefon numarası var ve hangisinin nere olduğu belli değil... bu durumda ilk 3 tanesini size verirler... artık çay ocağı mı çıkar bakanın özel telefonu mu çıkar bilemem... milli eğtim bakanlığı personel daire başkanlığı yazan bir numara var ise bile o numara 10 sene önce doğru olabilir ama o telefonun kablosunu yantarafa çekmiş ve yan taraftaki fotokopi odasına koymuş, personel dai. bşk. lığına da yeni bi hat ayarlamış olabilirler... ama telekoma gelip biz bu numaraları böyle değiştirdik dien olmayınca... telekom nerden bilsin o telefonu kimin kullandığını... çalışanlar için bir de prim sistemi var... ne kadar çok müşteriye ne kadar iyi hizmet verirse, o kadar prim alır... benim hizmet süresi ortalamam bir müşteriye ortalama 21 saniyede hizmetti... bir kural var... 10 saniye olmadan telefonu kapatamazsınız... ses filan gelmiyorsa, çok cızırtı varsa, anlaşılmıyorsa, hat gitmiş gibiyse. 10 saniye bekleyuip kapatılır... 8 saniyede bir kontor atıyor ya, iki kontor olması beklenir ve kapatılır ![]() bir de; gizli numaraları orda çalışanlar da göremiyor haberiniz olsun... diyeceğim odur ki, maliyeti 5 kat düşmüş ama biz hala aynı parayı veriyoruz... günde 1 TRİLYON telefon parası fatura ediliyor 118 i arayanlara... 500 milyarı masraf olsa ki imkansız... karı siz düşünün.. günde 300 000 kişinin aradıı oluyor yanlış hatırlamıyorsam... durum budur... nası doluymuşum anlamadım ki... çalışma hayatımın en zor ve baş ağrıtan işiydi ama en az parayı ordan kazanmıştım... kahrolsunlar ne diyim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 40 Thanked 217 Times in 103 Posts
Üye No: 3837
İtibar Gücü: 1663
Rep Puanı : 11661
Rep Derecesi :
|
![]() bilgilendirdiğin için sağol kardeş. bizi soyuyolarmış da haberimiz yokmuş yaa
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Banka Soygunu | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 1 | 03-05-2008 11:23 PM |
Yunanistan'da banka soygunu 30 Ocak | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-30-2008 11:38 PM |
Soygunu duman önledi 10 Eylül 2007 | вσυя∂¢αη | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-10-2007 01:34 AM |
Antakya'da Kuyumcu Soygunu | TiTaN | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-07-2007 10:08 PM |
Ankara Üniversitesi’nde YÖK bağlantılı ilaç soygunu / 4 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 1 | 10-04-2006 04:44 AM |