![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 111 Thanked 1,308 Times in 803 Posts
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3037
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() ![]() Photoshop adlı ürünleriyle hemen herkesin hafızasında yer sahibi olan dünyanın dördüncü büyük yazılım şirketi Adobe, Türkiye`de Koç Bilgi Grubu`na bağlı Bilkom ile başlattığı işbirliğiyle endüstri standardı haline gelmiş çözümlerini daha etkin tanıtmak için kolları sıvadı. 2006 yılında 2.7 milyar dolar gelir beklentisine sahip Adobe, yeni satın aldığı dişli rakiplerinden Macromedia sayesinde konumunu daha da güçlendirmeyi başardı. Firmanın Orta ve Batı Avrupa Direktörü Fritz Fleischmann, Bilkom ile birlikteliğin hem Apple hem de Windows platformuna aynı hassasiyetle hizmet vereceğinin altını çiziyor. Türkiye`deki stratejik önceliğini destek ve eğitim konusuna veren Adobe, 27 uygulamayı kapsayan yelpazesiyle sayısal (dijital) içerik alanındaki gücünü kamu, eğitim ve masaüstü yayıncılık başlıklarından yaygınlaştırma peşinde. Akıllı kurumlara akıllı belgeler Adobe imzalı Flash, internete erişen her bilgisayarda zaten yüklü. Yine Adobe imzalı PDF Reader 1 milyardan fazla yüklenmiş. Kamu, eğitim ve kurumsal alandaki yeni işleyişten doğan beklentilerin ortak platformu olarak PDF rol alıyor. Akıllı belgeler adlı yapıda Adobe, aynı PDF belgesi üstünde çalışabilme, erişim yetkilerini düzenleyebilme ve barkodlar sayesinde her zaman yeniden ulaşılabilir olma konusuna odaklanıyor. Nihai hedefse Flash ve PDF`yi her cihazdan erişilebilir duruma getirmek. PDF`yi planlarının merkezine oturtan Adobe`nin masaüstü bilgisayarların neredeyse tamamına hükmeden Microsoft`tan geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamayla huzuru kaçmıştı. Microsoft, gelecek işletim sistemi Windows Vista ve Office 12 içinde PDF`ye alternatif olacak yeni bir formatın duyurusunu yapmıştı. Fritz Fleischmann, duyurunun yapıldığı gün İcra Kurulu Başkanı`nın uykularını kaçıran bu gelişmeye artık daha gönül rahatlığıyla baktıklarını belirtiyor. Fleischmann bu yeni formatın Windows dünyası içinde kalmaya mahkûm olduğunu ve kapalı bir yapı olması sebebiyle kullanıcılarca kabul görmeyeceğini iddia ediyor. Adobe`nin bölge gelirinin yüzde 32`sini oluşturan Merkez ve Doğu Avrupa bölgesinde Rusya ve Türkiye en hararetli iki ülke olarak öne çıkıyor. Bu yüzden Fleischmann en kısa zamanda İstanbul`da da bir Adobe ofisi açmayı planladıklarını belirtiyor. Mevcut Bilkom ortaklığının en somut sonuçlarından biri de yerelleştirme konusunda olacak. Şu anda Acrobat Professional ve Creative Suite 2 ile başlayan Türkçeleştirme zamanla diğer popüler uygulamalara da yansıyacak.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Adobe Premiere Pro CS3 | tiptop1 | Program Download ve Tanıtım | 0 | 07-16-2010 10:42 PM |
Adobe Fireworks CS5 11.0.0.484. Included Adobe Fireworks CS5 New Features (2010) | vuong87 | Program Download ve Tanıtım | 0 | 07-06-2010 09:07 AM |
Adobe Audition v3 | GooD aNd EvıL | Program Download ve Tanıtım | 0 | 04-09-2009 09:58 PM |
Düşen silecek sürücüyü ele verdi / 29 eylül | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-29-2006 12:23 PM |
Kötü AnıLarı SiLecek Hap ÜretiLecek...(imkanLarı zorLuyorLarmı ne?) | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 2 | 04-02-2006 11:01 AM |