![]() |
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2006
Teşekkür Etme: 15 Thanked 182 Times in 79 Posts
Üye No: 15241
İtibar Gücü: 1574
Rep Puanı : 9399
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Abdullah b. Ebi Evla (r.a)'nın rivayetine göre;ölüm döşe inde kelime-i şahateti söyleyemeyen bir gencin,bu durumunun hayatta olan annesine asi olmasından kaynaklandı ını ö renen Peygamberimiz (s.a.s) bu gencin annesini ça ırtarak kadına;
--Bu (hasta) senin oglunmudur? diye sordu Kadın; --Evet(oglumdur),dedi Rasül-i Ekrem kadına: --bak şurada büyük bir ateş hazırlansa ve "o luna şefaat edersen,onu bu ateşde yakmayız;fakat şefaat etmessen bu ateşte yakarız" deseler ne yapardın?Şefaat edermiydin? diye sordu. Kadın: --Onun şefaatçisi ben olurdum,dedi Resül-i Ekrem --o halde /sana asi olan bu ogluna cehennem ateşindenkurtarmak için hakkını helal edip) ondan razı oldu una Allahu Teala'yı ve beni şahid olarak göster,buyurdu. Kadın --Allah'ım seni ve resül-i ekrem'ini şahit tutuyorum.O lumdan razı oldum(hakkımı ona helal ettim) dedi.bunun üzerine Resül-i Ekrem salla'llahu aleyhi vesellem hasta gence: --La ilahe illa'llahü vahdehu la şerikeleh ve eşhedü enne Muhammeden abduhü ve resüluh de, diye buyurdu.Hasta hemen şahadet getirdi.Bunun üzerineRasül-i Ekrem salla'llahu aleyhi ve sellem --Allah'a ham'd olsunki,benim vasıtam ile bu (genci) cehennem ateşinden kurtardı, buyurdu. Eli öpülmesi merhametli,şefkatli,annelerin hakkının,rızası,hayır duasının ne kadar önemli oldu unu bu hadise çok güzel bir şekilde ortaya koyuyor.onun için annelerin rızası ve hayır duasını almaya bakalım.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mükemmel Güzellikte Olan Genç Kızı Yaşlı Adam Sikiyor | Mp4cu | Yabancı Adult Videolar | 0 | 11-14-2009 12:17 PM |
rus genc annesine yakalaniyor | alivelideli | Adult eski arşiv | 0 | 07-16-2008 02:51 AM |
41 Yıl Sonra Annesine Kavuştu 25 Ekim | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-25-2007 04:55 AM |
Bebeğin annesine fedakarlığı | kan | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-02-2007 11:13 PM |
Müslüman olan genç bir ortodoks kızın kendi kaleminden hikayesi | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 1 | 02-18-2006 10:50 PM |