![]() |
![]() |
#1 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 22 Thanked 15 Times in 8 Posts
Üye No: 8478
İtibar Gücü: 1442
Rep Puanı : 760
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() 62 TAVŞANI
Denize düşen bir oyuncaktır Kız Kulesi Soruyorum berber koltuğundan İki ayna arasında akıp giden görüntüme Şair olanımız hangisi? Pencere tüllerine gelinlik diye sarılan O küçük kız nerede şimdi? Gemim battı çoktan Denize inen tüm filikalarıma erkekler bindi Duvardaki yangın düğmesini örten cam parçasıyım Kurtuluşun olacaksa hiç düşünme ayakkabının topuğu ile kır beni İnanmıyorum uzaylılara duymalıyım birilerinden Yıldızlardan nasıl görünürdü diye mahallemizdeki yazlık sinema Öğrendim saat kulelerini kibrit kutularından Bağışla beni iki dünya savaşının yaşandığı yüzyılda Nüfus cüzdanımdaki 62'den yaptığım tavşan AYRILIK ŞİİRİ Her satırı Mendireğe dizili karabataklara benzeyen Bir mektup bırakarak balıkçı koyundan sisler icinde uzaklaşan kayık gibi bir sabah usulca ayrıldın koynumdan Bütün yolcularını Boğaz köprüsünün çaldıgı Araba vapurunun boş seferleri gibi yanlızca rüzgâr gezinir sensiz yüreğimde Durgun bir sudur aslında deniz ki çocukların acemi oltalarını denedikleri kuytu bir iskelenin tahtaları altına yazdıgım ayrılık siirini okudukca dalgalanır... ÇOCUK VE HÜZÜN I Ne zaman bir çocuk ölse gözü evlerinde annesinin kavurduğu helvada kalır II Yoksul bir çocuk görsem yağmur altında üşüyen köprü olmak geçer hiç değilse içimden III Her akşamüstü oyuncakçı camekanından çocuk ellerinin izlerini siler GİTME KAL Batan güneşe doğru Sürerken atımı 'Gitme kal' Demeni bekliyorum Ama yalnızca Rüzgar çekiştiriyor atkımı GÖZYAŞI Ödünsüz bir sobanın yanında titreyen çocuğu görse yağmur gözyaşlarını odaya tavanarasındaki delikten usulca bırakır KAĞIT GEMİ Deniz kıyısında bir martıyla konuşurken görüyormuş dostlarım beni sürekli bir kaptanım çünkü kağıt gemilerden emekli Kılları uzadıkça ellerimin unuttum kağıtlardan nasıl gemi yapıldığını ki yaşlılığa uzanan birer iskeledir parmaklarım çözüldü uçlarından nice kağıt geminin palamarı Çocukluğumun tahta atını bozarak yaptığım iskeleye küçük bir kağıt gemi yanaşır mı dersiniz kazısam ellerimdeki bütün kılları ! ... KÜL KEDİSİ Beyoğlu'nda gezinen tramvay Kürtür deniz görünmez çünkü penceresinden insanların öldürüldüğü dağlarda inanıyorum yine de dikkat ceylan cıkabilir uyarısına bir orman yolundan geçerken Savaş ki ülkemde bütün bardakları kırılan birer sürahi gibi çocuklarını gözyaşlarıyla bekleyen nice anneler bırakmaktadır pencere önlerinde Tutuşunca Madımak Oteli'nin perdesi bir kez daha kondaklandı umudumuz yürümeyi öğreteceğiz ona sonra yeniden koşmasını masal olmadığını söylüyor güzel günlerin Sivas sokaklarında doğuran kül kedisi Denize doğru inen bir sokaktır ülkem düz değildir taşları ayakkabılarını bağlamadan peşinden koşarken bir martının ipe takılıp düşer özgürlüğün eve avluya sığmaz çocukları Başımızdaki şapka bireysel şemsiye sosyalist yanımızdır ve tek şartı ters dönen bir şemsiyeyi düzeltmenin zor da olsa yürümektir rüzgara karşı ÖLÜ ASKER Zeynep ve Derviş'e Nasıl da çok istemiştim savaşa gitmeden sevgilimle evlenmeyi ama nereden bilebilirdim ki silahın demirine çarpıp saklandığım yeri belli edeceğini parmağımdaki yüzüğün... SEVMEK Saçak altına sığınmış göçmen kuşun kar tanecikleri arasında düşen beyaz tüyünü de görebilmek İşte sevmek YALNIZLIK Şemsiye yapımcıları ıslanmaktan tek kişiyi koruyacak genişlikte kesince kumaşları yağmur değil yalnızlıktır yağan Daha da hüzünlendirir her gece kentin sokaklarını bekçinin nefesiyle düdüğün içinde dönen nohut taneciğinin yalnızlığı Ne çok sevinirim bilseniz bir yılan mezarıma girerde göğüs kafesimin kemikleri içinde kış uykusuna yatarsa YARA BANDI Nasıl unutursun ilk günleriydi İstanbul'a taşındığınızın usulca dokunmuştun hanımeli kokan bir duvara yaslı beyaz bisiklete -Binmek ister misin diye bir sesle irkilip ayrılmıştın hayal dünyasından Annenin dizlerine yatırıp sarı saçlarını saatlerce taramayı düşlediği Ömercik duruyordu işte tam karşında ki yaramazlık yaptığında az mı dua ederdi onun gibi uslu olmana Kalır mıydın hiç altında böylesi sıcak bir davranışın sen de cebinde taşıdığın kolonya kapağını uzatmıştın ona ve başlamıştı bir arkadaşlık çatılarına martıların konduğu Çiçekçi sokaklarında Evlerin arasından bakmak isterken Kız Kulesi'ne acemisi olduğun bisikletten düşmüştün gitmiyor gözünün önünden filmlerdeki gibi yardımına koşması üstelik o gün ilk kez yara bandıyla tanışmıştın Kaybettin Ömerciği şoförlük yaptığını duymuştın bir ara ama bu şehirde taşradan gelen bir çocuğa bisikletini verecek insanların yaşadığına inanıyorsun yine de siyah ve kıvırcık saçlarınla
![]() |
#2 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 1 Thanked 11 Times in 7 Posts
Üye No: 1389
İtibar Gücü: 1476
Rep Puanı : 560
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() eleine sağlık kanka teşekkürler ,ben sunay akın hastasıyım.
![]() |
#3 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 1 Times in 1 Post
Üye No: 12043
İtibar Gücü: 1408
Rep Puanı : 60
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() emeğine sağlık
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fatih Akın'dan şaşırtan itiraf | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-17-2008 07:42 PM |
Serhat Akın'dan Uyarı! 14.08.07 | sara74 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-14-2007 12:51 PM |
Sunay Akın'dan organ bağışına destek22 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-22-2006 11:21 PM |
YALNIZLIK (Sunay AKIN) | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 1 | 06-22-2006 09:38 AM |
Ayrılık ssiiri (sunay akın) | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 1 | 06-11-2006 02:12 AM |