![]() |
![]() |
#1 |
Guest
Üye No:
![]() Bir Memurun Anıları
Bir dönem genel müdür yardimciligi yapmis birisi anlatiyor: "Sene 1965.Bir genel müdürlükte özel kalem müdürü yardimcisiyim.. Bayrama 10 günvar.. Benim müdür hastalandi.. Ise gireli 2 hafta olmus, olmamis. Genel Müdür bey beni çagirtti: - Tebrik kartlari hazir mi?.. Sasirdim: - Hangi kartlar efendim? - Aman evladim, Sükrü Bey sana söylemedi mi? Bayram geldi, tebrik kartlari simdiye kadar hazir olmaliydi.. Tüh tüh.. Çabuk, hemen hazirlayiverin. - Emredersiniz efendim, dedim. Ancak sabaha kadar 3 bin karti nasil yazacagim? Genel müdür bey, bütün kartlari çini mürekkebiyle ve en güzel yazimla yazmami istedi. 3 bin karttan 2 bin tanesini kendisinden makamca alttakilere su sekilde yazacaktim: "Bayramini kutlar, gözlerinden öperim". Kalan 1.000 tanesi de üst makamdakilere olacakti ve onlarda da su ifade yer alacakti: "Sizin ve esinizin bayramini saygiyla kutlarken, sihhatli ve basarili günler niyaz ederim." Sabaha kadar 3 bin kart, düsünebiliyor musunuz !!??.. Çaresiz kollari sivadim: "Bayramini kutlar, gözlerinden öperim", "Bayramini kutlar, gözlerinden öperim", "Bayramini kutlar, gözlerinden öperim"... 1, 5, 10, 18, 28, 58, 108, 188, 558... Yaziyorum, yaziyorum bitmiyor!.. Nasil sıkıntı bastı!... 738, 918... 2,5 paket Samsun'u bu arada bitirmisim. Öyle iskence çekiyorum ki, ekmek parasi olmasa birakip kaçacagim. Sira 2000. karta geldiginde safak söküyordu. Ben de bitmisim ama önümde hala yiginla kart duruyor! 1.000 tane de üst makamlara yazilmasi gerekenler var. 4. paket sigarayla birlikte "Sizin ve esinizin bayramini saygiyla kutlarken, sihhatli ve basarili günler niyaz ederim"e basladim.. Boyuna yaziyorum, göz kapaklarim iyice agirlasti, takoz koysam gene de kapanacak. 209, 529, 689... Yaz babam yaz... Ama artik kalemi parmaklarimin arasinda tutamaz oldum. Ben kaleme degil, kalem bana hakim: "Sizin ve esinizin bayramini saygiyla kutlarken, sihhatli ve basarili günler niyaz ederim", "Sizin ve esinizin bayramini saygiyla kutlarken, sihhatli ve basarili günler niyaz ederim", "Niyaz ederim basarili günler sizinle esinizin bayramini kutlarken...", "Kutlarken esinizin bayramini saygiyla sihhatli günler diler, Niyazi ile beraber ederim..", "Niyazi ile birlikte sizin ve esinizin bayramini kutlarken ayrica sihhatle ederim..", "Önce bayraminizi eder, sonra esinizle Niyazi'ye basarili günler dilerim..", "Sizin de esinizin de Niyazi'nin de bayramini saygiyla eder, sihhat dilerim..", "Sihhatli esinizin bayramini saygiyla kutlarken, Niyazi'ye basarilar diler, ayni zamanda ederim..", "Bayraminiza etmeden önce esinizi saygiyla kutlar, Niyazi'nin gözlerinden öperim..", "Sizin de, esinizin de, Niyazi'nin de, bayramini da, tatilini de, gelmisini de, geçmisini de.. saygiyla ederim..". ... Sabah tam mesai saatinde, gözlerim kan çanagi bir halde kartlari yetistirdim. Genel müdür bir ikisine söyle bir bakti: "Aferin" dedi. "Güzel yazmissin. Hemen postalayin!" Hemen postaladık!.. 3 gün sonra da önce bizim genel müdürü, sonra da bendenizi postaladilar!... |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 20 Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
Ünvan : Admin
|
![]() hahah komikmiş kanka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
Üye No:
![]() kardeş çok matrakmış sağolasın
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: May 2006
Teşekkür Etme: 705 Thanked 540 Times in 336 Posts
Üye No: 14065
İtibar Gücü: 2461
Rep Puanı : 27284
Rep Derecesi :
|
![]() güzel olmuş
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2006
Teşekkür Etme: 1 Thanked 20 Times in 11 Posts
Üye No: 16260
İtibar Gücü: 1441
Rep Puanı : 857
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() güzel be.
![]() |
#6 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 332 Thanked 181 Times in 102 Posts
Üye No: 11279
İtibar Gücü: 1781
Rep Puanı : 9245
Rep Derecesi :
|
![]() zu hahaha
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 76 Thanked 3,698 Times in 908 Posts
Üye No: 4324
İtibar Gücü: 4404
Rep Puanı : 193277
Rep Derecesi :
|
![]() saol..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2548
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() hehe gusel oolmuss
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2006
Teşekkür Etme: 102 Thanked 107 Times in 58 Posts
Üye No: 11794
İtibar Gücü: 1549
Rep Puanı : 5598
Rep Derecesi :
|
![]() tek kelimeyle harika...
![]() |
#10 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2006
Teşekkür Etme: 73 Thanked 467 Times in 211 Posts
Üye No: 12104
İtibar Gücü: 1791
Rep Puanı : 23609
Rep Derecesi :
|
![]() mükemmel
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
gülmekten ............ kopacaksınız | cemsas | Komik Videolar | 6 | 02-20-2010 06:22 PM |
çatlıycaksınız gülmekten | drendo | Eskiler (Arşiv) | 5 | 11-24-2006 07:50 PM |
Gülmekten biteceksiniz.. | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 4 | 10-21-2006 02:13 AM |
+18 Yarıldım Gülmekten Msn konuşması | Zafir_Host | Eskiler (Arşiv) | 7 | 07-29-2006 05:56 AM |
GÜLMEKTEN YIKILACAKSINIzzzzzzzzzzzzz!.. | calipse | Eskiler (Arşiv) | 7 | 06-06-2006 02:13 PM |