www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 08-28-2006, 10:22 AM   #1
Bostandere
Forum Aşığı

Teşekkür Etme: 111
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3033
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi : Bostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond repute

İstanbul'da muhteşem bir GP koşuldu. Ferrari ile Felipe Massa yarışı başladığı gibi zirvede bitirirken 2.'lik mücadelesi tam anlamıyla rüya gibi oldu. Nefes kesen rekabette 2. sırayı Fernando Alonso alırken Michael Schumacher 3. oldu

Kariyerinde ilk pole pozisyonunu Türkiye GP'sinde elde eden Felipe Massa yine kariyerinin ilk zaferine Türkiye GP'sinde ulaştı.

Geçişlerin damga vurduğu GP'de Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa damalı bayrağı ilk göğüsleyen pilot olurken 2.'lik mücadelesi herkesi çılgına çevirdi ve Renault ile şampiyona lider Fernando Alonso 8 puanın sahibi oldu. Ferrari ile Michael Schumacher ise 3. sırada yer almayı başardı.

İstanbul Park Pisti'nde 58 tur üzerinden yapılan yarışa ''pole pozisyonda'' başlayan Massa, liderliğini yarış sonuna dek sürdürüp birinciliği elde etti.

Nefes kesen ikincilik yarışında ise Renault pilotu Fernando Alonso, Ferrari pilotu Michael Schumacher'i geçerek ikinci sırayı elde etti. Michael Schumacher ise 3. sırada yer aldı.

Massa ile Alonso arasında 5.5 saniye fark bulunurken, Alonso ile Schumacher arasında sadece 0.1 saniye fark bulunuyordu.

25 yaşındaki Massa, bu sonuçla kariyerinde ilk kez birincilik kürsüsüne çıkmış oldu.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat birinci olan Felipe Massa'ya, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ikinci olan Alonso'ya, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da 3. sıradaki Michael Schumacher'e ödüllerini verdi.

Petrol Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi Hanzade Doğan takımlar sıralamısında ilk sırayı alan Ferrari'ye ödül verdi.

-EN HIZLISI FİSİCHELLA-
Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinde en yüksek hıza Renault pilotu Giancarlo Fisichella ulaştı. İstanbul Park'taki 58 turluk yarışta İtalyan Fisichella, 317.8 kilometre hıza ulaşarak, en hızlı pilot oldu.

Ferrari'nin Alman pilotu Michael Schumacher, 313.4 kilometre ile en hızlı ikinci, takım arkadaşı Felipe Massa da 312.2 kilometre ile en yüksek hıza ulaşan 3. pulot olarak dikkat çekti.

Kaza yapıp yarış dışı kalan Kimi Raikkonen'in derecesi ise 138.9 kilometrede kaldı.

-SEKTÖRLERDE MASSA VE ALONSO-
İstanbul Park Pisti'ndeki 3 sektörde en iyi derece elde eden pilotlar Felipe Massa ile Fernando Alonso oldu.

Massa 1. sektörde 32.856, 3. sektörde de 24.111 ile en hızlı sektör geçişi yapan pilottu. Alonso ise 2. sektördeki 30.728'lik derecesiyle, bu sektörün en hızlısıydı.

-PİLOTLAR SIRALAMASI-
Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinin ardından pilotlar sıralamasında Fernando Alonso ile Michael Schumacher arasındaki puan farkı 12'ye çıkarken, takımlar sıralamasında ise Renault ile Ferrari arasındaki fark 2'ye indi.

Formula 1'de İstanbul'daki yarışın ardından pilotlar sıralaması şöyle oluştu:
Sürücü Ülkesi Takım Puan
1-Fernando Alonso İspanya Renault 108
2-Michael Schumacher Almanya Ferrari 96
3-Felipe Massa Brezilya Ferrari 62
4-Giancarlo Fisichela İtalya Renault 52
5-Kimi Raikkonen Finlandiya McLaren-Mercedes 49
6-Jenson Button İngiliz Honda 36
7-Juan Pablo Montoya Kolombiya McLaren-Mercedes 26
8-Rubens Barrichello Brezilya Honda 22
9-Nick Heidfeld Almanya Sauber-BMW 19
10-Ralf Schumacher Almanya Toyota 18
11-Pedro de la Rosa İspanya McLaren-Mercedes 14
..-David Coulthard İngiliz RBR-Ferrari 14
13-Jarno Truli İtalya Toyota 10
14-Jacques Villeneuve Kanada Sauber-BMW 7
15-Mark Webber Avustralya Williams-Cosworth 6
16-Nico Rosberg Almanya Williams-Cosworth 4
17-Christian Klien Avusturya RBR-Ferrari 2
18-Vitantonio Liuzzi İtalya STR-Cosworth 1

-TAKIMLARDA FARK 2 PUANA İNDİ-
Takımlar sıralamasında ise Ferrari'nin 1 ve 3. sıraları alması ile Renault ile aradaki puan farkı 2'ye indi.

Formula 1'de, İstanbul'daki yarışın ardından oluşan puan durumu şöyle:
1- Renault (160 puan)
2- Ferrari (158 puan)
3- McLaren-Mercedes (89 puan)
4- Honda (58 puan)
5- Toyota (28 puan)
6- Sauber-BMW (26 puan)
7- Red Bull Racing (16 puan)
8- Williams (10 puan)
9- STR-Cosworth (1 puan)

-İSTİKLAL MARŞI KARACA'DAN-

İstanbul Park'taki yarışın startı öncesi İstiklal Marşı'nı ses sanatçısı Işın Karaca söyledi. Tribünlerdeki seyirciler de ayağa kalkarak İstiklal Marşı'na eşlik etti. Bu arada, yarış başlamadan az önce hava sıcaklığı 35, pist sıcaklığı ise 53 derece olarak ölçüldü.

Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinin startı öncesi, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Turizm Bakanı Atilla Koç da İstanbul Park Pisti'ne geldi. Şahin ve Koç'un yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da İstanbul Park Pisti'ne gelenler arasındaydı. Bakanlar Şahin ve Koç ile Ağar, Güler ve Cerrah, start öncesi pit alanına girdiler. Daha sonra da yarışı izlemek için VIP (A) kuleye geçtiler.

İstanbul'da zafere uzanan Massa yarışın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada: "Gerçekten muhteşem oldu benim için. Kariyerim boyunca çok sıkı bir şekilde çalışıyorum ve geriye baktığımda burada olmak beni gerçekten de çok mutlu ediyor. Sıralama turlarında olduğu gibi bugün de çok sevinçliyim. GP'ye çok iyi başladık. Araç çok dengeliydi ve güvenlik aracının ardından da iyi devam ettik. Araca çok yüklenmedim ve herşey benim için çok iyi geçti. Araç komutlarıma çok iyi tepki verdi ve arayı muhafaza ederek zafere uzandım. Herkesi tebrik ediyorum" dedi.

İkinci sırayı alan Fernanado Alonso ise: "Güvenlik aracı sayesinde şanslıydık ve Schumacher'i geçme şansı yakalayarak geçtik. 50 tur boyunca çok yaklaştık birbirimize ve yarım araç boyu ile O'nu geçtim. Tam anlamıyla mutlu değlim yarışı kazanamadık, Felipe arayı çok açtı ve O'nu yakalamak imkansız oldu. Schumi beni çok ama çok zorladı ama mesafeyi belirli bir dengede tutmak için çabaladım ve son atağında yaptığı atakta ben de bir manevra ile geçiş yapmasını engelledim" dedi.

GP'de 3. olan Ferrari pilotu Michael Schumacher ise: "Çok iyi bir yarış oldu ve hayal kırıklığı dememize gerek yok. Güvenlik aracı bizim için beklenmedik bir durumdu ama Massa hiç hata yapmadı ve O'nu kutluyorum. Biz de bir pilot şanssız ise diğeri telafi edebiliyor ve bu çok önemli. Son bölümde istediğim hıza ulaşamadım. Son 8. virajda lastikler biraz fazla zorlandı ama yapabileceğimin en iyisini yaptım. Yarışın sonunda elimden geleni yaptım ama yeterli olmadı. GP'nin başında Fernando ile yan yana giderken Felipe çok iyi çıkış yaparak iyi iş yaptı ve liderliği alarak zafere uzandı. Herkesi tebrik ediyorum" dedi.

.::YARIŞ 1. TURDA KAZAYLA BAŞLADI, ALONSO VE SCHUMI'NİN SON TURLARDA İKİNCİLİK İÇİN VERDİKLERİ MÜCADELE NEFES KESTİ

Brezilyalı pilot bugün de yarışı kazanarak, kariyerindeki ilk birinciliğini elde ederken, İstanbul'dan ilklere imza atarak ayrıldı.

İlk zaferi sonrası oldukça duygulanan Massa'nın podyumda gözleri dolarken, basın toplantısı sırasında da duygulu anlar yaşadı.

-YARIŞ KAZAYLA BAŞLADI-

İstanbul Park Pisti'ndeki Formula 1 Türkiye Grand Prix'si kazayla başladı. Starttan sonra hemen ilk virajda Fisichella'nın aracı ters dönerken, Heidfeld, Raikkonnen, Sato, Monteiro, Ralf Schumacher ve Speed de kazaya karışan pilotlar oldu.

Bu pilotlar, 1. turun ardından hemen pite girerek, ön kanat ve lastik değişimi yapmak zorunda kaldı.

Bu arada startla birlikte 3. sırada yarışa başlayan Alonso atak yaparken, Michael Schumacher, İspanyol pilotun kendini geçmesine izin vermedi.

-GEÇEN YILIN BİRİNCİSİ YARIŞ DIŞI KALDI-

1. turda pite giren Raikkonen, pitten çıktıktan sonra 8. virajda sol arka lastiği patladı ve bariyerlere vurdu. Ön kanadı ve süspansiyonu kırılan Raikkonen yarışa devam edemedi.

-İKİ FERRARİ AYNI ANDA PİTE GİRDİ-

Yarışın 12. turunda Vitantonio Liuzzi, 1. virajda kaldı. Aracının pistin üstünde bulunması nedeniyle güvenlik aracı hemen piste çıktı.

Bu sırada pilotlar güvenlik aracının çıkması nedeniyle pite girdiler. Ancak ilk iki sırada yarışı götüren Ferrari pilotlarının aynı anda pite girmesi Alonso'ya yaradı.

Michael Schumacher, pite ilk giren takım arkadaşı Massa'yı beklerken zaman kaybetti ve Alonso pit sonrası ikinci sıraya yerleşti.

-ALONSO İLE SCHUMACHER'İN NEFES KESEN ÇEKİŞMESİ-

İki Ferrari'nin aynı anda pite girmesi sonrası ikinci sırayı Alonso'ya kaptıran Michael Schumacher, 2. pit stoplardan sonra Alonso ile arasındaki farkı iyice kapadı.

Alonso 39, Schumacher ise 43. turda pite girdi. Pit sonrası iki pilot arasındaki fark 0.402 saniyeye kadar düştü.

Böylece son 15 turda İstanbul park Pisti, Schumacher ile Alonso'nun nefes kesen yarışına tanıklık etti.

İki pilot finiş çizgisine kadar büyük mücadele örneği gösterirken, tüm çabalarına rağmen Schumacher, Alonso'yu geçmeyi başaramadı ve çok az farkla İspanyol pilot ikinciliği elde etti. İki pilot arasında sadece 0.1 saniye fark vardı.

-YAMAMATO 23. TURDA YARIŞ DIŞI-

Yarışın 23. turunda da bugünkü yarışta pilotların en çok zorlandığı 1. virajda bu kez Sakon Yamamato pistten çıktı.

Super Aguri takımının Japon pilotu yarış dışında kalan pilotlar kervanına katıldı.

Öte yandan 28. turda Michael Schumacher, 8. virajda pist dışına çıktı. Alman pilot bu sırada 5 saniye zaman kaybetti.

Bu arada Albers de 48. turda, 6. virajda yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Bostandere çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 08-28-2006, 10:27 AM   #2
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2547
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

haber ıcın tskler...

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı