www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 09-27-2006, 01:54 AM   #1
M@D_VIPer
Forum Kalfası

M@D_VIPer Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 26
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2999
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi : M@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond repute
Varsayılan 275 milyon dolar yatıracağız 200 akademiye ulaşacağız / 27 eylül

275 milyon dolar yatıracağız 200 akademiye ulaşacağız

Cisco Systems’in CEO’su John Chambers, 5 yıl içinde eğitim başta olmak üzere çeşitli alanlarda 275 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı ile rotokol imzalayan Cisco, 11 noktada eğitim akademisi kuracak. Chambers, 47 olan akademi sayısını 200’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

İNTERNET ağ teknolojileri ve veri iletişimi alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Cisco Systems’in CEO’su John, Chambers, gelecek 5 yıl içinde Türkiye’ye 275 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Cisco Systems İcra Kurulu Başkanı John Chambers, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın toplantısı yaptı. Başbakan Erdoğan ile Davos’ta da görüştüğünü anımsatan Chambers, Erdoğan’ın dinamik ve açık beklentileri bulunduğunu, fırsatları bilmek istediğini kaydetti. 5 yıl içinde şirketin Türkiye’ye 275 milyon dolar yatırımının söz konusu olduğunu açıklayan Chambers, hedefe ulaşmak için iyi bir eğitim sistemi, hazır bir altyapı ve yeniliğin gerekliliğine dikkat çekti. Chambers, şirketin 2000 yılında eğitim sisteminin nasıl geliştirileceği konusunda bazı taahhütlerde bulunduğunu, bu çerçevede Türkiye’de 47 akademi kurduklarını, bunu 200’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

İLK 5 ÜLKE ARASINDA:

Cisco Systems’in 163 ülkede faaliyet gösterdiğini, 10 bin network akademisi bulunduğunu ve 500 bin öğrenciye hizmet verdiğini belirten Chambers, Türkiye’yi gelişmekte olan ilk 5 ülke arasında gördüklerini kaydetti. Chambers, ağ uzmanı yetiştirmede kamu-özel sektör ortaklığını benimsediklerini, bu yöntemle Çin ve Hindistan’da başarılar elde ettiklerini anlattı. Attıkları adımları 5 yıl sonra aynı şekilde sürdürmek istediklerini ifade eden Chambers, bugünkü adımların başarılı olması halinde arkasının geleceğini dile getirdi.

PROTOKOL İMZALANDI:

Toplantıda, Türkiye’de Cisco’nun akademi merkezlerinin kurulması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) arasında imzalanan protokole ilişkin açıklamalar da yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, 3 yıl önce 100 öğrenciye 1 bilgisayar düşerken, bugün ortaöğretimde bu oranın 12-13, ilköğretimde 25-26’ya yükseldiğini ancak okullara sadece bilgisayar götürmenin yeterli olmadığını kaydetti. Cisco’nun network akademilerinin gençlere ağ yapısını öğrenmede önemli bir imkan sunduğunu söyleyen Aktürk, protokol çerçevesinde bakanlık bünyesinde bir eğitim merkezi kurulacağını, bunun masraflarının Cisco tarafından karşılanacağını ve burada ilk etapta öğretmenlerin eğitileceğini belirtti. Aktürk, bilişim meslek liselerinin bulunduğu 10 noktada kurulacak Cisco Akademisi’nin daha sonra diğer illere de yaygınlaştırılacağını bildirdi.

Silikon Vadisi yılbaşına kadar Pendik’te kurulacak

AKP Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, Silikon Vadisi’nin yılbaşına kadar İstanbul Pendik civarında kurulmasının planlandığını belirtti. Türkiye’nin yatırım anlamında cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen Denemeç, Cisco’nun 275 milyon dolarlık yatırımının büyük görülmeyebileceğini ancak bunun altyapının gelişmesi açısından önemli olduğunu ve önümüzdeki süreçte bu alandaki yatırımların artacağını dile getirdi.

M@D_VIPer Nickten Öte..Bir Markadır...

Her Gidişin Bir Dönüşü,Her Bitişin Bir Başlangıcı Vardır..!!!
M@D_VIPer çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı