www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-01-2006, 02:06 AM   #1
M@D_VIPer
Forum Kalfası

M@D_VIPer Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 26
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2999
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi : M@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond repute
Varsayılan Bize eylemle yüklenmeyin kendi sendikanıza yürüyün / 1 ekim

Bize eylemle yüklenmeyin kendi sendikanıza yürüyün

Arda AKIN/ANKARA

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memur maaşlarına gösterilen tepkiler üzerine yaptığı yorumlara bir yenisini daha ekledi. Şahin, "Bu yürüyen sendika ve konfederasyon üyeleri önce kendi sendika ve konfederasyonlarına yürüsünler. Önce kamuda en düşük ücretliye ödenen kadar kendi personeline ücret ödesinler, sonra konuşsunlar" dedi.

KAMU çalışanlarına yapılan zamma gösterilen tepkiler üzerine sendikaların ve diğer partilerin kendi çalışanlarına verdiği ücretleri araştıran Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bu konudaki yorumlarına dün de devam etti. Yapılan zam üzerine eylem yapacağını açıklayan sendikaların üyelerine "Önce kendi sendikanıza yürüyün" diyen Bakan Şahin, bu sendika ve konfederasyonlarda en düşük memur maaşından bile daha düşük ücret ödendiğini öne sürdü.

HEPSİNİ TESPİT ETTİM: Başbakanlıktaki makamında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan, Bakan Şahin, bu konuda şöyle konuştu: "Bu yürüyen sendika ve konfederasyon üyeleri önce kendi sendika ve konfederasyonlarına yürüsünler. Çünkü biz hükümet olarak o sendika ve konfederasyonlardan çalışanlarımıza çok daha iyi ücret veriyoruz. Önce onlar kamuda en düşük ücretliye ödenen kadar kendi personeline ücret ödesinler, ondan sonra konuşma hakkına sahip olsunlar. Hepsini tespit ettim, Ağustos ayı itibariyle bordrolarını temin ettim. 3 konfederasyon da konfederasyonları ve sendikalarında çalışanlara bizim memura verdiğimizin altında ücret veriyor. Bu arkadaşların bir tek cümle söylemeye, kamuoyunda bu konuda yorum yapmaya hakları yoktur. Önce aynaya baksınlar sonra hükümeti ve devleti eleştirsinler."

KUŞKU DUYDUM, BİR BAKTIM: Şahin, "Bu eleştirilerinizi pazarlık masasında iken onlara iletmişmiydiniz, yoksa onlar sertleşince mi böyle söylediniz" şeklindeki sorusu üzerine de şunları söyledi: "Ben onların o yüksek perdeden konuşmaları karşısında çalışanlarına söyledikleri gibi ücret ödeyeceklerini zannediyordum. Ama kuşku duydum ’bir bakayım’ dedim. Sigorta kurumlarından istedim. Bir gördüm ki bir konfederasyon çalışanlarını tamamen asgari ücretten göstermiş, diğerleri de bizim kamuda en düşük ücretliye ödediğimiz maaşın altında ödüyor." Şahin, sendika ve konfederasyonlar yüksek maaş ve ücret konusunda değerlendirme yaparken, kendilerini inandırıcı bulmadığını ifade etmek istediğini belirterek, "Onlar önce kendi çalışanlarına sahip çıksınlar sonra başkalarının derdiyle ilgilensinler" dedi.

MÜMKÜN OLANI VERDİK: "Bütçe görüşülürken küçük bir zam artışı söz konusu olabilir mi" sorusu üzerine Şahin, bütçenin son derece şeffaf bir bütçe olduğunu, 2007 yılındaki gelirlerin ne olacağını, bunların nerelere harcanacağını daha önceden öngörüldüğünü dile getirdi. Şahin, "Dolayısıyla kamu personeline 2007 ile ilgili ne kadar zam yapacağımızı, ücretlerde ne kadar artış yapacağımızı, mevcut koşullar içerisinde enine boyuna düşünürek, mümkün olan neyse onu verdik" diye konuştu.

KESK’ten AKP’ye siyah çelenk

AKP’nin, Milli Eğitim Bakanlığı’nda kadrolaşmaya gittiğini ileri süren KESK üyeleri, AKP Genel Merkezi binasına siyah çelenk bırakarak, Bakan Hüseyin Çelik’i protesto ettiler. Balgat’ta bulunan AKP Genel Merkezi önünde biraraya gelen KESK üyeleri, "Çelik şaşırma, sabrımızı taşırma", "Tüccar Çelik Bakanlık senin neyine" sloganları atarak, MEB’de kadrolaşıldığını ve sürgünler yapıldığını söylediler. Yapılan konuşmanın ardından üzerinde, "Kadrolaşma, baskı, sürgün ve cezalara son" yazılı siyah çelenk AKP Genel Merkezi binasının kenarına bırakıldı. Eylem süresince polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Yaklaşık 200 polis ve 3 panzerin görev yaptığı eylem olaysız tamamlandı.

M@D_VIPer Nickten Öte..Bir Markadır...

Her Gidişin Bir Dönüşü,Her Bitişin Bir Başlangıcı Vardır..!!!
M@D_VIPer çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı