![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 26 Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2998
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Cumhurbaşkanlığında özverili olalım, laikliği unutmayalım
Sadi ÖZDEMİR ![]() BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın 2007 Nisan ayına kadar dondurduğu cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmalara Türkiye’nin en büyük sanayi odası olan İstanbul Sanayi Odası’ndan (İSO) kritik bir yorum geldi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, 2007 yılının çok kritik bir yıl olacağını söyledi ve "Cumhurbaşkanlığı seçimi için gerilimsiz, özverili hareket mecburiyeti var. Dikkatler birinci derecede ekonomide olmalı. Ancak bundan bazı şeyleri az önemsediğimiz anlamı da çıkmamalı. Bizim için laik, demokratik cumhuriyetimiz çok önemlidir ve bu değerler asla tartışılmaz. Hepimizin söylemlerine dikkat etmesi lazım. 2007 elde edilen kazanımları korumak için önemli bir geçiş yılı" dedi. KONSENSÜS ARAYIŞI ÇOK ÖNEMLİ: Küçük, sanayicilerin cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında siyasi gerginliğin tırmanması ve bunun ekonomiyi olumsuz etkilemesi olasılığını çok önemsediklerini belirtti ve "Bu süreçte siyasi istikrarsızlığa yol açmayacak şekilde hareket etmemiz lazım. Tabii ki hükümet edenlerin daha fazla sorumluluğu var. O nedenle konsensüsü çok önemli görüyoruz. Sayın Başbakan ’toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini alacağız’ demişti. Bu ifadeden şu anlamı çıkarıyoruz: Ben yaptım ya da biz yaptık olur şeklinde hareket edilmeyecek. Konsensüs sağlanacak ve sağduyu hakim olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimini bir siyasi krize yol açacak seçim olarak görmektense AKP’nin yaklaşımı sayesinde pozitif olarak atlatılacağını görmek istiyoruz" dedi. BİZ OBJEKTİF KONUŞURUZ: Küçük, Erdoğan’ın konsensüs için görüş alma sürecinde iş dünyası olarak nasıl bir yol izleneceği konusunda da şunları söyledi: "Görüşler alınırken acaba ’duyulmak istenen mi’ ifade edelir? Ben kendi kurumum adına söyleyeyim; Objektif olarak görüşümüzü söyleriz. Bizde yönetim sorumluluğu yönetim kurulundadır. Meclisimiz bilgi kaynağımız, meslek komitelerimiz temelimizdir. Sorumluluk yönetim kurulundadır. Bir görüş oluşur ve onu da ifade ederim." Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminde iş dünyasının ne düşündüğünü TOBB’a sorması halinde nasıl bir sonuç sonuç çıkabileceği konusunda da Küçük, "Hisarcıklıoğlu’nun tarzı Oda başkanlarının görüşlerini alarak hareket etmektir. Böyle bir konuda TOBB’un görüşü yeterli midir konusuna gelince; TOBB iş aleminin en büyük örgütüdür ve demokrasi çoğunluğun görüşlerinin hakim olduğu bir rejimdir. Azınlık kendisini ifade eder ama karar çoğunluğa göre alınır" diye konuştu.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çelik: Baykal laikliği öcü gibi gösteriyor | TυяKѕ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-28-2008 11:42 PM |
Laikliği destekliyoruz kapatmaya karşıyız | slipknot | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-18-2008 04:39 PM |
Laikliği koruma görevi bizimdir / 30 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-30-2006 02:51 AM |
Erdoğan: Boykotta sakin olalım / 14 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-14-2006 05:26 AM |
normalleri de unutmayalım!!!!!!!!!!!!!!!!!! | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 1 | 04-11-2006 04:15 PM |