![]() |
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 16021
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() Sana büyük bir sır söyleyeceğim
Zaman sensin Zaman kadındır İster ki Hep okşansın diz çökülsün hep Dökülmesi gereken bir giysi gibi ayaklarına Bir taranmış Bir upuzun saç gibi zaman Soluğun buğulandırıp sildiği ayna gibi Zaman sensin uyuyan sen şafakta ben uykusuz seni beklerken Sensin gırtlağıma dalan bir bıçak gibi Ah bu söyleyemediğim işkencesi hiç geçmeyen zamanın Bu mavi çanaklarda kan gibi durdurulmuş zamanın işkencesi Ah bu daha beter işkence hiç mi giderilmemiş istekten Bu göz susuzluğundan sen yürürken odada Bense bilirim büyüyü bozmamak gerektiğini Daha beter seni kaçak Seni yabancı bilmekten Aklın ayrı bir yerde gönlün ayrı bir yüzyılda kalmaktan Tanrım ne ağırdır sözcükler Asıl demek istediğim bu Hazzın ötesinde sevgim hiçbir zararın erişemeyeceği yerde bugün sevgim Sen ki benim saat-şakağımda vurursun Boğulurum soluk alıp vermesen Tenimde bir duraksar ve yerleşir adımın Sana büyük bir sır söyleyeceğim Her söz Dudağımda bir dilenen zavallı Acınacak bir şey ellerin için kararan bir şey bakışının altında İşte bunun için diyorum ikide birde seni seviyorum sözünü Boynuna takabileceğin bir tümcenin o parlakça kalp kristalini Kaba konuşmamdan gücenme benim. Bu konuşma Ateşte şu tatsız cızırtıyı çıkaran sudur o kadar Sana büyük bir sır söyleyeceğim Bilmem ben Sana benzeyen zamandan söz açmayı Bilmem senden söz açmayı bilir görünürüm Tıpkı uzun bir süre garda El sallayanlar gibi gittikten sonra trenler Bilekleri sönerken yeni ağırlığından gözyaşlarının Sana büyük bir sır söyleyeceğim Korkuyorum senden Korkuyorum yanın sıra gidenden pencerelere doğru akşamüzeri El kol oynatışından söylenmeyen sözlerden Korkuyorum hızlı ve yavaş zamandan korkuyorum senden Sana büyük bir sır söyleyeceğim Kapat kapıları Ölmek daha kolaydır sevmekten Bundandır işte benim yaşamaya katlanmam Sevgilim Louis Aragon |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: May 2006
Teşekkür Etme: 34 Thanked 787 Times in 309 Posts
Üye No: 13564
İtibar Gücü: 2105
Rep Puanı : 40019
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Teşekkürler Arkadaşım...
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() Okulda defterime
Sırama, ağaçlara Hem kara, hem kuma Kazırım adını Okunmuş sayfalara Hem de beyazlarına Taşa, küle, kana, kağıda Kazırım adını Parlak resimlere Savaşçının silahına Kralların kafasına Kazırım adını Çöle, ormana Kuşların yuvasına Çocukluk anılarıma Kazırım adını Gecenin coşkusuna Günün doyumuna Mevsimlerin kıyısına Kazırım adını Gökteki çırpıntıya Güneşe, bataklı dama Lıpır kıpır aya Kazırım adını Şafağın soluğuna Denize, vapurlara Alçakgönüllü dağlara Kazırım adını Bulut yumaklarına Fırtına damlasına Kalın, iri yağmura Kazırım adını Her türlü parıltıya Çığırtkan renklere Fiziğin has gerçeğine Kazırım adını Uyanık patikaya Kıvrımlı yollara Taşkın alanlara Kazırım adını Yanan lamba camına Sönük lamba üstüne Omuz omza damlara Kazırım adını Tombiş köpeğime Dimdik kulaklarına Beceriksiz pençesine Kazırım adını Kapımın eşiğine Sevdiğim herşeye En kutsal ateşe Kazırım adını Şaşkın camlara Kuşkulu dudaklara Suskun tuzaklara Kazırım adını Yıkılmış sığınağa Tükenmiş ışıldağa Sıkıntımın duvarına Kazırım adını Kavuşulan sağlığa Tehlikenin ardına Anısız umutlara Kazırım adını Tek sözcüğün gücüyle Döndüm yine yaşamaya Ey Özgürlük Senin için doğmuşum Adını her yere kazımaya Paul Eluard |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() Ben teşekkür ederim
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Üye No:
![]() Teşekkürler...
|
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
şiirler | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 45 | 02-22-2008 11:30 PM |
şiirler | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 71 | 02-09-2008 02:14 PM |
şiirler (6) | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 42 | 10-07-2007 04:29 PM |
şiirler (5) | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 23 | 10-04-2007 10:32 PM |
Mutluyum, sevdiğim için seni ( sevdiğim insana) | [мα∂ℓιηє] | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-28-2007 10:11 AM |