![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() ÖSS tercihinde ayrıcalıklı adaylar
Ankara - Başarılı öğrenciler, ÖSS'de diğer adaylara göre bazı avantajlardan yararlanabilecekler. Okul birincileri ile ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatları ve proje yarışmalarına katılan öğrenciler, ÖSS tercihlerini yaparken diğer adaylara göre daha şanslı olacak. 2005-2006 öğretim yılında okul birincisi olanlar için ayrılan kontenjanlar, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda, programların yer aldığı tablolarda gösteriliyor. ÖSS'de başarılı olan okul birincileri, genel kontenjan ve okul birincileri kontenjanı göz önünde tutularak merkezi yerleştirme ile Y-ÖSS puanlarının elverdiği en üst tercihlerine yerleştirilecekler. Okul birincileri için ayrılan kontenjanlar sınırlı olduğu için, bu adayların tercihlerini dikkatli yapmaları gerekiyor. Liselerde öğrenim görürken TÜBİTAK tarafından düzenlenen uluslararası ve ulusal bilim olimpiyatları ile proje yarışmalarında dereceye giren adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları, derece aldıkları alanlarla ilgili bir yükseköğretim programını tercihleri arasında gösterdikleri takdirde, ayrı bir katsayı ile çarpılarak 2006-Y-ÖSS puanlarına katılacak. Öte yandan, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda engelli adaylar, tercihlerini yaparken engel durumlarını göz önünde bulundurmaları konusunda uyarılıyor.
![]() |
#n/a |
Bot
![]()
Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
|
Scorpionking2 (07-27-2006) bu konu için teşekkür ettiler...
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
07/18/07 - GP'li adaylar iktidar olmadan ezdi | Seager | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-18-2007 10:24 PM |
Adaylar seçime nasıl hazırlanıyor? | The JoLLy JoKeR | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-09-2007 01:01 AM |
AKP'li adaylar, Tayyip Su ile oy toplayacak/ 1 temmuz | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-01-2007 11:20 AM |
ÖSS tercihinde ayrıcalıklı adaylar | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 5 | 08-01-2006 03:41 AM |
21-07-2006 10:01 OKS tercihinde son gün | RichPich | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-21-2006 10:10 AM |