www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 08-25-2006, 08:42 AM   #1
Bostandere
Forum Aşığı

Teşekkür Etme: 111
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3038
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi : Bostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond repute

MİT'te geçen 22 yıl içinde üst kademelerde yöneticilik yapan MİT İstanbul Eski Bölge Müdürü Nuri Gündeş, ilk kez Aktüel dergisine konuştu.
Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) 22 yıl boyunca üst kademelerde görev yapan MİT İstanbul Eski Bölge Müdürü Nuri Gündeş, ilk kez Aktüel dergisine konuşarak, suikast sonucu öldürülen Müsteşar Yardımcısı Hiram Abas ve emekli general Veli Küçük ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Gündeş'in sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

* Veli Küçük, Sönmez Köksal... Neden özel güvenlik alanına giriyorsunuz? Yapabileceğim en uygun iş bu, anladığım bu. Veli iyi bir insan ama ilişkileriyle sorun yaratıyor. Sedat Peker'in yanında ne işi var? Ne çalışıyorsun Gima'da orada burada? Bunlar sıkıntı yaratıyor.

EYMÜR'ÜN BABASI MASON

* Mehmet Eymür'ün hazırladığı 1. MİT Raporu'nda en çok sizin aleyhinize bilgi vardı. En büyük iyiliği kendisine ben yaptım. Babası çok muhterem bir insandı. Elini öptüğüm bir insandı. Bana başkanlık da yaptı. Masonların en iyi ve sevilen adamıydı, Ahenk Locası Başkanı'ydı. Eymür ise bir MİT'çiye yakışmayacak şekilde yazıyor.

ÇATLI'NIN SEÇİMİ

* ASALA'ya karşı yapılan operasyonların başında siz mi vardınız? Eylemleri ben organize ettim.

* Siz de yurtdışına gittiniz mi? Hayır. Maşa varken niye elimi yakayım.

* Siz mi seçtiniz Çatlı'yı? Kimin seçtiğinin önemi yok. Bu Milli Mücadele'ydi. Terör memleketi hedef almıştı; buna karşılık adamlar hizmet etti memlekete. Bu tür operasyonlarda görev alacak kişide milliyetçilik önemli bir motiftir.

* Alaattin Çakıcı ASALA operasyonlarında var mıydı? Yoktu. Benim zamanında MİT'le ilişkili değildi. Ben emekli olduktan sonra Divan'ın lobisinden gördüm. "Kim bu" diye sordum arkadaşlara. "Çakıcı" dediler. İlk defa orada gördüm. Ben daha sonra başıma, dolayısıyla devletin başına dert olacak adamlarla hiçbir zaman işbirliği yapmadım.

KETENE 'SPOTER'Dİ

* Ekiplerden biri de Kuzey Irak'ta öldürülen Sabah Ketene miydi? Değildi. Ketene bize adam bulurdu. Bu tür kişilere "spoter" denir. İstediğimiz sıfatlarda adamlar bulurdu. Bağdat'ta görev yaptığım zamandan beri tanıyordum. Teşkilatta çalıştı ama daha çok Kuzey Irak'ta.

* Ketene'yi Emin Çölaşan'la siz mi tanıştırdınız? Hayır. Belki Hüsamettin Cindoruk bahsetmiştir. Çünkü, Cindoruk Çölaşan'ın halasının oğlu. Cindoruk, benim yakın dostumdur. Çok değerlidir. Benim ricam üzerine Sabah Ketene'nin avukatlığını yaptı. Ben bakmasını rica ettim. Önemli bir dava değildi.

* Ketene'nin öldürülmesini örgütler üstlenmedi. Bana göre gizli servisler öldürdü. Çünkü, deşifre olmuştu.

'Hiram Abas silah ticareti yapıyordu'

* Beyrut'taki görevi sizden devralan Hiram Abas'ın ölümü üzerindeki sır perdesi kalkmadı hâlâ... Bunlar defalarca Teşkilat'a girip çıktılar. Bu kadar zorlamak doğru değil. Abas, ilk istifasını bana getirdi. Bana çok saygı duyduğunu söyledi. İstifasına şartlar yazmış bol bol. Böyle istifa olmaz dedim, sebebini yazar iki satırlık bir şey getirirsin. Maaş sorunu vardı. "Bekle düzelecek" dedim.

* Size bilgi geldi mi ölümüyle ilgili? Hayır gelmedi. Hiram Abas kendine çok güvenirdi, silahşordu. Bir yakınına vurdurmuş olabilirler. Çünkü, yakınını görürse ona silahla davranmaz. Silah ticareti yapıyordu o zaman. Silah satıyordu yani. Çalışkan biriydi, ama kavgacı ve fevriydi

Bostandere çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Eski Bugün   #n/a 
Teşekkür Botu
Bot
bot Çevrimiçi

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
gangaster (08-25-2006) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
Old 08-25-2006, 09:42 AM   #2
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2552
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

zamanında yapılan teşkilat içindeki çekişmeler

kişiler ölmüş olmasına rağmen,

devam ediyor...

konuşma hakkını nasıl olsa kullanamayacak diye...

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı