![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2552
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Günyazı köyü Tekeli İlköğretim Okulunda görev yapan dört öğretmen, İran sınırındaki köyleri gezerek okula gitmeyen 36 kızı eğitime kazandırdı. Günyazı Köyü Tekeli İlköğretim Okulu Müdürü Şahin Cingöz, Müdür Yardımcısı Ercan Akyazı, öğretmenler Saadet Çoşkun ve Fatma Deveci, ''Haydi Kızlar Okula'' kampanyası kapsamında 2 ay boyunca, İran sınırında bulunan köyleri gezerek okula gidemeyen kızları tespit etti. Öğretmenler, yaşları 12 ila 16 arasında değişen bu kızlardan, 36'sının ailesini ikna ederek okula başlamalarını sağladılar. Okul Müdürü Şahin Cingöz, gittikleri bazı köylerde ailelerin sert tepkisi ile karşılaşmalarına rağmen yılmadan kampanyayı sürdürdüklerini, bazı ailelerden de destek gördüklerini söyledi. Cingöz, ailelerin büyük bölümünün maddi imkansızlık nedeniyle çocuğunu okula gönderemediğini belirterek, şöyle devam etti: ''Şemdinli Kaymakamı Altuğ Çağlar'dan yardım istedik. Kaymakam Çağlar, bize giysi desteğinde bulundu. Kiraladığımız minibüsle köyleri gezerek okul çağında olup da çeşitli nedenlerle okula gidemeyen kızları tespit ettik. Bu kızların aileleriyle görüşerek ikna etmeye çalıştık. Çabalarımız sonucu iki ay içinde 36 kız okula başladı. Eğitime kazandırdığımız kızlara giysi armağan ettik. Bu kızların büyük bölümü 4 ya da 5. sınıftan sonra okula devam edemeyenlerden oluşuyor.'' Şahin Cingöz, okullarının merkezi okul olması dolasıyla çalışmanın yöre için büyük önem taşıdığını, çevredeki bütün köyleri gezerek okula gitmeyen kızları tespit edeceklerini söyledi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sınırdaki esnafa komşu ülkeyle ticaret yetkisi | GooD aNd EvıL | Ekonomi&Borsa Haberleri | 0 | 05-10-2009 11:48 AM |
Sınırdaki operasyonun kapsamı genişletiliyor | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-22-2008 08:37 PM |
AKP'nin şansı mı başarısı mı? | The JoLLy JoKeR | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-05-2007 01:59 PM |
Badminton'un başarısı.. | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-02-2007 04:14 PM |
Eğitim-Sen'in, "Eğitim-İş" itirazına red | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-22-2006 11:23 PM |