![]() |
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2006
Teşekkür Etme: 46 Thanked 329 Times in 92 Posts
Üye No: 8831
İtibar Gücü: 1726
Rep Puanı : 17099
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() mekatronık bolumu bır odevım var bana yardımcı olabılırsenız sevınırım arkadaslar
işte odevim Ev veya işyerlerinde bulunan Akvaryumlarda zamanla su belli bir süre sonra kirlenmekte, bu durum balıkların yaşamını olumsuz etkilemekte ve suyun temiz suyla değiştirilmesi gerekmektedir. Ancak kirlenme seviyesinin gözle belirlenmesinde zorluklar ortaya çıkmakta. Ayrıca aşırı iş yoğunluğu nedeniyle kişiler bu sorunu çoğu zaman görmezden gelmekte ve ihmal etmektedir. Suyun kirlilik seviyesini algılayan ve bu bilgiyi ayarlanan referans kirlilik seviyesi sınırı (balık yaşamını etkileyen sınır) ile karşılaştırarak, eğer gerekiyorsa akvaryumun suyunu temiz suyla otomatik olarak değiştiren bir Mekatronik sistem tasarlayınız. Tasarladığınız sistemin; 1. Şematik resmini çizerek çalışma prensibini açıklayınız. 2. Kullanacağınız sistem elemanlarının (sensör, su pompası v.b.) isimlerini ve teknik özelliklerini açıklayınız.
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İlk Yardım | Nǿ ŦΞДЯ™ | Revir | 13 | 07-23-2007 01:53 PM |
Yardım ! ! ! | qlmteam | Eskiler (Arşiv) | 1 | 04-27-2006 02:00 PM |