![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 132 Thanked 704 Times in 375 Posts
Üye No: 6800
İtibar Gücü: 2065
Rep Puanı : 40766
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Gitar calmak ile ilgili bilgiler,notalar,akorlar,tablar,programlar,video egitim cdleri,sorulara cvplar Gitar ile ilgili istediginiz herseyi burada bulacaksınız.beni yalnız bırakmayın.bos bir topık olmasın.ve bilgisi olan arkdaslarda bana yardımcı olsunlar lütfen
Arkadaşlar bende 4 senedir klasik ve elektro gitarla ilgileniyorumm,nota konusunda yardımcı olabilirim ama bu klasik parçaların bir bilenle çalışılması tarafatarıyımm!!! yeni başlayanlar için metronomu kesinlikle tavsiye ediyorummm!!!! yeni başladıysanı< gitarda marka aramayın.gidin bi ithalatçı bulun yada müzik dükkanlarına sorun.Çünkü ünlü markalarda artık çinde yaptırıyo gitarlarını,aynı çin malını üstünde isim(marka)yazıyo diye çok daha pahalıya almaya gerek yok.Solak bi insan elektro gitar alırken bayagı zorlanır.Distortion konusunda da gitardan daha önemli olduğunu söyliyim,iyi bi effectörün yoksa iyi gitarın da pek işe yaramazzz. eğer multi bi distortion alcaksan 400 milyonu gözden çıkar,ama sadece bi switch se alacağın marshallınkiler 18 dolar olması lazımm.amfiyi bilmiyyorumm.bilgisayarı kullanabilirsin ![]() İlk olarak bulduğum bir kaç nota ile ben başlıyayım SOL MAJÖR MENÜET-Joahn Sebastian Bach ![]() JESU JOY OF MAN'S DESİRİNG - Joahn Sebastian Bach ![]() yıldızların altında by kargo giris Benim gönlüm sarhoştur yıldızların altında e---------------------------------------------------------------- B---------------------------------------------------------------- G---------------------------------------------------------------- D--------------------------8-7----7---------------12-10---------- A----5------5--------------6-5----5---------------10-8----------- E----3------3---------------------------------------------------- Sevişmek ah ne hoştur yıldızların altında e----------------------------------------------- B----------------------------------------------- G----------------------------------------------- D-------8------------3-------7------------------ A-------6------------1-------5----------5------- E---------------------------------------3------- ara solo e--------------------------------------------------------------------------------- B--------------------------------------------------------------------------------- G--------------------------------------------------------------------------------- D---------------------10-10-13-13-13-12-13-12------------------------------------- A---10-10-12-12-13-13------------------------------------------------------------- E--------------------------------------------------------------------------------- ara ritim e--------------------------------------------------------------------------------- B--------------------------------------------------------------------------------- G--------------------------------------------------------------------------------- D-----------------8-8-8-7-7-7-7--------------------------------------------------- A--5-5-5-5-5-5----6-6-6-5-5-5-5--------------------------------------------------- E--3-3-3-3-3-3-------------------------------------------------------------------- nakarat Yanmam gönül yansa da ecel beni alsa da Gözlerim kapansa da yıldızların altında e----------------------------------------------------------------------------------- B----------------------------------------------------------------------------------- G----------------------------------------------------------------------------------- D----------------------5--------3----------8----------3------------7---------------- A---5----------3-------3--------1----------6----------1------------5---------5--(3)- E---3----------1-------------------------------------------------------------3--(1)- G Eb-D D G-F Benim gönlüm sarhoştur yıldızların altında Eb Bb D G Sevişmek ah ne hoştur yıldızların altında G Eb-D D G-F Mavi nurdan bir ırmak gölgede bir salıncak Eb Bb D G Bir de ikimiz kalsak yıldızların altında G F C Bb Yanmam gönlüm yansa da ecel beni alsa da Eb Bb D G-(F) Gözlerim kapansa da yıldızların altında ritimlerin sayısına ugrasacak zamanım olmadı orjinal tonlar bunlardır. Tolga Dikici Mor ve Ötesi > Bir Derdim Var Bm Bir derdim var artık tutamam içimde A G Gitsem nereye kadar,kalsam neye yarar? G Bm Hiç anlatamadım,hiç anlamadılar Bm Herkes neden düşman? Bm A Herkes neden düşman? A G Unuttuk hepsini,ruhun nefesini G Bm Gelme yanıma sen başkasın ben başka D Bak bu son perde A Oyun yok bundan sonra Bm G Işık yok,hiçbir şey yok,yok,yok,yok Bm G Bir derdim var A Bir derdim var G A Bm Bir derdim var içimde G A Bm Bir derdim var artık tutamam içimde sEVDA ÇİÇEĞİ Em7 Bb B G Em7 Sessiz sedasız açardım gecelerde Em7 Bb B G Em7 Kimse bilemez göremez kuytularda Em7 D7 C#m B Sonsuz ve dipsiz sevdalarda duygularda B Bb G B-Bb-G-F#-Em7 Sakin kimsesiz ve sahipsiz uykularımda Em7-F# G-A B Em7 Şim di artık seni koklar yanlızlığım C#m B C#m G B Em7 Seni arar seni sorar sevda çiçeği Em7 Bb B G Em7 Sessiz sedasız açardım gecelerde Em7 Bb B G Em7 Kimse bilemez göremez kuytularda Em7 D7 C#m B Sonsuz ve dipsiz sevdalarda duygularda B Bb G B-Bb-G-F#-Em7 Sakin kimsesiz ve sahipsiz uykularımda Em7-F# G-A B Em7 Şim di artık seni koklar yanlızlığım C#m B C#m G B Em7 Seni arar seni sorar sevda çiçeği |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2547
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() VÖÖH ERDEM ASTINSEN YINE KENDINI DAGIT ORTALIGI HEMEN YARIN GITAR ALIYORUM BURDAN OGRENCEM
![]()
![]() |
#3 |
ÇaKaL Üye
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2547
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() ben de dün bi arkadaşımdan bana gitar çalmayı öğretmesini istemiştim...
![]() |
#4 |
ÇaKaL Üye
Teşekkür Etme: 132 Thanked 704 Times in 375 Posts
Üye No: 6800
İtibar Gücü: 2065
Rep Puanı : 40766
Rep Derecesi :
|
![]() Nota bilgisi ve klasik gitar eğitimi çok büyük bir kazanım.tab larla ve akorlarla çalmak notaya nazaran daha kolaydır.Ama uzun soluklu gitar eğitimi almak ve profesyonel olmak isteyenler nota eğitimini tercih etmeliler.Pop gitar eğitiminde önemli deel pek.Şunuda söyliyim;şimdiye kadar hep nota ile parçalar çaldım ve emin olun bi süre sonra akor ve tabları kendiniz kendi mantığınızla çıkarabilirsiniz,ezbere gerek kalmaz.Tabi bunlar heves edenlerden çok alışkanlık haline getirenlere!..
Klasik gitar biraz sıkıcıdır.Bende bir klasör kadar sırf sağ el sol el egzersizleri içeren metotlar var.Çalışmak bazen zulüm gibi Ama bu işin ne kadar ciddi ve ne kadar eğlenceli olduğunu göstermek için bi parça upload ettim.Bu parçayı çalabiliyorum (adamın çaldığı kadar hızlı olmasada) ve gerçekten çok eğlenceli bişiy gitar çalmak. Manyetikler (pick-up) Manyetikler bence bir gitarın en önemli parçasıdır..Ya da vazgeçtim gitar bir bütündür ,önemli olan parçaların birbirine uyumu ve toplam kalitesidir, eğer gövdesinin ağacı önemli olmasaydı mesela o zaman tutar soba borusundan yapardık değil mi? Yine de manyetik çok önemlidir , manyetiklerin görevi tellerin titreşimlerini algılayarak bunları elektro manyetik dalgalara dönüştürüp sesi elde etmektir ki sonradan bu ses amfiye ya da başka bir mixere aktarılacaktır...İki tür manyetik vardır.....humbucker ve single coil ,.... humbucker manyetikler yüksek overdrive tonlarda ( yani biz bunlara hayvani distortionlar da diyebiliriz) daha tok ve temiz bir ses verilmesini sağlar ve o teller boştayken arkadan gelen o dipsesi mümkün mertebe single coillere oranla azaltır...ve sanıldığı gibi uzaydan inmemiştir, iki single coilin bağlanmasıyla oluşmuştur... farkedersiniz gövde kısmında iki tane varsa o humbuckerdır tek varsa single coildir.... Single coil manyetikler ise genelde solo gitaristlerin tercihidir daha net duyulur sesler o yüzden sololar daha belirgin çıkar ama yüksek gaindeki tonlarda humbuckerlar kadar iyi değildir o tok sesi yakalayamazsınız.... bazı markalar şöyledir pickuplarda :dimarzio,emg,fender,fishman,gibson,ibanez,kinman, duncan ... benim aklıma gelenler böyle ama daha vardır elbet... burdan benim önereceklerim emg,fender,duncan dır diğerleri de çok iyidir ama ben bu manyetiklerin tonlarını daha çok seviyorum o nedenle benim tercihim bunlar... manyetikler hakkında son olarak diyeceğim şudur..manyetikler çok önemlidir gövdeyle uyumu da öyle daha sonradan da taktırabilirsinz ayrıca manyetikleri ama sonuç çok iyi olabileceği gibi eski günleri de arayabilirsiniz...bir de unutmadan çeşitli değişik pickup dizilimleri mevcuttur gitarlarda örneğin üç single coil , iki humbucker, ya da bi humbucker iki single gibi değişir ..yapacağınız müziğe göre tercihinizi yapın derim burda çünkü manyetiklerin tonlara etkisi büyüktür.. ama benden size bir tüyo 250 doların altında gitarlar için çok da farketmez aslında manyetikler çünkü vasattır bu yüzden tonda çok + bir yönde etkisi olmaz ya da tam tersi de tabii ... Gövde ve Sap Arkadaşlar bu konudan çok anlamıyorum çok araştırmadım da şu zamana kadar işte elinize en hoş gelen , en rahat çaldığınız neyse ona bakın gövde ve sapta diğerlerini boşverin sonuçta gitarı çalacak olan sizlersiniz ... ama dikkat şöyle bir gitarın stabilitesini yoklayın hafiften yoksa mazallah orta yerden ayrılabilir .. bazı kaltesiz uzak doğu yapımı gitarlarda yaşayabilirsiniz... tremolo kolu Adı buydu yanlış hatırlamıyorsam ben pek kullanmıyorum vibrato efektini elle ya da prosla vermeyi tercih ediyorum kolu çekip bırakmak yerine bu size kalmış o kolu kullanıp kullanmamak ben baştan kullanmadım alışamadım sonradan da kullanmadım pek.... mecbur kaldıkça bazı sololarda kullandım nadiren askı Askı kesinlikle kaygan olmasın mümkün olduğunca yapışsın hatta .. ayrıca öyle artistik yapcam diye gitarı bel seviyenizden aşağı filan da indirmeyin ilk başta sonradan fıtık olursunuz gen. gitaristleri kaybederiz erkenden... şaka bi yana ne çok aşağıda dursun gitar ne çok yukarda... kablolar & teller kablolar ve teller konusunda en kalitelisini tercih edin önemlidir özellikle iyi bir canlı performans için... kablo için fender .. teller için d'addario kullanıyorum ben gayet memnunum bir tel markası daha vardı baya iyi ama adı aklıma gelmiyor... amfi seçimi Eğer sadece evde çalacaksanız 15 ila 30 watt arası bir amfi işinizi görür....bu amfilerde önerim kesinlikle marshall dır üstüne tanımam 15 watt la bile gayet hoş tonlar alırsınız 180 dolar kadar olması lazım 15 wattlık bir marshallın .. iyi bir gitar almadıysanız dahi bir marshall amfi alın bence..... onun dışında behringer de fena değildir o kadar da iyi değildir yalnız 15 wattlık küçük modelleri aklıma gelirse daha yazarım küçük amfi konusunda.... eğer yok bana şöyle büyük bir şey lazım ( 100 watt kadar ) diyorsanız önerim marshall combo amfiler olacaktır o nasıl güzel bir yorumdur seslere en iyisi bence, ya da bir fender de tercih edebilirsiniz en iyi olarak, yok param çok değil diyosanız bir washburn amfi de alabilirsiniz işinizi görecektir.... pedallar ve efekt prosesörleri baştan diyeyim hiç bir şey iyi bir pedalın yerini tutamaz çünkü en iyi analog sesler pedaldan alınır diğer bütün prosesörler iyi ya da kötü hep biraz ışın tabancası hissi verir bazen yani tam gerçek değilmiş gibi bilmem anlatabiliyor muyum .... pedallarda çok değişik seçenekler mevcut açıkcası ama ben boss pedalları tercih ederim ondan sonra vox iyidir wah pedalı olarak, daha digitech in var , harmonix in var ama ben boss pedalları öneririm kesinlikle fiyatları pedalların 50 ila 500 dolar arası değişir genelde her pedal farklı bir efekt için kullanılır....prosesörlerse bence ev kullanıcıları için idealdir çünkü çok fazla para dökmeden pedallara ( ki bir bakmışsınız 600-700 dolar harcamışsınız pedallar için) güzel tonlar yakalayabilirsiniz.....zoom,digitech,boss, en tanınmış pros üreticilerindendir .... zoom 707 , digitech rp300 ü önerebilirim yeni başlayanlar için... oldukça değişik efektler bulabilirsiniz bu proslarda... bir de proslar pedalın yerini tutmaz dedim ama bu prosların gelişmiş modelleri var onlar oldukça iyiler mesela digitech gnx 4 oldukça sağlam ve iyi ...... bir de pc nizi de pros olarak kullanabilrisniz ama iyi bir ses kartınızın olması iyi olur sizin açnızdan ama bence öyle kullanmayın çünkü ses sistemine zarar verebilirsiniz ayrıca sesler yeterince güçlü bir pcniz yoksa gecikmeli gelir hoş olmaz çalamazsınız ...en iyisi pedal ya da pros bu işin ruhu onlarda çünkü gitar seçimi Geldik en baba konuya gitar seçimi ..... yeni başlayacaksınız washburn , aria ya da stagg öneririm bunların dışında da güzel markalar var ama aklıma ilk gelenler bunlar..... eğer ben aştım hocam bunları derseniz elbette gibson, jackson, fender, ibanez arasından bir seçim yapın gayet güzel gitarları var bu saydığım markaların...... işte böyle arkadaşlar genel olarak bir bilgi vermeye çalıştım daha söylemem gereken çok şey var aslında ama elim yoruldu yazmaktan ... eğer sizin sorularınız varsa ben onları cevaplayabildiğm ölçüde cevaplarım daha yararlı olabilirm böylece her türlü soruyu çekinmeden sorabilirsiniz bu topik altında |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2006
Teşekkür Etme: 22 Thanked 70 Times in 20 Posts
Üye No: 21314
İtibar Gücü: 1407
Rep Puanı : 3510
Rep Derecesi :
|
![]() aşkım harika bir topic acmıssın ellerine saglık sen bu işi cok iyi biliyosun ben sahidim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 4 Times in 3 Posts
Üye No: 16808
İtibar Gücü: 1391
Rep Puanı : 210
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() teşekkürler
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
JimLastik Yapmak İsteyenLer Buraya : ) | alex_67 | Adult eski arşiv | 1 | 01-13-2009 11:41 PM |
Msn çalmak isteyen buraya[Eskidi ama olsun =)] | Nø MΞЯ¢Ψ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-19-2007 04:58 PM |
GÜLMEK İSTeyenLER Buraya | вö¢üк | Eskiler (Arşiv) | 3 | 04-04-2007 02:27 AM |
upragade YArdım İSteyenLER Buraya | вö¢üк | Eskiler (Arşiv) | 1 | 02-20-2007 11:55 AM |