![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 29 Times in 22 Posts
Üye No: 14907
İtibar Gücü: 1426
Rep Puanı : 1460
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() ![]() Kuzey Irak'ta eğitim veren üniversiteler, üniversiteye giriş sınavında başarısız olan Kürt kökenli öğrencilere çengel attı. ÖSS'de başarısız olan öğrencilerin yurtdışında eğitim görmek için gittiği ülkeler arasına Irak da yerleşti. Kuzey Irak'ta bulunan Kürt Özerk Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, bölgesindeki üniversitelerde Türkiye'den de Kürtçe bilen öğrencilerin eğitim görmesinin yolunu açtı. Merkezi İstanbul'da olan Kürt Kültür ve Araştırma Vakfı (KÜRT-KAV), bölgede eğitim görmek isteyen öğrencilere rehberlik hizmeti vermeye başladı. Süleymaniye, Duhok ve Selahaddin üniversitelerinde okumak isteyen öğrencilere, rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunan vakfa, başvurular 3 Ağustos'a kadar sürecek. UCUZ VE RAHAT Kuzey Irak'taki üniversitelerde yüzde 5'lik 'yabancı öğrenci kontenjanı'na ÖSS'de başarılı olamayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden öğrenciler de ilgi gösteriyor. KÜRT-KAV üniversite adaylarına ucuz ve rahat bir eğitim vaadinde bulunurken, yaptığı tanıtımlarda, eğitim süresince ücretsiz barınmanın yanı sıra burs verileceği belirtiliyor. Kürt-Kav Yönetim Kurulu üyesi Fehim Işık, iki günde 400'ü aşkın başvuru yapıldığını ancak bunlardan sadece 40'ına olumlu yanıt verilebileceğini söyledi. REFERANS ŞARTI ARANIYOR Başvuru süresinin tamamlanmasından sonra başvurular Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendirilecek ve diploma notu esasına göre sıralanacak. Üniversiteler başvuru için lise diploması, lisedeki not durum çizelgesi, nüfus cüzdanı, 4 adet vesikalık fotoğraf ve "Kürtçe bilen, tanınmış bir kişiden referans" yeterli olacak. İstanbul dışındaki öğrenciler kargo, posta veya tanıdıkları aracılığı ile belgeleri ulaştırabiliyor. Yeni Şafak |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2548
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() paylaşım için saol...
![]() |
#3 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2548
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Kürtçe bilen, tanınmış bir kişiden referans......
en tanınmış sözde kürt kim acaba? ama onun dosyasına kırmızı nokta koymuşlar. kabul ederlermi???? ederler ederler. amerikada barzaniye kırmızı nokta koymadımı? birbirine benzerler. eeee barzani picide, 1 mehmetçik şehit edene 1 diploma kampanyası başlatır artık. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hak-Par davasında Kürtçe savunma 15 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-15-2006 03:35 PM |
Millî sporculara sınavsız öğretmenlik yolu | GeCeLeR | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-07-2006 08:25 AM |
‘Yurtdışı Üniversite Kayıt Günleri 2006’ | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 2 | 08-15-2006 04:29 PM |
Kürtçe yayına start verildi..24.03.2006 | KaRaYeL | Eskiler (Arşiv) | 1 | 03-24-2006 04:16 PM |
Kürtçe yayın başlıyor..23.03.2006 | KaRaYeL | Eskiler (Arşiv) | 1 | 03-23-2006 01:41 PM |