![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() İçki ve sigara hakkında da birkaç hususu açıklamaya çalışalım:
”İnsanın ölümötesi ebedî hayattaki mertebesi, derecesi; şu andaki, dünyadaki beyin kapasitesine bağlıdır” dedik. Ne kadar yüksek kapasitede beyin hücrelerini çalıştırır, ne kadar bu yolla “ruhuna” yâni “dalga bedenine” enerji ve ilim depo ederse, ölümötesi yaşamda sermayesi o kadardır, dedik. Peki... İçki ve sigara beyinde ne tesir oluşturuyor?. Beyin hücrelerini uyuşturuyor!. Beyin hücreleri arasındaki bağlantıları (snapsları) tıkıyor!. Bunlar arasındaki bioelektrik akışını engelliyor!. Neticede siz, kendi elinizle, hapsolduğunuz hücreden çıkmak için verilmiş olan anahtarın dişlerini günden güne mahvederek, kendi kendinize en büyük kötülüğü yapmış oluyorsunuz. Tam bir noktaya geliyorsunuz, işin püf noktasını kavramak ve ona göre kendinize yön vermek durumundasınız. Pat diyor kafanız duruyor!. Ne yapsanız boş!. Çünkü o olayı çözümlemek için beyninizin ilgili hücrelerini devreye sokacak snapslar, içtiğiniz sigaranın içindeki bir takım maddeler yüzünden tıkanmış!. Ya da o hücreler aldığınız alkol dolayısıyla iş göremez hâle gelmiş!. Üstelik beyin hücreleri yenilenmez de!. Çok kısa süreli zevkler için, milyarlarca sene sürecek yaşantınızın sermayesi olan beyninizi harcayıp durmak!. Eline geçen bir torba altını, çıkardığı ses hoşuna gittiği için denize atan kişi gibi yaşamak!. Şâyet akıllılık bu ise, buyurun devam edin!. Ama unutmayın ki, bunun zararını gelecekte asla telâfi edemiyeceğiniz bir biçimde çekeceksiniz!. “İman” konusunun neresindeyiz? Bunu düşündünüz mü hiç? Vicdanımızın bize, “sen imanlısın” demesi önemli mi?. Yoksa, amelimiz mi imanımızın göstergesi?. Meselâ, sigara içen biri, sigaranın beynine ve dolayısıyla âhiretine zarar vermekte ve kendine zulmetmekte olduğuna imanlı mıdır? İmandan AMAÇ, İMANIN GEREĞİ OLAN AMEL MİDİR? İmanın gereği olan amel yoksa, iman mevcut olabilir mi? Sigara için biri, “ben sigaranın zararlarına iman ediyorum” dese dahi, böyle bir imanı var mıdır? O zarara iman etmiş biri sigaraya devam edebilir mi? Ediyorsa, o konuda imanı hâlâ var olabilir mi?. Her konuda gerçekçi olalım ve ne karşımızdakini, ne de kendimizi aldatmayalım!. “İman ehlinden, mümine bilerek zarar gelmez” diyor Hz.Rasûl!. Eğer çevremize veya kendimize bilerek zarar veriyorsak, bu durumda ne kadar imanlı olabiliriz? Anlayışı kıtlara kapı açıyorum: Buhari Tecrid tercümesi 2132 nolu Hadise göre zina da en hafif günahlardandır; iki kişi arasında kalması ve beyne direkt zararı olmaması yönünden!. Ama sigara, kişinin hem kendisine hem de çevresine bilerek zulmetmesidir ki, bu zinadan çok daha büyük günahtır. Bir günahın büyüklüğü, kişinin âhiretine verdiği zararla ölçülür!. Kimsenin ne kendi beynine ne de baskasının beynine zarar verme hakkı yoktur. Meselâ sigaranın zararına iman diye bir konu sözkonusu olamaz!. Çünkü artık o, iman boyutunu asmıs, îkan noktasına ulaşmıştır!. Çünkü bu zarar bilimsel olarak, madden tesbit edilmiştir!. Öyleyse, ister sigara yollu, ister başka fiillerle kendisine veya çevresine bilerek zarar veren kişinin imanından ne kadar sözedilebilir? Allah, bizi çevremize ve kendimize(kendisine) yararlı olalım diye mi yarattı; yoksa kendimize ve çevremize zarar verelim diye mi yarattı? İman, bizi çevremize yararlı ameller konusunda yönlendirmiyorsa, o iman ne kadardır bizde? |
![]() |
![]() |
![]() |
#n/a |
Bot
![]()
Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
|
colleteral (02-18-2006) bu konu için teşekkür ettiler...
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 1 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 8750
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() sen beni güldürdün Allah ta seni güldürsün
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 76 Thanked 3,698 Times in 908 Posts
Üye No: 4324
İtibar Gücü: 4407
Rep Puanı : 193277
Rep Derecesi :
|
![]() arkadas dudayev e katılıyorum ımansız olmaz sadece gunahkar olur
ımansız olmak okadar ufacık seylerden olmaz sıgara ıcmek veya ıckı ıcmek gıbı sıgara mekruh ıckı haram yapanlar cezasına katlanır ama ımansız yanı ımandan cıkmıs olmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Daimi Üye
Teşekkür Etme: 2 Thanked 29 Times in 12 Posts
Üye No: 5808
İtibar Gücü: 1521
Rep Puanı : 1510
Rep Derecesi :
|
![]() Walla Kanca haklısınız ama Ne yapam bırakamıyorum şu meret sigarayı !
![]() |
![]() |
#5 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2006
Teşekkür Etme: 1 Thanked 17 Times in 12 Posts
Üye No: 8856
İtibar Gücü: 1489
Rep Puanı : 862
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() paylaşım için saol kancam :biggrin:
![]() |
#6 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 202 Thanked 922 Times in 234 Posts
Üye No: 3160
İtibar Gücü: 3280
Rep Puanı : 103395
Rep Derecesi :
|
![]() sağol kankam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Geçerken Uğradım
Teşekkür Etme: 4 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 5750
İtibar Gücü: 1450
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() Allah ın yasak kıldıgı seyi yapma dedigi seyi yok ben yapıcam diyerek imamsızlık sergiliyor hemde zararlı olan ibr fiili yerine getirdigi için günahkar oluyordur..
bence hem günahkarız hemde imansız.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 10287
İtibar Gücü: 1423
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() paylaşım için saol kardeş eline sağlık
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 31 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 3109
İtibar Gücü: 1449
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() tesekkürler paylastigin icin
![]() |
![]() |
#10 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 98 Thanked 82 Times in 37 Posts
Üye No: 10059
İtibar Gücü: 1646
Rep Puanı : 9725
Rep Derecesi :
|
![]() Allaha şükür ne içki ne sigara hiçbir kötü alışkanlığım yok...
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Erkek beyni nasıl çalışır ? 10 Ağustos | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-10-2008 09:35 AM |
Tabular cinsel yaşamı nasıl etkiliyor? | WrAtBoY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-02-2008 06:00 PM |
Grev hayatı nasıl etkiliyor? 16 Ekim 2007 | вσυя∂¢αη | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-16-2007 04:48 PM |
Sigara, Beyni Yaşlandırıyor | iktisat_58 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-17-2007 07:08 PM |
Bu otelde içki ve sigara yasaklandı/25aralık | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 1 | 12-25-2006 04:07 PM |