![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2552
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Bitlis’in Mutki İlçesi’nde bir tepenin yamacına kurulan 100 haneli Bağarası Köyü, her geçen gün biraz daha kayıyor. Evlerinde derin çatlaklar oluşan köylü, 38 yıl önce 5 kişinin ölümü ile sonuçlanan heyelan yüzünden şimdi büyük korku yaşanıyor. İlkbahar ve Sonbahar aylarında heyelanla, kışın da çığ düşmeler ile karşı karşıya olduklarını belirten köylüler, başvurmalarına rağmen bugüne kadar afet kapsamına alınmadıklarını söyledi. Mutki’ye 45 kilometre uzaklıkta bulunan 100 haneli, yaklaşık 700 nüfuslu Bağarası Köyü, kurulduğu yamaç ve toprak özelliği yüzünden her geçen gün aşağılara doğru kayıyor. Evlerde derin çatlakların oluşmasına, zaman zaman enerji ve iletişim hatlarını taşıyan direklerin, ağaçların devrilmesine neden olan toprak kayması, köylüleri tedirgin ediyor. 1968 yılında meydana gelen ve 5 kişinin ölümü ile sonuçlanan heyelanın yeniden tekrarlanmasından endişe eden köylüler, yetkililerden yardım bekliyor. Aynı akıbeti tekrar yaşamamak için bugüne kadar defalarca başvuruda bulunduklarını belirten köylüler, yetkilileri önlem almamakla suçluyor. 1968 yılında yaşanan heyelandan sonra gelen bilirkişiler tarafından rapor hazırlandığını ve bu rapora göre de afet kapsamına alınarak köylülere afetevi tahsisi yapılmasının karara bağlandığını ancak bunun gerçekleşmediğini iddia eden köylü Remzi Kaya, şöyle konuştu: “Her yıl yeni toprak kaymaklarından dolayı köyümüzdeki evlerimizde çatlaklar oluşuyor. Köylüler her yıl evlerini onarmak zorunda kalıyor. Defalarca müracaat etmemize karşın köyümüz afet kapsamına alınmadı. Artık ölümle burun buruna yaşamak istemiyoruz. Arazilerimizde büyük çatlaklar meydana gelmeye başladı. Köy tamamen kayıyor. Konuyu defalarca bakanlara, milletvekillerine ve Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne bildirdik. Ancak bugüne kadar olumlu herhangi bir sonuç alamadık. Bize gönderilen mühendisler yola kadar gelip geri dönerek bizim için olumsuz rapor veriyorlar. Şimdi bu insanları köyümüzün halini görmeye davet ediyoruz. Elektrik, telefon direkleri ve ağaçlarımız bu kaymalardan dolayı devriliyor. Toprak kayması yüzünden 4 yıl önce ben de Mutki kaymakamlığının talimatıyla kullanılmayan sağlık ocağı lojmanına yerleştim 1 yıl boyunca burada kaldım. Büyük bir felaket yaşanmadan yetkililerin bize yardım etmesini bekliyoruz.”
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ameliyatla 30 santim boy uzatmak mümkün | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-14-2008 07:27 AM |
1 santim | WrAtBoY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-07-2008 12:52 PM |
Mıcırda kayan otomobil ağaca çarptı: 4 ölü, bir yaralı3 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-03-2006 09:13 PM |
14 yaşında ama boyu 50 santim | sentaur | Eskiler (Arşiv) | 4 | 09-02-2006 11:31 AM |