![]() |
![]() |
#1 |
Guest
Üye No:
![]() Fenerbahçe Kaptanı Ümit Özat, gelecekle ilgili beklentilerini, futbol anlayışını, sarı lacivertli ekibi anlattı
Sakatlığı nedeniyle takımının son maçlarında sahada yerini alamayan Ümit Özat, "Benim hedefim öncelikle futbolun içinde teknik adam olarak yer alabilmek. İlk düşüncem bu. Bunun için antrenörlük diploması da aldım. Ama diplomayla antrenör olunmuyor tabii. Antrenörlük çok kapsamlı bir şey" şeklinde konuşuyor Fenerbahçe'ye geldikten bir buçuk ay sonra takım kaptanlığına getirildiğini ve bu göreve bu göreve layık olmaya çalıştığını ,futbolla ilğili beklentilerini merkezi Kayseri'de bulunan İstikbal, Bellona, Mondi, Anadolu Finans, Hes kablo gibi şirketleri bünyesinde barındıran Erciyesspor kulübünün eski başkanı Hacı Boydak'ın Yönetim Kurulu başkanlığını yaptığı Boydak Holding yayın organı "Biz Bize"ye anlatan Ümit Özat " Ben, 21 yaşından bu yana kaptanlık görevleri üstlendim. Bu görevler alınmaz, mutlaka verilir. Gidip de bunu isteyemezsin, buna layık görülürsün ancak. Ama şu bir gerçek ki, ben Fenerbahçe'de de geldiğim ilk günden bu yana taşın altına elimi sokmaya çalışan bir insan oldum. Sorumluluk almaktan kaçınmayan bir yapım olduğunu düşünüyorum. Takımın menfaatleri doğrultusunda hareket etmeye çalışıyorum. Ekmeğini yediğim yeri hiçbir zaman iki saatlik antrenman diliminin geçirildiği yer olarak görmüyorum. “Antrenmandan yarım saat önce geleyim de üstümü giyeyim; antrenman bitince evime gideyimö diye hiçbir zaman düşünmedim. İdman saatinden üç-dört saat önce gelirim, istirahat ederim, Bu tesisi bir işyeri olarak görmüyorum, hiçbir Fenerbahçelinin de öyle görmemesi lazım. Her futbolcunun, kendi kulübüne bağlı olması lazım" diye arkadaşlarına mesajlar vermeyi ihmal etmiyor "HEDEFİM TEKNİK ADAM OLABİLMEK" Sarı lacivertli ekibin tecrübeli kaptanı Ümit Özat, yeşil sahalardan kopmak istemediğini, futbol yaşantısını gelecekte teknik adam olarak sürdürmek istediğini söyledi. Özat, teknik direktör olmayı kafasına koyduğunu o nedenle bunu gerçekleştirmeyi çok istediğini söyledi. Fenerbahçe kaptanı, " Benim hedefim öncelikle futbolun içinde teknik adam olarak yer alabilmek. İlk düşüncem bu. Bunun için antrenörlük diploması da aldım. Ama diplomayla antrenör olunmuyor tabii. Antrenörlük çok kapsamlı bir şey. Futbolcuyken sadece kendinizden sorumlusunuz ama, antrenör olmak 22 futbolcudan sorumlu olmak demek. Zor bir iş, ama zorluklarla uğraşmayı seviyorum. Uğraşacağım, yapacağım bu işi ben. Allah'tan bir mani gelmezse, başaracağım." şeklinde konuşuyor "FENEBAHÇE'NİN 200. YILINI GÖREMEYECEĞİM" Fenerbahçe'nin 200.yılını göremeyeceğini o nedenle 100.yıldönümünde taraftarın beklentilerini kendisi ve takım arkadaşlarının yerine getireceğini söyleyen Özat "Bu yıl, Fenerbahçe'nin 100. yılı. Taraftarın sizden şampiyonluk beklentisi çok yüksek. 200. yılı hiçbirimiz göremeyeceğiz. O yüzden bu yüzyılı iyi değerlendirmek lazım. Bu herkese nasip olacak bir şey değil. 100. yılda taraftarın ve camianın beklentilerini karşılamak için elimizden geleni yapacağız." diyor "6-0 LIK GALATASARAY GALİBİYETİNİ HALA UNUTAMAM" Futbol hayatında unutamadığı anlar ve golleri de anlatan Fenerbahçe'nin tecrübeli kaptanı Ümit Özat,6-0'lık Galatasaray maçı başta olmak üzere bir çok anısını şöyle dile getiriyor"İyi hatıralarımız da var, kötü hatıralamız da... Futbolun içinde acı tatlı her şey var. Galatarasay'a karşı 6-0 gibi tarih boyunca unutulmayacak bir galibiyet var. Bunu yaşamak çok güzel. Ama hayatım boyunca unutamayacağım maç Dinamo Kiev maçıdır. Biliyorsunuz ben orada birtakım tepkilerle karşılaştım oyun içinde. Ama hiçbir zaman tepki vermedim. Tepkilere sadece ve sadece oyunumla cevap vermenin onurlu bir duruş olduğunu düşünüyorum. Glasgow Rangers maçında çizgiden son dakikada bir top çıkarmıştım; Şampiyonlar Ligi'ne girmiştik. Gazianteps por'a üç gol atmıştım. Trabzonspor maçında Piyer'le yapmış olduğum pozisyon ve attığım gol güzeldi. Futbolun meyvesi golse tüm goller güzeldir" Kaynak: DHA |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
"Dünya, güneş altına park edilmiş bir araç gibi" | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-14-2008 07:53 AM |
PeugeoT 206"""""Manyak bişi""""" | RaPoRLu | Eskiler (Arşiv) | 6 | 07-09-2007 08:21 PM |
Ağar, "7 yılı ipotek altına almak doğru değil"20 Kasım 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 11-20-2006 11:29 AM |