![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 111 Thanked 1,308 Times in 803 Posts
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3037
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() 55 yaşındaki Michael Friedl, 1987'den bu yana İstanbul'da yaşıyor ve yeni bir branş olan ultra maratonda Türkiye formasıyla yarışıyor
Michael Friedl, 1987'de iş için İstanbul'a gelmiş ve o tarihten bu yana Türkiye'de ikamet ediyor. 1992'de Marmaris'te tatil yaparken Fulya hanımla tanışmış ve evlenmiş. Türkiye'de çalıştığı dönemde spora ilgi duyan Friedl atletizmin en zor dallarından biri olan maratonu tercih etmiş. Friedl, o dönemi şöyle anlatıyor: "Sigara içiyordum, bira içiyordum, Türkiye'de de rakı içmeye başladım. Fazla kilo aldım. 40 yaşında bir gün düşündüm, 'Böyle devam edemez, spor yapmam gerek' dedim. Herhangi bir sağlık sorunum yoktu. Önce çok yavaş başladım, 1 km, 5 km koştum, sürekli mesafeyi artırdım. 1992'de ilk defa Hamburg'da maraton koştum. Beş saatte bitirdim, ama çok kötü oldum ve 'Artık maraton koşmam' dedim. Ancak daha sonra koşmaya devam ettim." Friedl, son yıllarda ultra maratonla ilgilendiğini belirterek "İnternette gördüm, baktım insanlar 100-200 kilometre koşuyor. 'Ben de ultra maraton koşmak istiyorum' dedim. Yaklaşık yedi yıldır çeşitli yarışlara katıldım. Ultra maraton beni mutlu ediyor. Ultra maratonda hiç durmadan 12 saat, 24 saat koşabiliyorsunuz" dedi. Veteran sporcu ultra maratonda Türkiye adına koştuğunu kaydederken İstanbul'da antrenman yapamamaktan yakındı. Friedl, "Yeşilköy'den Sarıyer'e kadar yolda koşup, geliyorum. Bu da tehlikeli oluyor. Zaman zaman Belgrad Ormanları'nda koşuyorum, ama orada tur attığım için motivasyonda zorlanıyorum" diye konuştu. 'Amaç bitirmek, süre önemsiz' Bu sene uzunluğu 1200 kilometre tutan ultra maratona katıldığını ifade eden Friedl, şöyle devam etti: "Ultra maraton 1200 kilometreydi, 17 günde koştuk. Günde ortalama 70 kilometre koşuyorduk. 35 kişi katıldı, genel klasmanda 6., 55-59 yaş grubunda birinci oldum. Benim için ultra maratonda önemli olan varışa gelmek. Kaç saatte bitirdiğin önemli değil. 15 yılda toplam antrenman ve yarışlar dahil yaklaşık 50 bin kilometre koştum. Bundan sonraki hedefim 2009'daki Avrupa ultra maraton koşusuna katılmak. Bu 4 bin 700 kilometrelik bir koşu, 64 günde koşulacak." Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Münir Yaraş, Michael Friedl'in koştuğu ultra maratonun çok zor bir uğraş olduğunu söyledi. Dünya Atletizm Federasyonu Yol Koşuları, Kros ve Dağ Koşuları Komite Üyesi olan Münir Yaraş, "Ultra maraton da bizim komiteye bağlı olarak yapılıyor. Son zamanlarda ultra maraton, dağ koşuları gibi ekstrem sporlara ilgi artıyor. Ultra maratona genelde Friedl gibi yaşlı sporcular katılıyor. Bakiye Duran adlı bayan bir sporcumuz da ultra maraton koşuyor" diye konuştu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
wéé 25 NuMaRaLı FoRmAsıyLa =) TRAßZ0NSP0R^n pRénsLéRinDén éN FaRkLıSı :) | DiŞi KapLaN__1967-25 | Trabzonspor | 0 | 11-14-2009 03:59 PM |
Göz Yaşlarım Koşuyor Sana | Didem | Eskiler (Arşiv) | 6 | 12-23-2006 01:27 AM |
Yatırım bankaları Türkiye’ye koşuyor / 26 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-26-2006 02:04 AM |