www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2006, 10:03 AM   #1
RichPich
Geçerken Uğradım

RichPich Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 14907
İtibar Gücü: 1425
Rep Puanı : 1460
Rep Derecesi : RichPich has much to be proud ofRichPich has much to be proud ofRichPich has much to be proud ofRichPich has much to be proud ofRichPich has much to be proud ofRichPich has much to be proud ofRichPich has much to be proud ofRichPich has much to be proud ofRichPich has much to be proud ofRichPich has much to be proud of
Red face 24-07-2006 10:02 Süperman Dönüyor !

Superman dönüyor, ama bizim Süpermen etkin çevreler arasında dönüp duruyor.

Önce ben de farklı algıladım. Bu herkesin içinde olabilecek türden bir komplekstir, önemli bir şahsiyet olmak, her kapıyı açmak, herkesle görüşmek, ne yalan söyleyeyim ben de içimden geçiririm çoğu zaman, ama sorumlu bir mevki sahibi olmadan, sorumluluktan kaçarak bunu yapmanın yakışık almayacağı, eleştiriye açık bir konu olarak ele almanın daha doğru olacağı, hatta hafiften de sinir ötesi hareketleri sonrası kaptığımız gıcığı da efendim aganigi diplomasisi, fındık kurdu, derin kanal diye yazıya dökmek istedim ama üzerime aniden gelen bir olgunlukla işin içinde bilmediğimiz ya daha olağan dışı, doğa üstü güçler vardır ya da bu yine bizim medyanın bir abartısıdır düşüncesiyle bu kanaatimi bir kenara bıraktım.

Genelde hep bu hatayı yapıyoruz çünkü. Medya bazı insanları olduğundan fazla şişiriyor, olmadık noktalara taşıyor, hepimiz de bu dolmuşa biniyoruz sonra. Muhtemelen adamcağız kendi kendine görev çıkarmış, bir şeyler de halledersem patron aferin iyi iş çıkarttın der, zaten hanginiz iş getiriyorsanız çalışın, başımla beraber der durur, biz de gündeme tutunur geçinir gideriz demiştir. Aslında o koca koca Büyükelçiyim diye geçinenlere, hatta bazen sıraya giren Liderlere sormak lazım, nasıl oldu da karşısına geçip ne konuştularsa artık.

Yok hal böyle değilse şu karara doğru gidiyorum kafamda, sanırım artık Superman dönmüştür. Superman dönmektedir ama bizim Süpermen, Elçilikler arasında dönüp durmaktadır. Adaşı gibi bir aktör ki o “Dünyayı Kurtaran Adam”ın da ta kendisidir. Süpermen gel dünyayı kurtar dememişlerdir ama o gelmiş ve sınırlar ötesi kurtarma harekatını başlatmıştır.

Fındık yeyerek gelişen doğa üstü güçleri vardır onun. O Dünyayı Batırmakta Olan Adam’la mücadele etmek için dönmektedir. Dünyayı Batırmakta Olan Adam, derdi ne Hamas, ne Hizbullah, ne PKK, ne Ladin, ne İranyum zenginleştirme, ama dünya malını sahiplenmek, diğerlerini batırıp, hatta yeni bir kıta yaratarak dünyanın tek emlak hakimi olmak gibi bir idealin peşindeyken, iyi insanları da banyo deliğinden süpürmeye çalışmaktadır.

İşte Süpermen burada bir filtre olur, süzgeç olur ve o iyi insanları esirger her şeyden önce. Sonra büyüklüğü şuradan gelir, kimse çağırmamış, görev vermemiş ama o tehlikeyi sezip kendiliğinden gelmiştir, sezmiştir ve görmüştür ki, Dünyayı Batırmakta Olan Adam’ın asıl amacı daha gizlidir ve o bunu fark etmiş, duruma el koymuştur.

Dünyayı Batırmakta Olan Adam, dünyada fındık üretimini toptan yok edecek bir “Fındık Kıracağı” ve dolayısıyla tüm aganigilere son verdirerek insan neslini durdurma hayalindedir, işte Süpermen bunun için devrededir. Önce verileri koordine eder, elçilikleri gezer, terör örgütleri ile mesafeyi ayarlar, back channel-derin kanalları işletir, özel harekat tesislerine girer, çok yönlü politika izler, tabi ki dünyayı kurtaracaktır.

Daha önce çevirdiği filmlerde gördük, Kripton kaçakları ile, düzen bozanlarla, oyun bozanlarla uğraşmıştır. Kah adalet savaşçısı olmuştur, kah emekçinin yanında yer almış, kah düzenden yana olmuş, sonu fiyasko da olsa, nükleer mücadelede bile yer almıştır, tabi ki dünyayı yine kurtaracaktır, kendi büyük dünyasını elbette !
RichPich çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı