Beko Erkekler Basketbol ligine iyi bir başlangıç yapmak isteyen Pınar Karşıyaka'nın antrenörü Levent Topsakal, "Yabancı oyuncularımızın gelişi ile takım çalışmalarına başladık. Şu anda takım bir yükseliş içerisinde. Oyun içerisinde oyuncular birbirlerini tam olarak tanımadılar ama genelde iyi bir uyum içerisindeler. Ben sezon sonu ne olur bilmiyorum. Ama ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz" diye konuştu. Lige iyi hazırlandıklarını söyleyen Nedim Yücel ise, "Biz daha çok kondisyon çalıştık. Kondisyona daha çok önem verdik. Topa daha sonra başladık. Zaten burada da gördük, kondisyon olarak iyiyiz. Ama teknik bakımdan oynayarak daha iyi olacağımıza inanıyorum. Bir uyum sorunu yaşadığımıza inanmıyorum ama bizim yaş ortalamamız 24. Genç bir ekibiz. Tecrübesizliklerimizi en alt seviyeye getirdiğimiz taktirde daha başarılı olacağız" yorumunu yaptı. ABD'li Marcus Slaughter, "Gelişim biraz geç oldu. Ama önemli bir sorun yaşadığımı zannetmiyorum. İleride daha iyi bir takım olacağımıza inaniyorum. Ligi en iyi şekilde bitirmek için çabalayacağız" ifadelerini kullandı.