![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2006
Teşekkür Etme: 15 Thanked 182 Times in 79 Posts
Üye No: 15241
İtibar Gücü: 1572
Rep Puanı : 9399
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Rahman Rahim Allahin adi ile... Alemlerin Rabbı Allaha hamd olsun. Afiyette ve belada, darlıkta ve genislikte. Salat ve selam, Seyyidülmürselin Resulullah Efendimize ve tüm aline Sübhan Allahtan temenni: Selametiniz, afiyetiniz, sebat ve istikametinizdir **************************** KUDRET:Güç, güçlü olma halidir. Allahü tealanın sıfatı sübutiyyesinden biri. Allahü tealanın her şeye gücünün yetmesi. Allahü teala ayeti kerimede mealen buyuruyor ki: Gerçekten, göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelişinde, akıl sahipleri için, Allahın varlığını, kudret ve azametini gösterir, kesin deliller vardır. (Ali İmran suresi: 190) Ebu Mesud elBedri anlattı: Hizmetçimi kamçı ile dövüyordum. Arkamdan; *Ey Ebu Mesud! Sen bil ki...* diye bir ses işittim. Öfkemden, bu sesin manasını anlayamadım. Bana yaklaşınca, bir de ne göreyim Resulullah efendimiz bana hitaben; *Ey Ebu Mesud! Allahü tealanın senin üzerindeki kudreti, senin bu hizmetçiye karşı kudretinden daha büyüktür* buyurdu. Bunun üzerine ben; *Bundan sonra hizmetçimi bir daha dövmeyeceğim* dedim. (İmamı Müslim) Allahü teala, Kuranı kerimin birçok yerinde; *Sizden evvel gelip geçenlerin hayatlarını, gittikleri yolları ve başlarına gelenleri, gözden geçirip, onlardan ders alınız. Yerleri, gökleri canlıları, cansızları ve kendinizi inceleyiniz! Gördükleriniz in içini, özünü araştırınız. Bütün bunlarda, yerleştirmiş olduğum kuvvetimi, kudretimi, büyüklüğümü ve hakimiyetimi bulunuz, görünüz, anlayınız* mealinde emirler buyurmaktadır. Kıyamet günü bütün canlılar, mahşer yerinde toplanacak. Her insanın amel defterleri uçarak sahibine gelecektir. Bunları; yerleri, gökleri, zerreleri, yıldızları yaratan, sonsuz kudret sahibi olan Allahü teala yapacaktır. (Mevlana Halidi Bağdadi) Dil, şükretmek içindir. Rabbini bilen, dilini gıybet için kullanmaz. Kulak; Kuranı kerim ve nasihat dinlemek içindir. Batıl ve boş sözler için değildir. Göz; Allahü tealanın kudret ve sanatını görmek içindir. Eşin dostun ayıbını görmek için değildir. İnsanın esas özelliği; acizlik ve muhtaç olmasıdır. Hak tealanın sıfatı zatiyyesi ise; kudret ve gına (kimseye muhtac olmamak) dır. (Bursalı İsmail Hakkı) Kullara ait sınırlı olan güç, kuvvet kısmına gelince; Kul her işinde, yapıp yapmamakta serbest olup, ikisinden birini elbette seçecek; iş, iyi veya fena olacak, günah veya sevab kazanacaktır. Allahü teala kullarına, emirlerini ve yasaklarını yerine getirecek kadar kudret ve ihtiyar (beğenmek, seçmek gücü) vermiştir. Daha çok vermesine, lüzum yoktur. Lüzumu kadar vermiştir. Buna inanmayan, Kolay şeyleri anlamayan kimsedir. Kalbi hasta olduğundan, İslamiyete uymamaya bahane aramaktadır. (İmamı Rabbani) Bugün elinde var iken fırsat, Ahiret hazırlığı yap hemen Çünkü sende bulunan bu kudret Elden ele geçer gider daim. (Sadi Şirazi)
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() bilgi için cok saol kardeşş...
![]() |
#3 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2006
Teşekkür Etme: 15 Thanked 182 Times in 79 Posts
Üye No: 15241
İtibar Gücü: 1572
Rep Puanı : 9399
Rep Derecesi :
|
![]() önemli değil kardeş
![]()
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
"Allahu Teâlâ şöyle buyurdu:- Kıyamet günü Ben şu üç zümrenin hasmıyım | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-23-2007 10:41 AM |
kudret | Seager | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-16-2007 05:43 PM |
Kıyamet günü gazete manşetleri | RaPoRLu | Eskiler (Arşiv) | 2 | 07-15-2007 09:02 AM |
kıyamet günü gazete başlıkları:) | Darius | Eskiler (Arşiv) | 1 | 05-07-2006 11:54 AM |
Kıyamet günü hepimize sorulacak olan sorular!!! | ebukassam | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-29-2006 11:45 PM |