![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları
![]() |
Görünüm Modları
![]() |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 547 Thanked 425 Times in 271 Posts
Üye No: 3561
İtibar Gücü: 3166
Rep Puanı : 28119
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kars Kağızman'da 7 aydır er olarak askerliğini yapan İsmail Saygı, askerlik yaşantısının ruhsal sağlığını etkilediği gerekçesiyle artık askere gitmeyeceğini belirterek, vicdani reddini açıkladı.
Kars Kağızman'da 7 aydır er olarak askerliğini yapan İsmail Saygı, askerlik yaşantısının ruhsal sağlığını etkilediği gerekçesiyle artık askere gitmeyeceğini belirterek, vicdani reddini açıkladı. Kars Kağızman'da 7 ay askerlik yapan ve daha sonra askerliği bırakan İsmail Saygı, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Vicdani reddini açıklayan Saygı, askerliği boyunca ruhsal sağlığının bozulduğunu ve askerlik öğretisini yaşam tarzı olarak benimsemediğini söyledi. Saygı, "Askerlik yaptığım 7 ay süresince, askerlik mantığının içerisindeki şiddet, ölme ve öldürme öğretilerinin benim yaşam tarzıma ve hayat görüşüme uymadığını anladım. Asker olarak geçirdiğim 7 ay boyunca kendime olan saygımı ve ruhsal sağlığımı kaybetmeye başladım. Bu sebeplerden dolayı bünyesinde şiddeti barındıran hiçbir kurum ve kuruluş ile bağımın kalmamasına karar verdim" diye konuştu. Savaş karşıtlarının verdiği bilgiye göre, Saygı ile birlikte Türkiye’de vicdani reddini açıklayanların sayısı 51’e ulaştı. ANKA
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Köpek gezdirmek meslek oldu aylık gelir 5 bin TL’yi buldu | Author41 | Ekonomi&Borsa Haberleri | 0 | 06-21-2009 11:10 AM |
Mayına basan asker şehit oldu | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-01-2008 01:55 PM |
OĞlum Asker Oldu, İŞte Gİdİyor... | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-23-2007 09:26 PM |
Oğlum Asker Oldu Bakın Komşular | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-23-2007 09:12 PM |
12:21 - Şırnak'ta iki asker şehit oldu | Stinq | Eskiler (Arşiv) | 2 | 08-15-2006 01:38 PM |