![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 26 Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2995
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bush: Ortadoğu'da Hristiyanlık-İslam savaşı yok
WASHINGTON (A.A) ![]() Amerikan Fox News televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Bush, Ortadoğu'daki çatışmaların Hıristiyanlık ile İslam arasında bir çatışma olarak özetlenemeyeceğini belirterek, "Bana göre dinler arasında bir savaş söz konusu değil. Bu, Hristiyanlığın İslam'a karşı gelişi değil" ifadesini kullandı. Bush, tamamı Fox News kanalında bugün yayımlanacak olan açıklamasında, "Müslüman dünyasının insanları ABD'de ne olup bittiğine bakmalı. Amerikalı Müslümanlara kucak açtık, istedikleri gibi ibadet etmekte özgürler. Ortadoğu'da olup bitenler, büyük bir dinin (İslam'ın) özünü kendi hırslarını tatmin etmek ve öldürmek için bozan insanların çatışmasından kaynaklanmaktadır" dedi. “ILIMLI HÜKÜMETLER KURMAK” Ortadoğu siyasetinin iki büyük ilkesi olduğunu söyleyen Bush, bunları, "kökten dincilerle mücadele etmek ve bu kökten dincilerin karanlık dünya görüşünün panzehiri olarak ılımlı hükümetler kurulmasını teşvik etmek" olarak sıraladı ve "21. yüzyılın büyük ideolojik tartışmasının bu noktada olduğunu düşünüyorum" dedi. Bush, "Siyasetimi, önemli olduğuna inandığım ilkelere dayanarak yürütüyorum ve inancım bana destek oluyor. İnancım bana teselli ve güç veriyor. Ama kararları alan benim. Benim düşünce tarzıma türlü gerekçeler yakıştırmak isteyen insanlar, benim kim olduğumu anlamıyorlar demektir" ifadesini kullandı.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Erdoğan ''Ilımlı İslam olmaz, İslam olur'' 28 Eylül 2007 | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-28-2007 08:27 PM |
Peygamber Efendimiz Zamanındaki İslam Ve Bugünkü İslam | Nasdax | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-28-2007 01:53 PM |
Bush: İslam, ırk ve etnik ayrılıkları aşan büyük din / 25 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 1 | 10-25-2006 12:46 PM |
İslam gücünü cüppeden almaz / 15 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 1 | 10-15-2006 01:49 AM |
Din Nedir? İslâm Dini ve Diğer Dinler İslâm Dini'nin Özellikleri İslam Dininin Kayn | djcrueL | Eskiler (Arşiv) | 1 | 01-29-2006 01:45 AM |